Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli arkadaşlarımızın eğlence aktiviteleri önerileri..?

Livesodie

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, stajyer hemşireyim. Staj yaptığım klinikte c3-c4 düzeyinde tetraplejik bir hastam var ve boş zamanlarında (egzersiz ve yaşam aktiviteleri harici zamanlarında) yapacak aktivitesi olmadığı için eğlence aktivitesinde eksiklik ve doyumsuzluk yaşıyor. Ben de bu süreci deneyimleyen siz değerli arkadaşlarımıza sormak istedim. Bu konuyla ilgili film, dizi, sesli kitap haricinde önerileriniz var mı?

Livesodie

Burada omurilik felçliye özel bir şey düşünmemek lazım bence. Omurilik felçliyim diye o güne dek zevk aldığım şeyler değişmiş değil...

İyi diziler, şüphesiz kitap, kulaklıkla iyi müzik, tabii ki bol bol sohbet, doğayla olabildiğince iç içe olmak çok iyi gelir. Ama dediğim gibi, o kadar kişisel şeyler ki, bana keyif veren sana vermez, ona veren bana vermez.

OturanBoğa

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Fikrinize kesinlikle katılıyorum bunlar kişiye özel şeylerdir fakat klinik ortamda alışılagelen hobiler ve aktiviteler ne yazık ki sürdürülenemiyor. Önerilerinizin bir kısmını uyguluyoruz bir kısmı da hastamın tercihi değil.
Şartlara uygun bir fikir bulma ümidiyle buradayım.

İlginize teşekkür ederim.

Deneyeceğim, en azından gözleriyle sevmesini.. teşekkür ederim:)

Üst Alt