Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli olup Erenköy Fizik Tedavi Hastanesinde tedavi gören var mı?

erhan112

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR 2. SORUM ERENKÖYDEKİ FİZİK TEDAVİ HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN VAR MI NASIL BİR HASTANEDİR VE T11 SEVİYESİNDEN OMURİLK ZEDELENMESİNE BAGLI FELÇLİ 1 HAASTA İÇİN ÖNERİR MİSİNİZ

slmmm

slm erhan kardeşim öncelıkle çok gecmış olsun ben kalcalarımdan protez amalıayatı oldum fizik tedavimıide bahsetmış oldugun hastanede yaptırdım 46 gün yattım ve çok iyi bir sonuc aldım ama senın konumun çok farkı t11 bahsettigin hastalık sanırım omur ilik hastasısınız evet ben oaradayken bir hasta tedavi oluyordu 22 yaşlarında genc bir kardeşimzdi yardım almadan oturamıyordu bile okadar kötu durumıdaydı ve son zamnlarda kendisi oturmaya başlamıştı sanırım bu kardeşimiz yüksekten düşme sonucu böynu kırılmıştı çok iyi bir hastane yogun bir ilgi gösteriyolar hastaya çok temız ve personelide iyi ben cok begendim kendi adima bence bir denemelısın bişey kaybetmesın felclı olupta hiç konuşamayan hastalar gördum onları bile konuşturuyolar çokı gecmış olsun gelışmelerı yazarsan sevinirim saygılar

selam erhan

selam erhan kardeşim ben erenköyde yattım 2004 de güzel dir tavsiye eerim sizede ama umut olursa hastada çok ilgilenirler

Omurga ameliyatı sonrası fizik tedavi için Erenköy Hastanesi'ni tavsiye eder misiniz?

Merhaba Abim İnşaat teknikeri ve iş esnasında bindiği araç trafik kazası geçirerek L omurga kemiklerinden birini kırdı. 2 gün ameliyat olamadı çünkü olay Türkmenistan da yaşandı Ankaraya transfer olduktan sonra Prof. Dr.Muammer Yazıcı ve Opr.Dr. KUBİLAY MURAT ÖZDENER ameliyatını yaptılar ameliyat başarılı geçti ve öğrendiğimize göre omur ilikte kemiğin yaptığı bası harici çok şükür ki hiçbir zarar yok omur ilik zarının temiz olduğunu ifade etti doktor fakat abim dizden aşağısından ayak bileklerine kadar %80 civarı his var ayak bileklerini %50 oynatabiliyor ayaklarında da uyuşukluk mevcut sadece ayak parmaklarını hissetmesine rağmen oynatamıyor fakat bir kaç defa bunu başardığını gördük Şimdi ayağa kalkıyor ayağa takılan dize kadar olan o alet ve yürüteçle yürüyebiliyor güçsüzlük var ve ameliyatı yeni olduğu için sanırım belden kaynaklı bir desteksizlikten bunu yaşıyor.Ayrıca sağ bacağında zaman zaman ağrılar oluyor büyük küçük abdesti hissediyor sadece bir kere sondasız denendi küçük abdesti yapamadı. Bizim gözümüze uyku girmiyor hemen iyi bir fizik tedavi alması gerektiğini biliyoruz sizde Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi nasıl ? Sizlerin tecrübe ve bilgisine göre abimin iyi bir fizik tedavi ile ayağa kalkıp yürümesi mümkün mü ? Lütfen bizi bilgilendirin Allah sizlere de acil şifalar ve sabır versin.Bundan sonra tüm engelli dostlarıma bir şekilde yardımım dokunması için çalışacağım.

Neden cevap yazmıyorsunuz :(

s.aleyküm abinizin durumu gayet iyi büyük ihtimal eskiye yakın düzelir görünen o ki güçlendikçe rahat yürüyebilecek duruma gelir sadece biraz sabır edin ve kuvvetlenmesi için eğzersizleri aksatmadan tembellik yapmadan çalışsın erenköyde ben kaldım iyi hastane 10 yıl önce yattım şimdiki doktorlarını bilmiyorum ama o dönem iyi idi siz vakit kaybetmeden 1-2 hastaneye başvuru yapın çünkü sıra oluyor sizi randevuya çağırmaları 1 ay sürebiliyor hangisi çıkarsa oraya gidersiniz devlet hastaneleri kalite bakımından hemen hemen aynı geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim zahmet edip yazıp yüreğimize su serptiniz bizler bu acının ne demek olduğunu yüreğimizde hissettik allah sizlere acil şifalar versin söylediklerinizi kendisine ilettim moral oldu tekrar tekrar teşekkür ederim bayram bitişi sanırım bu iş halolucak

rica ederim insanın başına böyle bir hastalık gelince aklında çok soru oluyor ve bunlara bir an önce cevap bulmak istiyor bu gayet doğal göreceksizniz sabrettikçe sorunlar kendiliğinden çözülecek biraz yorulacaksınız ama o kadarda olacak abinizde omuriliğinde sorun olmadığı için felç durumu yok felç yoksa kırık çıkık gibi şeyler bir şekilde düzeliyor omurilik ameliyatı sonrasında güçsüzlük olması normal çalıştıkça inşallah onlarda düzelecek tekrar geçmiş olsun

Serhat, ben de arkadaşların görüşlerine katılıyprum. Çok az bir hasar kalmış, bence o da zamanla azalacaktır. Erenköy fizik tedavi bence yeterli olur. Amerika'ya da gitseniz, fizik tedavi hareketleri bellidir. Burada önemli olan şey kişinin azmi ve motivasyonu. Fizik tedaviye gittiğinizde göreceksiniz zaten... Fizyoterapist hareketleri gösteresek, bir süre beraber çalışacaksınız, ama sonra siz kendi başınıza yapacaksınız...

Kural 1: Kendi başına her ne yapabiliyorsa, mutlaka ama mutlaka yapmalı. Kullandığı her kası kullanmalı ve güçlü tutmalı.
Kural 2: 2 yıl boyunca her türlü gelişme olabilir. Sakın moralinizi bozmayın. En önemli şey sabır, saygı ve sevgidir. Birbirinize özen gösterin.
Kural 3: Kilo almamak için sağlıklı beslenin.
Kural 4: Asla sabit sonda kullanmayın. Kendi başına idrarı boşaltamıyorsa, 4-5 saatte bir TAK yaparak mesaneyi boşaltın.
Kural 5: Temizliğe özen gösterin. Mümkün olduğu kadar sık banyo yapın.
Kural 6: Barsak alışkanlığı çok önemli. Her gün aynı saatte (mümkünse sabahları) tuvalete oturuğ tuvaletini yapmaya çalışsın. Bu alışkanlık zamanla kazanılır ve gündelik yaşamda büyük katkı sağlar
Ve altın kural: Asla ama asla gündelik yaşamdan kopmayın. Bu kısıtlılık olmadan önce her ney yapıyorsanız, nerede çalışıp nerede okuyorsanız, aynılarını yapmaya başlayn yine. Bu kısıtlılığı umursamayın yani. Yaşam bir tane. Ona sahip çıkmak ve keyfine varmak lazım.

Çok teşekkür ederim Bülent kendisinin psikolojisi zaman zaman kötü oluyor 34 yaşında ve evli, çocukları da olduğu için sorumlulukları onu biraz daha sıkıyor biz gerekli motivasyonu yapmaya çalışıyoruz.Tuvaletle ilgili yapamama gibi sıkıntıları oluyor ve şu sol bacağındaki ağrı onu çok rahatsız ediyor bunları fizik tedavi ile çözeceğimizi söylüyorum yoksa gereksiz ümitlendiriyormuyum çünkü bunların gerçekten düzelmesi gerek çünkü ağrı çok rahatsız edici olabiliyor.Biraz geç yazdım koşuşturmacada keşke yakınımızda olsanızda yüzyüze görüşsek size saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum.

Bir T 12 kırığı hakkında yardım

Merhaba Abim İnşaat teknikeri ve iş esnasında bindiği araç trafik kazası geçirerek T12 omurgayı kırdı. 2 gün ameliyat olamadı çünkü olay Türkmenistan da yaşandı Ankara da ameliyat oldu başarılı geçti ve dr dan öğrendiğimize göre omur ilikte kemiğin yaptığı bası harici çok şükür ki hiçbir zarar yok omur ilik zarının temiz olduğunu ifade etti doktor fakat abim dizden aşağısından ayak bileklerine kadar %80 civarı his var ayak bileklerini %50 oynatabiliyor ayaklarında da uyuşukluk mevcut sadece ayak parmaklarını hissetmesine rağmen oynatamıyor fakat bir kaç defa bunu başardığını gördük Şimdi ayağa kalkıyor ayağa takılan dize kadar olan o alet ve yürüteçle yürüyebiliyor güçsüzlük var ve ameliyatı yeni olduğu için sanırım belden kaynaklı bir desteksizlikten bunu yaşıyor.Ayrıca sol bacağında zaman zaman ağrılar oluyor büyük küçük abdesti hissediyor sadece bir kere sondasız denendi küçük abdesti yapamadı. Bizim gözümüze uyku girmiyor hemen iyi bir fizik tedavi alması gerektiğini biliyoruz sizce Erenköy yada 70.yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi nasıl ? yükse ihtimal 70.yılda yatacak Sizlerin tecrübe ve bilgisine göre abimin iyi bir fizik tedavi ile ayağa kalkıp yürümesi mümkün mü ? Lütfen bizi bilgilendirin Allah sizlere de acil şifalar ve sabır versin.Bundan sonra tüm engelli dostlarıma bir şekilde yardımım dokunması için çalışacağım. daha önce de bu mesajı yazmıştım İsmail ve Bülent bey cevap vermişlerdi.Sol bacağındaki ağrı normal mi fizik tedavi ile geçermi ? T 12 en iyi iyileşen bölgelerden biri deniyor abimin durumda bir hasta 70 yıl fizik tedavi hastanesinde yeterli olacakmıdır ? Lokomat cihazı nedir bu faydalı olurmu ? hem Devlet hastanesi hemde özelde tedavi görsek bu nasıl olur ? özel bir fizyoterapist ilgilense abimle bu faydalı olurmu ?

70. yıl fizik tedavi işiniz görüşür. Yukarıda da yazdım, fizik tedavi denen şey öyle atla-deve değil. Fizyoterapistle birkaç seans çalışacaksınız, sonrasını kendiniz yapacaksınız.
Ne özel fizyoterapiste gerek var ne de özel hastaneye. Kendi kendinize dokunacak faydayı kimseden göremezsiniz! Fizyoterapistle başayın, ondan iyice öğrenin, sonra kendi başınıza var gücünüzle ve azimle çalışmaya devam edin. İlaç bu.

Lokomat vb. şeyler bence saçma sapan şeyler. Zamanınıza da paranıza da yazık. Afilli sözlerle gaza getirmeye çalışan çok olur tedaviye dair, önerim, kanmayın...

Dreaming;

özelleri tavsiye etmem sırf para kazanmak için her şeyi yapıyorlar ben bir ara gittim seansına 250 tl istediler devlet hastanesine gittim dedim özelde böyle böyle dediler oda senin durumunda yapacak başka bişey yok sen zaten yapman gerekenleri biliyorsun onlar fayda görmeyeceğini bildikleri halde para için umut verirler dedi en iyisi devlet hastanesi orada herşeyi sigorta karşıladığı için çıkar ilişkisi yok

Çok teşekkür ederim ilginiz için çok saolun gelişmelerle ilgili buradan irtibata geçeceğim sizinle

Üst Alt