Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde yeni gelişme...

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
özetle 4 kişiye uygulanmış.omuriliğe yerleştiirdikleri implantla tutunarak ayağı kalkma,cinsellik ve tuvalet kontrolü (acaba ne derece?) sağlanmış.
Programa şimdiden 4000kişi basvurmuş.
şimdilik türkçe yaazıı bulamadım.yurtdışı kaynaklar:

How paralyzed patients are able to stand again - KRXI - Reno NV Top Stories - News, Sports, Weather

http://www.click2houston.com/lifestyle/health/paralyzed-patients-stand-again/34340380

video

https://www.facebook.com/7NewsMiami/videos/10153093112387613/
bi benmi heycanlıyım bu konuda :cool:

heyacanlandım sayfayı türkçeye çevirdim ama pek anlayamadım hangi seviyede omurilik yaralanmasına uygulamışlar ve ne kadar bir zamanda tedaviye cevap almışlar ne kadar almışlar meraktayım

insaALLAH omurilik felcliler bizlere olumlu bi tedavi olur.
Zaten türk hekimlerin bişey yapacağı yok.
Verdiğiniz linkten videoyu izledim anlamadimda mesajlari okudum da olumlu gibi düşünenler çok. Inşaallah biran bizlere ve şifa bekleyen herkese olumlu tedaviler çıkar.

Forumdan bi arkadaşımız haberi çevirmiş,teşekkürler

Felçli hastalar tekrar ayağa kalkıyor

Yazarlar: Elizabeth Cohen, Yüksek Tıp Muhabiri, ve John Bonifield CNN

(CNN) Omurilik yaralanmasında bir yenilik olarak karşılanan araştırma, göğsünden aşağısı felçli dört kişi kendi çaba ve iradeleri ile tekerlekli sandalyelerinden kalktı.
Beş yıl önce bir araba kazasında felç olan Dustin Shillcox, "Yarım saatten fazla ayakta durabiliyorum" diyor. "Dehşet verici. Heyecanlı. Umut veren bir duygu."
Shillcox ve diğer üç kişi, omurgalarının içine ameliyatla yerleştirilmiş elektrikli uyarıcılara (stimülatörlere) sahipler ve bir gün tekrar yürümeye doğru çaba sarf etmekteler. Onların ayağa kalkma başarıları Cuma günü online dergi PLOS ONE'da Dr. Susan Harkema ve Louisville Üniversitesindeki Kentucky Spinal Cord Injury Research Center’daki (Kentucky Omurilik Yaralanmaları Araştırma Merkezi) meslektaşları tarafından yayımlandı.
Çalışmanın fonlanmasına yardımcı olan The Christopher ve Dave Reeve Vakfı, Kentuck'i araştırmasını "Büyük Fikir" olarak niteledi ve onlarca hastaya bu işlemi uygulamak için 15 milyon dolar topluyor.
Sahiden, 4000 kişi araştırmada denek olmak için başvurdu.
Vakfın başkanı, "Gerçekten heyecanlıyız. Omurilik yaralanmasına sahip olanlar için gelecek çok parlak görünüyor" diyor.
Hastalar yürümek için çaba sarf ederken -hiç kimse onların bunu başarıp başaramayacağını bilmiyor- uyarıcının (stimülatörün) farklı yararlarını gördüler. Onların artan mobiliteleri (dizlerini kaldırıp bükebilirler ve hatta ikisi bunu oturarak da yapabiliyor) sağlık durumlarında da ilerlemeler sağladı. Örneğin, bir hasta şiddetli şekilde dalgalı olan kan basıncının normale döndüğünü gördü.
Dört erkek hasta da, uyarıcıların (stimülatörlerin) onların tekrar cinselliği yaşamasına olanak tanıdığını ve bağırsak/mesane kontrollerinde ciddi derecede artma olduğunu söylüyor.
Araştırmanın deneklerinden birisi olan Kent Stephenson, "Şüphesiz, bir gün yürümek istiyorum." "Fakat, (stimülatörler) sadece bana cinsel işlev ve bağırsak ve mesane kontrolü kazandırdı - Mutlu bir kampçıyım" demekte.
Bu, felçli olan insanların tekerlekli sandalyelerinden ilk defa kalkmaları değil. Doksanların ortasından beri, Clevlend’da bulunan Case Western Reserve Üniversitesinde Dr. Ronald Triolo'un takımı, 30'dan fazla kişinin kalça ve bacaklarına, onların kalkmasına olanak tanıyan uyarıcılar (stimülatörler) taktı. Hatta bazıları adım attılar.
Ancak Triolo'ya göre, çok büyük bir farklılık yok: Kullandığı stimülatörler kasları "gasp/provoke" ediyor ve onlara ne yapacağını söylüyor. Kentucky araştırmacıları stimülatörleri tam olarak omurgaya yerleştiriyorlar, böylece merkezi sinir sistemi etkileniyor. Bu hâlde hastaların bizzat kendileri kasları üzerinde kontrole sahip oluyorlar ve onları kendileri hareket ettiriyor.
Case Western’da Ortopedi ve Biyomedikal Mühendislik profesörü olan Triolo "Susie Harkema'nın yaptığı tek farklı şeyin, kasları zorlamak yerine onların doğal şekilde hareket etmesine imkân tanımak olduğunu" söylüyor. "Bu da onların (kasların) doğal fonksiyonuna bir adım daha yakın."
Felçten etkilenmiş diğer insanlara yardımcı olmak için bir vakıfta çalışmaya başlayan Shillcox, stimülatörünü edindikten sonra bir ay içinde ayağa kalkabildiğini, fakat başkalarının istikrarlı olmayan/sağlam durmayan kalçasından destek olmasına ihtiyaç duyduğunu ve dizlerinin bazen büküldüğünü söyledi.
Şimdi, iki yıldan fazla alıştırmadan sonra, ayağa kalkmak ve bu şekilde kalmak için kimsenin yardımına ihtiyaç duymuyor. Bunu yapabiliyor, ancak denge sağlayabilmek için ellerini bir yere koymak zorunda.
"Bir şeye tutunmamak için çalışıyorum" diyor. "İlerleme yavaş olabilir, fakat biz kazanımlar edinmeyi sürdürüyoruz

inşallah buda yalan olmaz çünkü çok kandırıldık :(

Allah tan ümit kesilmez. Of lular ayağa kalkıp yürümeye başlarsa zaten tüm dünyanın haberi olur... teşekkürler..

Yazıyı okudum acaba tam kesi omurilik yaralanmalarında uygulanabiliyormu

bu bir tedavi değil teknoloji arkadaşlar.
şu videonun 20-29 dakika aralIğIna bakın

baktım pek anlamadım varsa anlayan bir anlatsın

Adama ban cinsel işlev bağırsak ve mesane kontrolü kazanmış hala geveliyor ulan ben sadece onları kazansam zaten eskisinden daha mutlu olurum haber eski ama okadarına bile bin kez gönüllü olurum😂

Üst Alt