CAN_KUŞ;
makatla uğraşmaya gerek yok o 1 haftayı geçen kabızlıklarda olur. Buradaki sorun kabızlık değil zaten tuvalet eğitimi. Benim bildiğim yolları söyleyeyim. Şu alıntı yaptığım yorumdaki her şeye katılıyorum. (ayrıca susam da yemeyin hiç.)
Tuvalet terbiyesini iki ana başlıkta toparlayacak olursak;
1. Cerrahi müdahale
2. Rehabilitasyon
Cerrahi müdahale kısmında geniş bi araştırma yapmadım ama bildiğim kadarıyla ACE ve kolostomi adı altında 2 yöntem uygulanıyor. ACE 2005 yılında bana da yapıldı, tuvaleti düzenli bi hale getiriyor, gün içinde ne yerseniz yiyin, ne yaparsanız yapın düzeniniz bozulmuyor ama uygulama sırasında ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Öte yandan vücudunuza ekstra bir delik açılmış oluyor, istenirse göbek deliği boşluğu deliniyor ya da sağ tarafına açılıyor.
Cerrahi müdahaleyi tavsiye etmiyorum ama düşünürseniz, her türlü tecrubelerimi aktarmakta çekinmem.
Öte yandan rehabilitasyon kısmında ciddi bi çaba sarf etmeniz gerekiyor. Bildiğim en iyi yöntem tuvaleti reflex haline getiren yöntem. Bu yöntemde (alıntı yaptığım yorumdaki gibi) her gün aynı saatte tuvalete oturmalısınız. (sabah olması daha iyi olur.) her gün aynı saatte tuvaletinizi yapana kadar oturmalısınız. Ben kendim için özel klozet kapakları yaptırdım ve onları kullanıyorum. Bu yöntem çok zahmetlidir, vücudun alışması bünyeye bağlı olarak 1 ile 5 yıl arasında zaman alabilir. Ancak alışma sürecinden sonra saati geldiğinde, tuvalete oturur oturmaz kendiliğinden bağırsaklarınız boşalacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta; makattan hiç bir şekilde uyaran göndermemelisiniz. Çünkü makattan uyaran gönderdiğinizde kalın bağırsağın reflexleri zayıflama eğilimi gösterir ve zamanla hiç çalışmaz. Sürekli uyaranla boşaltırsınız. Bu da zamanla kalın bağırsak kanseri, hemoroid, makatta genişleme gibi sorunlara neden olabilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar; Beslenme düzeni ile ilgili ya da egzersizlerle ilgili sormak istediğiniz bişeyler varsa / olursa yine bildiğim kadarıyla elimden geldiğince yardımcı olurum. Beni aşan durumlarda işin ehli birilerini bulmanıza da yardımcı olabilirim. Saygılarımla