Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik Felçli biri için hangi hasteneyi tavsiye edersiniz?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Değerli üyeler;benim 23 yaşında erkek çocuğum yaklaşık 10 ay önce sığ suya atlama sonucu c-5-6-7 seviyesinde omurilik felci oldu.İki kez amaliyat oldu.
Daha sonra T.S.K. rehabiltasyon merkezinde yaklaşık iki ay kadar FTR tedavisi gördü.
Bir de Ankara fizik tedavi hastenesinde bir ay kadar kaldık. Bu hastende kendi istegimizle taburcu olduk.

Şimdi tekrar iyi hasatenelerden birine götürmek istiyorum. Sizce bu konuda bu iki hastenenin dışında başka hangi hastene daha iyidir? nereyi tavsiye edersiniz.
İST.75 yıl hastenesi bu konuda iyi midir? veya bildiginiz daha iyi olan yerler var mıdır?

Yukarda kıssaca hikayesini anlattığım hastam için ve yöneltigim sorulara verceginiz cevaplar için şimdiden teşekür ederim. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sizlere müteşkkir olurum.

ben sirinevler 75.yıl reh.merkezinde iki ay kalmıstım..sanırım heryerde genelde aynıdır..fizyoterapist gunde 10-15dk calıstırıyor hareketleri ogrendikten sonrada refakatcı ile devam ediyorsun...gerekli gorurlerse elektro terapi uyguluyorlar..gerekli tahlilller filmler vs...

Ftr lerde 1 2 ay genel hareketler öğretilir ve hasta taburcu edilir.Yürüyebiliyorsa cihaz yapılır, yürüyemiyorsa oturma dengesi, arabaya geçme gibi temel beceriler kazandırılır.Ftr bundan fazlasını yapamaz.Gerisi zamana ve kişinin çalışmasına kalmış.Bunları 4 yıllık bir of lu olarak yazıyorum.

Cihaz falan yapılmayacaksa, ya da hastada farklı gelişmeler yoksa evde kalmanızı tavsiye ederim.

Kolları biraz güçlendi.Belki bacaklara takılan uzun yürüme cihazı- volker ile azda olsa ayağa kalkması,yürütürler diye düşünmüştüm.

Anladım, eğer durumunda olumlu gelişmeler varsa ftr nin yardımı dokunabilir.Durumuna göre cihaz yapabilirler.Hastanın gösterdiği gelişmelere bağlı.Allah u teala acil şifalar versin.

bende i.s.t. 70.yil merkezinde tedavi gördüm her yer aynı galiba tedavi şekli ama sizin hastada ilerleme varsa bol bol bıkmadan egsersiz yapsın eyer kollarında varsa güc kaybı önce kollarını kazanması lazım cünkü bize kollar cok lazım.

Remzi slm.Bende yüksekten düşme sonucu praplejiyim.Sana önereceğim hastane türk silahlı kuvvetleri ftr.ankara yani.Ama şuda var.artık tüm illerde ftr olan hastanelerde aşşağı yukarı aynı cihazlar var.Konyada ki üniversite hastanesindede ftr olduğunu görmüştüm.ve profösyönel ekip çalışıyo.ama konyaya yakınsan bunu değerlendir.selamlar

tskda 2 kez yattım

sonra ank üni cebeci ftryi öneririm burayı fazla bilen olmaz benim bütün gelişmelerimi bu hastaneye borçluyum tavsiye ederim pişman olmazsın

tskda görmediğin ilgiyi burda görürsün

Üst Alt