Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliler büyük tuvalet düzeninizi nasıl uyguluyorsunuz?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
9
merhaba arkadaşlar ben omurilik felçlisiyim 10 sene dir belden aşağısı turmıyor üyük tufavaleti his etmiyorum küçük için tak yapıyorum benim sorum büyük tuvalete nasıl çıkıyorsunuz kaç günde bir ben bez kulanmıyorum 5- 6 günde bir 2 saat kılozete olduğum günler olıyor bazende daha az hangi yicekler daha rıhat boşalmayı ğlıyor ben bıktım artık saatlerce kılozete kalmayı boşalmak için barsaklarımı elerimle sıka sıka barsaklarım yırtıcak artık...

Posalı yiyecekler tüketin kayısı da bağırsakları çalıştırmakta bire bir..

lavabo sıkıntısı birçoğumuzda yaşanmakta bunun için yapılabilecek pek birşey varmı bilmiyorum ama ben mesela hazmı kolay yiyacekler tketiyorum ve çok hareket ettiğimiz zaman lavaboya kolay çıkmamaza yardımı oıluyor yazın zaten yemek pek yeniyor meyva ağırlııklı ve süt tüketimi yapıyorum şkür sorunum 0 diyemme ama iği diyebilirim

Kabızlığa iyi gelen yiyecekler listesi
Kabızlık sorunu; özellikle sağlıksız beslenmemizle, hareketsiz yaşam biçimimizle, öğün atlamalarımızla alakalı... Çareyi ilaçlarda aramadan önce çok kolay ulaşabileceğimiz, üstelik yerken ya da içerken zevk de alabileceğimiz gıdalardan yardım almalıyız.

Erik, elma, ıspanak, lahana, incir, pırasa, kayısı, üzüm, zeytinyağı ve bir de sinameki kabızlığı gidermede birebir etkili.

Kabızlık Giderici Yiyecekler ve Kabızlık Tavsiyeleri | Günlük Medya Haberleri..

ılk once tuvalet alıskanlıgını kazanman lazım benım sana onerım sabah kahvaltısını her zaman belırlı bır saatte yapman ve kahvaltıdan bır saat sonra tuvalete cıkman cıkmadan oncede oturdugun yerde bıraz vucudunu hareket ettırmen bıraz daha katkısı olur
cunku doktorlarında dedıgı gıbı buyuk tuvalet ıcın normal saglıklı kısılerınde tuvaletı sabah kalktıktan sonra yapmalarıdır. hem de gun boyunca rahat edersın aklına bıle sıkıntı yasamak gelmez bence.

yıyecek olarakda sebze meyve cogunlukta olsun.bırde kesınlıkle her gun egzersız yapman lazım.
bır de tuvalete gırdıgındende karın bolgene saat yonunde masaj yap faydasını gorucen
ayrıca ben kullanmadım ama gatada yatarken bır uygulama var makata sıvı bır sey sıkıyorsun krem gıbı bır sey bılen bırı varsa yada bır doktara gıdıp bır bılgı alabılırsın tuvalete deha erken cıkmayı saglıyormus.

CAN_KUŞ;

makatla uğraşmaya gerek yok o 1 haftayı geçen kabızlıklarda olur. Buradaki sorun kabızlık değil zaten tuvalet eğitimi. Benim bildiğim yolları söyleyeyim. Şu alıntı yaptığım yorumdaki her şeye katılıyorum. (ayrıca susam da yemeyin hiç.)

Tuvalet terbiyesini iki ana başlıkta toparlayacak olursak;

1. Cerrahi müdahale
2. Rehabilitasyon

Cerrahi müdahale kısmında geniş bi araştırma yapmadım ama bildiğim kadarıyla ACE ve kolostomi adı altında 2 yöntem uygulanıyor. ACE 2005 yılında bana da yapıldı, tuvaleti düzenli bi hale getiriyor, gün içinde ne yerseniz yiyin, ne yaparsanız yapın düzeniniz bozulmuyor ama uygulama sırasında ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Öte yandan vücudunuza ekstra bir delik açılmış oluyor, istenirse göbek deliği boşluğu deliniyor ya da sağ tarafına açılıyor.

Cerrahi müdahaleyi tavsiye etmiyorum ama düşünürseniz, her türlü tecrubelerimi aktarmakta çekinmem.

Öte yandan rehabilitasyon kısmında ciddi bi çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bildiğim en iyi yöntem tuvaleti reflex haline getiren yöntem. Bu yöntemde (alıntı yaptığım yorumdaki gibi) her gün aynı saatte tuvalete oturmalısınız. (sabah olması daha iyi olur.) her gün aynı saatte tuvaletinizi yapana kadar oturmalısınız. Ben kendim için özel klozet kapakları yaptırdım ve onları kullanıyorum. Bu yöntem çok zahmetlidir, vücudun alışması bünyeye bağlı olarak 1 ile 5 yıl arasında zaman alabilir. Ancak alışma sürecinden sonra saati geldiğinde, tuvalete oturur oturmaz kendiliğinden bağırsaklarınız boşalacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta; makattan hiç bir şekilde uyaran göndermemelisiniz. Çünkü makattan uyaran gönderdiğinizde kalın bağırsağın reflexleri zayıflama eğilimi gösterir ve zamanla hiç çalışmaz. Sürekli uyaranla boşaltırsınız. Bu da zamanla kalın bağırsak kanseri, hemoroid, makatta genişleme gibi sorunlara neden olabilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar; Beslenme düzeni ile ilgili ya da egzersizlerle ilgili sormak istediğiniz bişeyler varsa / olursa yine bildiğim kadarıyla elimden geldiğince yardımcı olurum. Beni aşan durumlarda işin ehli birilerini bulmanıza da yardımcı olabilirim. Saygılarımla

gliserin kansuk'un zararı yok mu, bagırsakları tembel etmezmı.?

Tek çözüm egzersiz bağırsaklar herekete geçicek nokta.

Üst Alt