Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli abim için gündelik yaşamda kullanabileceği ayakkabı önerisi?

abdullahsezis

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba abim 2005 yılında araç içi trafik kazası sonrası c-5-c6 seviyesinde omirilik felçlisi olarak hayatına devam ediyor. abim için uygun ayakabı markası öğrenmek istiyorum aldıklarımızın hiç birini beğenmiyor( rahatsız ediyor diye) terliklede olmuyor omirilik hasarlı kişiler ne tür ayakkabı kullanıyor yazarsanız sevinirim

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Ayakkabı konusun da eğer doktorunuz özel bir ayakkabı önermedi ise ayağını sıkmayan oturunca ayağının şişmesini azaltan bileklerini de kavrayan bot degil ama ona benzer bağcıklı ayakkabı tercihimdir. Sivri ve dar tipler giyerken parmaklarımızın bükülmesinden dolayı parmak ve tırnak bozukluklarına sebep verdiği için tercih edilmiyor. Kullananlar vardır ama kendim için seçerken bunlara dikkat ediyorum. Markanın bir önemi yok. Önemli olan giyerken parmakları bükmeden rahat giyilen modelleri seçmenizi tavsiye ederim.

valla herseyi giyiyorum.. nasıl rahatsız oluyor ki?? hissediyor mu?

Ortapedik spor ayakkabı öneririm.Bir numara büyük olsunki ayakkabıyı giyerken baş parmakları bükülmesin.Ayaklar zamanla ayakkabıya alışacaktır.Ayakta durma egsersizleri yapıyorsa abiniz bileği kavrıyacak spor ayakkabıları tavsiye ederim fakat bunun giymesinde zorlanabilir.Allah c.c. şifa versin.

Yaklaşık sekiz senedir şu ayakkabının siyahını kullanıyorum..Çok ayakkabı aldım ama daha rahatını bulamadım. Siyah oldugu için kumaş pantolon altınada gidiyor..Bahar ve kuşın bunu giyiyorum..Giymesi çıkarması çok rahat. Ayrıca en önemlisi topuk veya parmaklarda yara yapmıyor.Birde tavsiyem 1 numara büyük alın ayakkabınızı.Kışın çift kat çorap giyerseniz sorun olmuyor.Ben ayakkabı bakarken mutlaka topuk kısmının yumuşak olmasına dikkat ediyorum..

Üst Alt