Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik Felçliler hangi aralıklarda doktora gidiyor..?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Omurilik felçli arkadaşlar ne aralıkla doktora gidip mesane ve böbrek kontrolüne gidip tahil veya film ney çektiriyorsunuz.

Birde bunlar haricinde başka ne gibi kontrol veya sıkıntılar çıkıyor.

Ben omurilikten tümör ameliyatı gecirdim, senede bir mr cektiririm.Mesane şikayetim pek olmuyor bol bol su içiyorum, ilk bir ve ikinci senelerde taş oluşmuştu.Ben şu anda yürüyorum sadece ayak bileklerimde hareket kısıtlılığı var, sonda kullanmıyorum, hiç yürüyemeyen ve belden aşağısını hissetmeyen arkadaşlarda, mesane, kabızlık ve gaz şikayetleri devamlı görülür.Siteden takip ettiğim kadarı ile herkez kendince bir tedavi yöntemi bulmuş.

normalde 6 ayda bir hem idrar kültürü hemde ultrason yaptırıp kontrol olmak lazım ama ben herkesin pek umursadığını sanmıyorum tıpkı benim gibi:) bendede devamlı mesanemde enfeksiyon oluyordu şimdi koruyucu antibiyotik kullanıyorum 3-4 günde bir tane şimdilik idare ediyor bunun dışında bazen kabızlık oluyor eskiden çoktu ama şimdi beslenme alışkanlığımı değiştirdim önceden sebze yemezdim şimdi sebzeden başka birşey yemiyorum aradaki kaçaklar dışında birde hemoroid sorunum var onla uğraşıyorum işte böyle çok şükür allah beterinden korusun sonumuzu hayreylesin amin...

Görünürde hiç bir sağlık sorunum yoksa, ne işim var doktorda :) Sadece, 2 senede bir ürolojik muayeneden geçersem kendimi daha bi huzurlu hissediyorum o kadar. Böbreklerin iyi olduğunu teyit ettirmek içimi rahatlatıyor...

Sakatlığımın ununu elemiş eleğini asmışım işim düşmezse hiç gitmiyorum zaten onlarda hiç meraklı değiller bana :D
Zamanla insan kendisinin doktoru oluyor.

Bende hiç bir sağlık sorunum yok sıkıntım yok demiş hastane ortamından nefret etmiştim.

10 yıl sonra miğde bulantısı ve çok sık grip oluyorum ve uzun zaman grip geçmiyor diye doktora gittiğimde mesane ve bağırsakların taşlarla dolu oldugunu öğrenmiş oldum :s tedavsini 2 yıla yakındır devam ediyorum.

Her nekadar sağlıklı olsanızda böbreklerinizi ve mesaneyi yer yıl kontrolden gecirmenizi öneriyorum.

Hangi doktora gitmeliyim ve nasil bır yol izleyim?

Selam arkadaslar ben omurilik felcliyim yeni yıl gireli idrar kaçırma problemi ile uğraşıyorum ilk gittiğimde 1 kutu çipro yazdı gene problem aynı ve tekrar bır randevu daha ve 10 tane pencilin iğnesi yazdı ne var ne yok bır temizlesin dedi ha bu arada da böbrekler ve bağırsak larda sürekli bır ağrı var artı kasilmalar çoğaldı öyle bır an oluyorki 150 cc bile idrar çıkıyor , iğneyi vurundum ve tahlil sonucu enfeksiyon yok ve böbreklerinde de bır sorun yok gayet güzel dedi, ama benim böbreklerin veya. Bağırsakların ordaki gezen sürekli yer değiştiren ağrılar devam ediyor. Su anda gene enfeksiyon var ağrılar aynı kasilmalar fazla oldugundan 150 veya 250 cc de bile idrar kaçağı oluyor. Normal mesane kapasitem 800 cc den sonra kasilma oluyor dü urodinamoda , sanki tam iyi olmuyorum gibi böyle bır olayda bağırsaklardan kaynaklanabilir mı veya böyle bır durum ile karşılasan varmi ne yapayım bu durumda uropan kullanıyorum günde 1 tane idi şimdi 2 kullanıyorum ama bır faydası yok psikolojim de bozuldu yardımlarınız icin teşekkür ederim .

Antibiyotiği ancak ve ancak İdrar Kültür Testi sonucuna göre almak lazım. Doktorlar genellikle kafadan dayıyor en geniş spektromlu antibiyotiği, üreyen bakterinin direnci var mı, antibiyotik kullanan kişinin bağışıklık sistemine ne yapar, düşünmez bile...

Bunun altını ısrarla çizmek isterim onun için. Aman diim, ne olurs aolsun antibiyotiği kafamıza göre almayalım, kültür testi yaptıralım.

Yaşar, tüm üst gövdeye ultrasonla baktır bence. Böbrekler dahil organların sağlıklı olduğundan emin ol bir kez daha.

Eğer bakteri ürememesine rağmen sancın devam ediyorsa, bence gaz sorunun ya da kabızlık sorunun olabilir. Beslenme alışkanlığını biraz değiştirip düzelme var mı diye gözlemlemeni öneririrm.

Üropan yerine Mictonorm vb. başka bir ilaç da deneyebilirsin. Belki de üropan etksini yitirmiştir...

yaşar 2456 senın en buyuk sıkıntın ılk once kasılmayı halletmen lazım yoksa işin zor kasılma tablet ilaçlar yetersız kalıyorsa fızık tedavı doktorunla konuş baklofen pompası taktırmayı onerırım baklofen pompası taktırırsan kasılman bıter

Üst Alt