Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felciyim. T7-T8 kırıklarım var. Benim durumumda olanlar iyileşme şansımız..?

tgc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
4 ay once trafik kazasi sonucu sakatlandim , 2ay sonra kasiLmalarim basladi reflekslerim artti.bazen sag ayagimin altinda uyu$malar hissediyorum. Bunlar iyi gelismelermi ,yoksa hastaligin standrt gelismelerimi.ve 6 haftayla 6 ay sonunda omurilik $okunu atabiliyomus ,hissedebiliyomussun.Aramizda varmi bu durumu yasiyan yada gelisme gorebilen arkadaslarimiz paylasabilirlerse cok sevinirim

Lazer ve akupunktur tedavisinin cesitli felc durumlarina iyi geldigni ogrendim. Bazi tip merkezleri bu tedaviyle ugrasip omurilik felcinde erken tedavide olumlu sonuclar werebilceklerini soyluyolar. Malum hersey umut insan herseyi deniyor.ama buyontem arastirdigima gore cok mantikli gibi umut waad eden bir yontem. Deniyen yada bilgisi olan varmi. ??

Çok geçmiş olsun...

Karıncalanmalar, kasılmalar vs. olumlu işaretler olarak değerlendirilebilir. İlk iki yıl iyileşme süreci devam eder. Süreki ve dozunda fizik tedavi çok yararlıdır. Fizyoterapistlerden öğrenip, aksatmadan evde fizik tedavi hareketlerini yapmaya devam edin mutlaka... Kendi başınıza her ne yapabiliyorsanız, kaslarınızın diri kalması için onları yapmaya devam etmelisiniz..

Bu arada kilo almamaya, sağlıklı beslenmeye, bol su içip mesane enfeksiyonundan uzak kalmaya özen gösterin. İki TAK arasında 4-5 saatten fazla süre geçmesin; aksi halde enfeksiyon için riski bir ortam doğar...

Akapunktur vb. saçma sapan yöntemlere sakın itibar etmeyin. Hepsi para tuzağı... Omurilik felcinde sinirler fizik tedavi ile kendini ne kadar yenileyecekse, o kadar yeniler. Dışardan yapılan hiç ama hiç bir yöntem bunu değiştiremez.

Cok tesekkur ederim bilgilendirmen icin. Hala tak sondaya gecemedim ama ben gataya yatmak icin ugrasiyoruz ,yatak yaram yeni gecti zaten.spinal soktan sonra mesanemi hissedebilirmiyim genlde 6 7 ay snra hissediliyoo amaaa. Suan bilincsz oldgmz icin. Kim nedese ne gorsek deniyoruz ne yazikki . Ama sizinn cok. Yararinz oldu annem hep sizi takip edip bilgileniyomu$ cunku .tesekkur. Ederiz cok.

TAK'a neden geçemediniz? Bir an önce geçmelisiniz...

Kendi kendinize mesaneyi boşaltmayı denediniz mi? Sıkıştığınızda bir yandan kendi kendinize idrarınızı boşaltmaya çalışın, bir yandan da parmak ucunuzla mesanenin üstüne tık-tık küçük vuruşlar yapın. Bu vuruşlar işeme refleksini tetikler ve kendi kendinize mesaneyi boşaltmanıza yardımcı olur.
Bu yöntem herkeste işe yaramayabilir (bende yaramıyor mesela). Ama yararsa, çok işinize yarar...

Sabit sondayı kendi kendinize takabiliyor musunuz? Takabiliyorsanız, çıkartın, yukarıda yazdığım yöntemi deneyin...

Simdilik eve fizikci geliyo yatmadim hastanede sanirim tak cikar sondya orda geciliomus. Bizede gatada gecirirler dediler. Bende sabit sondada kaldim . Kendmiz takamiyoruz hastanede taktiriyoruz. Ama. Gata olmazsa bu ay hastaneye. Yatip tak sondaya gecicem ins ve hemen bu yontemi denicem cok tesekkur ederim.

Çok geçmiş olsun öncelikle..

Ne olursa olsun gerek fizyoterapistle yapılan egzersizleri gerekse fizyoterapistten öğrenerek kendi yaptığınız fizyoterapiyi asla bırakmayın ..
Bülentin söylemiş olduğu saçma sapan para tuzaklarının neredeyse tamamını deneyen biri olarak garanti vermeyen kimsenin söylediklerine itibar etmeyin..

Cok tesekkur ederim sizede gecms olsun.Kopma yok ise we ameliyattan 5 10gun sonra gidilierr garanti weren bir merkez tabi benm 4 ay gecti once muayene edicem dedi. Fizik tedaviiden baska yolu yok gibi bncede ozelliklede ayakta durmak kndmi iyi hssettirio bana.

Kopma yoksa kesiden kesiye farkediyor tabiiki.. Rehabilitasyon merkezinden yürüyerek çıkan OF'lu da gördüm.Ama bende kopma yok ben yürüyemedim..Valla garanti veriyorum diyenle de noter de sözleşme yapın sözle garanti olmasın.
Kesinlikle hergün mutlaka ayakta durun

In$ sizede nasip olur yurumek en kisa zamandaa. Bendede kopma yokk ozmn biz kesin yururuzzz oflu bile yurudyse. Sadece zmnlar olur degisen.hergun ayaga kalkiorum yani kaldiiriyolar:)).

Kesin demeyelim ..:) Ama siz fizyoterapiyi , ayakta durmayı ve sonda olayını ihmal etmeyin..Tekrar geçmiş olsun..

Kesin demekten bisey olmaz .hepimiz yuruces er yada gec baska bir secenek yok. Cunku kimseye yakismiyo bu hastalik we herkes ustesinden gelebilir istedikten sonra. Sizede tekrar gecmis olsun . OF'luyu unutma olurmu o guzel bir ornek:))

geçmiş olsun taksondaya geçmeden önce doktorunuz ile görüşün kendi kafamıza göre geçmek olmaz tak sondaya omurilk sorunlarının tek ilacı bol bolegzersiz yapmak diğer vaatlerin hapsi boş vaatler neredeyse dünyada verilen tüm vaatleri deneyen birçok insan ile konuştup hiçbirindende egzersiz harici olumlu bir ilerleme cevabı alamadım siz bol bol sabah akşam egzersize kaptırın kendinizi tekrar geçmiş olsun

:):) Bu işlerde tek bir garanti vardır, o da hayal kırıklığı, para kaybı ve umutsuzluk! "Ben iyi ederim" diyen herkes size bunların garantisini vermiş olur!

Bu işleri o kadar iyi biliyorum ki... Bakteri gibidir bu umut tacirleri. Bir şekilde baş etmeyi öğrenirsin, başka bir şekilde evrilir ve yine karşınıza çıkıp "garanti" verirler... Uzak durun. Bu kadar kısa ve net. Uzak durun.

Cok tesekkur ederim sagolun arkadaslarrr

Geçmiş olsun Tuğce hanım.Omurilik yaralanmalarında ilk sekiz aydan iki seneye kadar büyük ileşme olur.Fakat böyle bir beklentiye girerken haftada 3 gün fizik tedavi görmelisiniz .bende rahatsızken eve fizyoterapist geliyordu ,elektro terapi ayaklara tens akımı vererek kasları güçlendiriyordu.eğer biz bu tedaviyi görmesek ayaklarımız incelir kaslar atrofik olur, omurilikteki sinir hasarı düzelsede kaslar geri gelmez.fizyoterapistin gelmediği günlerde belli başlı egsersiz hareketlerini siz yapmalısınız yapamadığınız durumlarda aileden yardım alın.Mesane problemleri olacaktır, enfeksiyona bağlı ,ateş, mide bulantısı hatta mesanede bu dönemde sonda taşı oluşabilir.Su tüketimini biraz artırın, mesaneyi tam sıkıştığınız zaman boşaltın (mesane cimlastiği) sonda devamlı acık olmasın.Yatak yarası oluşmaması için havalı yatak kullanın.Bir bebek önce sağa sola dönmeyi, sonra oturmayı ,emeklemeyi ,destek alarak ayağı kalkmayı öğrenir, bizimkide o hesap, moralini yüksek tut melankoliye kapılma kafanı dağıtabileceğin bir meşgale bul ,kendini fazla dinleme, bir gun gelip iyileştiğinde belki burda bir başka arkadaşımıza sende yaşadıklarını paylaşarak yardımcı olursun.

Keske her iyilesen sizin kadar duyarli olsa da payla$ssa bizede umut olsa:) fiziktedaviye devam ediorus evde surekli kasilmalarimda cok ayagim sicaga sogugada tepki werioo. Uyusmalarimda oluyor gelismeler guzl gbii smdilik:) cokk ama cok tesekkur ederim$

annem omurilik felci

merhaba arkadaşlar,2 ay henüz olmadı yeni evliyim annem 5 yıl önce meme kanserine yakalandı ve memesinin alınmasına gerek duyulmadı koruyucu oldu.bu beş yıl rutin kontrollerinde bir şey çıkmadı.düğünümden 4 gün sonra kontrole istanbula gitti sanırım tam tetkikler yapılmadı.1 ay sonra evine döndüğünde her yeri ağrımaya başladı biz üşütme sandık acildekiler de öyle.kas gevşetici yapıldıktan sonra annem eve geldi tekrar fenalaştı acilden yoğun bakıma alındı 2 gün kalp krizi sandılar.tahlil normal olmasına rağmen 3.gün de yatırılacağını öğrenince annem çıkmak istedi.(ayrıca kardiyak temiz.sadece EKG de hafif bir çökme var.annemin bir ayağı tutuldu soğuk su döktüm masaj falan mı yaradı nedir açıldı)doktorlar ayağı önemsemedi kalbe odaklandı.neyse annemi eve getirdik.1 saat sonra fenalaştı yine aynı acile ordan anjiyo için antep dr ersin eryılmaz devlet hastanesinde anjiyo yapacak doktor (bu aradA iki ayağıda tutuldu)ayağın neden tutulduğunu öğrenmeden anjiyo yapamayacağını söyledi nörolok geldi bunun bişeyi yok psikolojik dedi.anjiyo temiz çoktı.psikiyatri ilacı verdiler bekleyin açılır dediler.bekleyemedik.psikolojik olarak yatağa bağlı bir hafta bile anneme göre değildi memleketimizde bir nöroloğa gittik omurilk kırık ve tümör var acil vakka.15 gün boşa gitti.annem ameliyat oldu dinlenirken bile fizyoterapist geliyor bolca hareket yaptırıyoruz.neye döndüğümüzü şaşırdık.iki ayak da hareket yok his var .pazartesi ışın tedavisi başlayacak.doktor ihmaline geldik taaaaa en baştan.oturan boğa yorumlarını bekliyorum şimdide teşekkür.ayrıca adıyaman da doktorlar antepe sevk yaparken ambulans bile vermedi hayati risk yok dediler.t7 kırık.

faruk sen nasılsın şimdi ben bu siteye yeni üye oldumda burada okuduklarımı annemle paylaşıyorum ona umut oluyor oçok azimli

mesanesini de kontrol edemiyor daha 15 gün olmadı ameliyat

Geçmiş olsun arkadaşım ,gereken yapılmış ameliyat olmuş akabinde ışın tedavisi görecek, eğer tümör kırıntısı kaldı ise onu baskılayacak.Pataloji raporuda önemli tümör iyi huylumu kötü huylumu veya diğer gögüsteki tümörle alakalı bir durum metastas yani omuriliğe oradanmı sıçradı veya omuriliğin kendi ürettiği tümörmü.Bundan sonrası izlenmesi gereken yol ,ışın tedavisinden sonra fizik tedavi, zamanla ayaklarda his ve hareket artacaktır, moralinizi yüksek tutun annenizin yanında güçlü olun, Allah c.c. şifasını verir inşanlah.

teşekkür ederim şu an akım veriyorlar ve hareket yaptırıyor fizyoterapst.biz de yaptırıyoruz kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye gelse diye dua ediyoruz.bunlar sizce ne kadar zama alır.

invaziv karsinom diyor raporda ve tarama yapılacak

Omurilik hasarına göre süre değişir, mesane idrar boşaltmada sorun olabilir ve bununla alakalı enfeksiyon şu an sonda falan kullanıyorsa bunlara hazırlıklı olun.Su tüketmesinde sakınca yoksa, bol bol su içmeli böbrekler çalışıp mesane işlesin.Yatak yarası cıkabilir devamlı yattığı için, bunun için havalı yatak veya hasta arada bir yatakta sağa sola cevrilip yatma posizyonu verilmelidir.Bunları size fizyoterapistiniz söyleyeceksede siz daha cok dikkat etmelisiniz özellikle şu yataktan kaynaklanan baskı yarasına.

invaziv karsinom diyor rapor sanırım yaygın.sizce yürüyebilirmi ve bu ne dar zaman alabilir.

pardon çift gitmiş

yatak yarası var iyleşmeye başladı.işlerimiz okadar şansız gittiki ameliyattan sonra havalı yatak verdiler biz memlekette sipariş verdik bugün yarın ertelediler pzts antepten kendimiz alacağız.

sizin durumunuz nasıl

bu kasılmalar normal mi yoksa iyi mi

tugçe geçmiş olcun acil şifalarr ...azmini kaybetme,fizik tedaviye devam edersen bağımsız yaşarsın.bırakırsan benim gibi hep birilerini beklersin.ben 5sene yaptım sıkıldım dedim kendimi başka şeylerle oyaladım.fizik tedavi bana bişey kazandırmıyor diye düşündüm.5senenin üzerine 13sene ekle etti 18,şimdi eskiden kalma hareketleri yapmaya çalışıyorum ama benim lastik vucudum yok bazı hareketlerde zorlanıyorum.yani devam etseydim çok iyi olurdum ama malesef son pişmanlık işe yaramıyorr.hoşçakall tuğçe görüşürüzz

mrb arkadaşlar bi t6 parapleji hastası olarak tecrübelerimi aktarmak istedim size...İlk olarak bülent bey in de dediği gibi umut tacirlerine fazla yüklenmeyin allah herkese şifa versin arkadaşlar bizim gibi hasta insanları dolandırmak isteyen bir sürükurt var sakın ama sakın onlara aldanmayın...Sadece fizik tedavimizi aksatmayalımdüzgün olarak egzersizlerimizi yapalım yatak(bassı)yaralarının açılmamasına dikkat edelim,mümkünse günlük uzun yürüme cihazıyla yada tiltle..vs ayakta durmaya çalışalım kasların zayıf kalmaması için kondüksiyon bisikletleri kullanalım yada Fitmax Body Fit 164.00 TL : Fitmax BodyFit, body fit spor aleti, en ucuz body fit, body fit mekik aleti elektrikli bisikleti kullanalım...tak sonda kullanımını üroloji doktoru kontrolünde elimizden geldiğince enfeksiyondan uzak bi şekilde kullanmalıyız...Daha bağımsız yaşayabilmemiz için Fizik tedavi hastanesinde bütün dengelerimizi kazanmamız gerekmektedir ilk başta gittiğim ve fayda gördüğüm hastanelerden Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi tedavi çok iyi odalar filan pek rahat değil ama tedavi süper kozaklı nevşehirKozaklı 120 Yataklı Fizik Tedavi Ek Binamız Hizmete Açıldı. Dr.i.Sevki Atasagun Nevsehir Devlet Hastanesi odalar tekişilik sıcak termal suhavuzlar...vs ..vs tedaviside iyi istanbul bahçelievlerİstanbul 70.Yıl Fizik Tedavi Ve Reh.Merkezi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi - Bahçelievler | Feşmekan alan iyi tedavisi normal 3 hastanede de lokomat yürütücü robot mevcut ...Arkadaşlar her ne olursa olsun gerçekler acıdır kendimizi kandırmanın bi anlamı yok yeni KÖK HÜCRE Ameliyatları umarım bize bi umut ışığı olur en son nakil olan arkadaşımız ahmet avşar arkadaşımızla görüştüm azda olsa bi ilerleme var diyor umarım bütün hastalarımızda başarılı olurda...Belki bizlerde birgün ayağa kalkıp yürürüz...RABBİM HERKESE ŞİFA VERSİN...

öncelikle geçmiş olsunnn inş bir an önce ileşirisnz bende L1 kırığı oldu bugünden itibaren tak a geçin her geçen gün zararınızadır bende 3 ay sonra başlamıştım kazadan sonra iyi olmadı mesane her geçen gün küçülüyor sonda olmazsa.böbreklerin çalışması içinde mesanenin hareket halinde olması lazım hemen geçin bugün sondaya. gata değil gideceğin yer türk silahlı kuvvetleri rehabilitasyon ve bakım merkezidir ben nisan ayında gidip tedavi gördüm sizin durumunuz benden daha iyiyse 1 ay tedavi görüp sizi kaç ay içerisinde tekrar çağırırlar tedavi görmeniz için çok güzel ve bilinçli bir tedavi merkezidir. yatak yarası içinde elinden geldiğince sağa doğru sola doğru veya yüz üstü yatmayı dene ki kalçadaki kan dolaşımı hızlansın sandelyede oturduğun zman elinden geldikçe kendini havaya kaldır sandelyede kalçadaki kan dolaşımı arttın havalı minder en iyisi ...

ahmett için cok sevındım allah hepımıze nasıp etsın ıns.. hasan bey 10 ay once kaza gecrdım t7 t8 kırık . tuvalet sorunu malum zaten son 3 4 aydrda karıncalasma uyusmalar cogaldı onceden belden asagım yok gıbıydı smdıyse 2 ayagımıda hssedıorum ama yuzeysel hıs yok kaslarımı basıncı hssedıorum sıcagı soguyua deil.yenı yenıde barız sekılde kaslarımı hareket ett,rebılıyorum ne gbı bsey önerırsınız

biz o bisikletin voit marka olanı 2 aydır kullanıyoruz oldukça memnunuz

ebru durumum arabama kendim geçemiyorum,daimi sonda kullanıyorum,zaman zaman yara ameliyatları geçirebiliyorum yani oturma az olması gerekiyor ben de az olucaksa olmasın diyip yüzüstü yatmayı seçiyorum.çok kötü değil ama yürüme yok hiç ve herdaim birine muhtaç yaşıyorum.bol pc başındayım böyle işte :=) sen yola devam et elden bırakma azimi çalışınca herşey oluyorr :=)

Tuğçe geçmiş olsun öncelikle, bence gelişmeler gayet güzel tek tavsiyem hareket ettrebildiğin kadar çalıştır o kaslarını hiç boş bırakma güçlenir zamanla.. ilk zamanlar bende kolarımı hiç kullanamıyodum aynı senin gibi ufak ufak basladı şimdi gayet iyi kullanabiliyorum ..

Üst Alt