Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli olanlarda böbreklerde yanma..?

yigit67

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Tak yapan arkadaşlar böbreklerinizde sancı ve yanma oluyo mu ?

Mesane iç basıncını azaltmak için Detrusitol vb. bir ilaç kullanıyor musun?
Enfeksiyon olmadığından emin misin?
4 saate bir TAK yapıyor musun?
Mesane kapasiten kaç cc? Yani sıkışıp TAK yaptığında kaç cc idrar çıkıyor?
Sürekli gözetiminde bulunduğun bir ürolog var mı?
Böbreklerinde sorun olup olmadığına dair tetkikleri yaptırdın mı?

Enfeksiyon olduğu zaman aynı tip sıkıntıları yaşıyorum, hatta son zamanlarda bunun yanına sol böbreğimde üşeme hissi de eklendi. Bence vakit kaybetmeden ürolojiye bir görün, kültür yaptır. Ayrıca TAK yapma düzenin önemli, eğer kafana göre yapıyorsan mesanen dolu olduğu halde boşaltmamış olabilirsin. Bu yüzden idrarın böbreklerine geri dönmesini sağlayarak zarar vermiş olabilmen de mümkün ve bu bir omurilik felçli için olabilecek en berbat durumlardan biri.

2004 te mesanem de kanamam oldu dr yara olmuş dedi yarayı tedavi etti mesanem küçülmüş hemen taka geçirdi mesaneyi buyutmeden kacırıyodu sürekli sanarım idrar geri kactı böbreklere yanmalar taka geçmeyle başladı agrıya dayanamadım daimiye geri döndüm.Ağrılar dindi daimiye geçince ama sol böbrek sürekli yanıyo sol dizimede vuruyo.Belli aralıklarla 2 kere ultrasyona girdim temiz cıkıyo ama yanma devam edıyo bobreklere bışey oldu ama bunlar bulamıyo sizce ne yapmalıyım ultrasyon hariç ?Şuan daimi sondadayım mesnem 150 cc arada tıkayıp acmam fayda saglarmı mesaneye tşk.

ilk önce böbrek damarları için dopplere girmek gerekir.zor tespit edilen böbrek bozuklukları ultrasonda belli olmaz.eğer herhangi bir sorun varsa böbrek sintigrafisi (renogram)vermeleri lazım.
hatta ilaçlı böbrek rontgenlerinde bile böbreklerin bozulduğu belli olmuyor.mutlaka doppler şart.
2 ci şık da : tam idrar tahlili de yaptırmak lazım.burada kalsiyum oksalat ( halk arasında kum dökme denir.) döküntülerine raslanırsa ona göre antibiyotik verilir.
benim böbreklerimde % 50 kayıp var1).idrarımı tuttuğum zaman 2) idrar yolları enfekte olduğu zaman 3) kalsiyum oksalat döktüğü zaman hem ağrır hem yanar hem üşür.... vs....
ne yazıkki ürologlar yeterli tetkik yapmıyorlar.gerekirse nefrolojiden randevü alarak her iki polikinikte birden tetkikleri sürdürün.

tşk ederım yararlı bilgilerizden dolayı

yigit67' Alıntı:
Şuan daimi sondadayım mesnem 150 cc arada tıkayıp acmam fayda saglarmı mesaneye tşk.

Elbette fayda sağlar. Daimi sonda takılı olduğunda mesanede idrar birikmez ve böbrekler ne süzerse aynen idrar torbasına boşalır. Bu olay sürdükçe de haliyle mesane küçülür. Daimi sonda takılı olsa da, sanki 4 saatte bir TAK yapıyormuş gibi sonda hortumunu üstten kapatarak mesanenin küçülmesinin önüne geçmeye çalışın.

Üst Alt