Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Omurilik felçli olup idrar kaçırmaya karşı amaliyat olan var mi?
Yok oturan boga sadece her harekete kasilan karin kasinada kacan idrar durumu. berbat iste, cozum bulmaya calisiyorum.. daha once de yazmistim, bi yol bulamadim..sagolasin...
Maalesef bu konuda yapılabilecek şeylerin başında ameliyattan önce düzenli yerleşik bir hayata geçmek gerekiyor. Tükettiğiniz sıvı/su miktarını iyi kontrol etmelisiniz. Bunun dışında ürodinami yaptırarak, ardından üropan ve benzeri ilaçlar yardımıyla yeterli mesane kapasitesine çıkmalısınız. Bundan sonra yapılacak en büyük iş ise, TAK yapma düzenini iyi oturmak. Vücuda giren sıvı içecekler ve su miktari kontrol altında olduktan sonra, atıyorum günde 6 saaat arayla 4 kez sonda yaparak hayatınızı bu şekilde disipline sokmanız gerekiyor.
Tüm bunları yapmak büyük özveri ister, ben ilk rehabilite dönemimde sağlamıştım. Rehabilitasyondan sonra evime döner dönmez altüst oldu herşey. Sorumlusu da bizzat benim, en az 2 litre su içmen lazım şunları yerken dikkat etmen lazım dediler ama 10 bira yuvarlayacağımı ne onlar ne ben akıllarına getiremediler...