Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli olup ayakkabılarını kolayca giymenin yolunu bilen var mı?

AlperAydın

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar....
T9 Seviyesinden Omurilik Felçlisiyim..
.Elbislerimi ve Ayakakabılarımı giyerken zorlanıyorum.. Pratik çözümü olan arkadaşların önerilerini bekliyorum...

şimdiden teşekkürler...

dostum ben c6c7 yim ust elbiseleri indirip cıkarmak cok fazla zor degil ama belden aşagısı baya bir zor oluyor ama ben kendimce bir care buldum gibi genelde sportif giyindigim icin eşorfmanımı bir tarafını boydan boya fermuan yaptırdım indirip cıkarması kolay oluyor bana gore tavsiye ederim

egzersizlerinizi her zaman yapın.kilo almamaya gayret gösterin,kilo almak hareketleri de kısıtlar.
ben de t 12 omurilik felçliyim kimseden hiçbir yardım almıyorum.
yaşamak için herşeyi kendimiz yapmaya gayret göstermeliyiz zor da olsa..

allah yardımcımız olsun...

5 yıldır kendim giyinemiyorum yardımcım var o giydiriyor.
hiçbir işi yapamamak zor heleki imkanları olmayanlar için.
benim sorunum yok şükür yardımcım ve ailem sayesinde.
yoksa tek başıma su bile içemem herşekilde yardımcı gerekiyor.
şükürler olsun beni muhtaç etmeyen aileme arkadaşımında dediği gibi.
egzersiz ve kiloya dikkat etmek gerekir hem bakan hem yatan için fedakarlık gerekir.

seviye mutlaka önemlidir ama ben kendim alt üst ayakkabı vs.hepsini kendim giyip çıkarabiliyorum.
iyi bir rehabilitasyon eğitiminde bence bu becerileri kazanabilirsiniz

t-5 ben genelde yatakta butün giysilerimi giyip çıkarabiliyorum sandalyedeyken sadece çıkarabiliyorum üst bölgemi rahatlıkla giyebiliyorum ama alt bölgemi kalça hizama kadar giyebiliyorum ama bu aralar onuda tamamem giymeye çalışıyorum heralde 1 ay kadar sonra onuda başarırım önemli olan istemek ilk başta ayakkabımı bile yardımsız giyemiyordum bu çok moral bozuyordu ama sonradan bunları aştım şimdi bu konularda rahatım bizimkilerin bazen 1 ay tedavi dolayısıyla ankaraya gitmesi gerekiyor ben evde tek başıma kalabiliyorum banyom ve yemek dahil her ihtiyacımı görebiliyorum azimli olur ve istersen yapabilirsin emin ol

Merhaba,
Benim de seviyem t10 ve 12
Çalışıyorum ve giyimim de dahil olmak üzere her ama her işimi kendim tek başıma yapabiliyorum,ilk zamanlar ben de yardım alıyordum ama çalıştığım için kendi kendime yapmayı öğrendim, bel dengeniz tam yoksa eğer sırtınıza yastık olarak destek alabilirsiniz,zamanla defalarca denerseniz sandalyedeyken bile üstünüzü giyinebilirsiniz,bu işin tek çaresi bence kesinlikle yardım hiç almadan her defasında kötü de olsa zor da olsa kendiniz uğraşmanızdır,çünkü ben böyle başardım,zamanla defalarca yaparak bunu başarabilirsiniz ama pes etmeden ve başkalarından yardım almadan kendiniz yapmalısınız..Bunun hareket açıısndan da çok faydası olur size...

Ayrıca her düşüşün bir kalkışı vardır,her yenilgi de bir başarının başlangıcıdır,İnşallah zamanla bu da size kolay gelecektir...

Sevgi ve dua ile... :)

bacak bacak ustune atıp dene ;)

Üst Alt