Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli bir babanın kızı olarak o an yaşadıklarım [O An]

zekre

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar, öncelikle geçmiş olsun...

ben bir sağlık personeliyim[acil] diyerek hikayeme başlamak istiyorum .çalıştığım özel bir hastaneye kaza olduğuna dair anons geldi gittiğimde yerde yatanın babam olduğunu görünce şok oldum ama o da benim için bi kazazedeydi sonuçta elimden geleni yaptım ama ne yaptığımı şu an hatırlamıyorum desem... .evet elimden geleni doktorlarda yaptı ama artık canım babam bi omurilik felçlisiydi hayatına böyle devam edecekti
onun gibi aktif bi insan için yatağa bağımlı yaşamak çok zor oldu 2,5sene oldu. hep derlerdi her hastaya kendi yakınınızmış gibi davranın ve bakın diye meğer ne zormuş yerde canından bi parçanın yatması:( neyse hastane mr röngen serum sonda... vs derken artık evdeyiz. daha dA ZOR fizyoterapist eve geliyo falan filan işte ....

t3 yaralanma tam kesi değil. neyse her akşam düzenli masaj zeytin yağıyla hem de
şimdiki durumundan bahsedeyim biraz gene durum iyi przvtf sonda kullanıyor ama hiç nörojenik mesane için ilaç kullanmadı. ayaklarını geri çekebiliyor biraz gıdıklanıyor :eek: büyük tuvalet ihtiyacını söylüyor alt bezi kullanmıyoruz, yalnız adım atamıyor wolkerle 5-10 dk ayakta durabiliyor 2 senedir terlemiyordu ter bezleri çalışmıyordu 1 ay önce ilk defa terlemeye başladı.
yatarken kullanabileceği bisiklet var ayak ve bacakları için açıkçası daha yeni aldık onu kullandığından beri kabızlık problemide kalktı ortadan faydası oldu herhalde
neyse arkadaşlar durum bundan ibaret bundan sonra daha yeni gelişmeler olur mu yoksa gelişmeler durur geriler mi bilemiyorum zaman gösterecek
işte benim of bir babanın kızı olarak O AN dedirtecek yaşadıklarım.. umarım herkez iyileşir kimsenin gülen yüzü solmasın:)

geçmiş olsun Allah daha büyük acılar yaşatmasın.ateş düştüğü yeri yakarmış

Sağlıkçı bir evladı olduğu için babanız çok şanslı... Acemiliklerin getirdiği zorlukları yaşamamıştır diye düşünüyorum.. Ailenin desteği çok çok önemli.. Özelliklede ailede yol yordam bilen biri varsa daha da kolaylaştırıyor hastasının yaşantısını... Babanıza çok çok geçmiş olsun diyorum Allah sizlere bağışlamış ve yaşıyor..ellerinden öpün benim için..:)

teşekkür ederim içten yazınız beni çok mutlu etti.elbette sağlıkçı olmamın avantajları vardı. ama bildiğim çoğu şeyi bile yüzlerce kez sormuşumdur doktora ve çevreme başına gelmeyen bilemez işte:eek:

öncelikle büyük geçmiş olsun yaşadığınız üzüntüyü iyi anlıyorum bazen bende 13 yıllık omirilik felçli olarak hala kardeşlerimin yüzüne baktığımda onlarda ki üzüntü ifadesini görebiliyorum bir şeyi bilmeniz lazım ki babanız sizden kat be kat daha üzgündür babanızın durumuna gelince buradan geriye gidiş olmaz yeni iyileşmeler olabilir ben uzun süreli bu hastalığı çeken birisi olarak ayaklarının gıdıklanması büyük tuvaletini bilmesi o kadar büyük bir gelişme ki ancak bu hastalığı çeken önemini bilir diyorum 2.5 yıl olmuş genelde büyük gelişmeler için 2 yıl gibi bir süre öngörülür ama buda kesin bir şey değildir babanın senin anlattığın durumuna göre bence hala umutlu olmanız için geçerli sebeb leriniz var diyebilirim son olarak Rabbim babanızın hastalığı ile olan sınavınız da yardımcınız olsun saygılar

Çok geçmiş olsun,Ben de torakal yaralanma omurilik felçlisiyim,bende belden aşağısında hiç his ve hareket yok,babanızın hareket ettirebilmesi ve hissedebilmesi çok iyi,bol bol egzersiz ve moralle inşallah yürür..

Öncelikle babanıza çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Babanız çok şanslı sizin gibi hem sağlıkçı hemde sevgi dolu bir evladı olduğu için. Ben inanıyorum ki sizin ve tüm ailenizin sevgisiyle babanız sağlığına kavuşacaktır. Size ve babanıza mutlu bir ömür diliyorum.

Çok geçmiş olsun, açil sifalar diliyorum.

Üst Alt