Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik Felçlilerde ayaklarında şişlik sorunu..?

c555

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar uzun zamandır ayaklarımda şişlik var özellikle sol ayağımın ayak bileğinden altında şişlik oluyor böyle sorun yaşayan başkalarıda var mı acaba.

Ayaklarınızı uzun sureli aşağı sarkıtmayın, otururken filan uzatın mesela bende de ilk zamanlar cok oluyodu.

malesef bunun tek çaresi ayaklar kalp hizasından yukarı duracak bunuda ne denli yapabiliriz ki eskiden 43 numara olan ayaklarıma şimdi 47 numara ayakkabı zor oluyor

Aşırı tuz tüketimide yapar diyenler var

aynen bendede oluyor sağ ayak bılegimde şişlik oluyor artık daha sık sandalye oturmuyorum şişlik oldunda uzatıp mutlaka altına yasdık koyuyorum

Aynı sıkıntı bende de var bunun için kesinlikle ayakkabı giymeden sandalyeye oturmamak gerekli bu şekilde şişliğin büyümesini engelliyorum. Daha sonra yatağa geçtiğimde şişlik yavaş yavaş iniyor

Bu ayak şişkinliği hemen hemen omurilik felçlilerin hepsinde oluyor. tek çare uzun ve geniş olmayan (dar) bir çorap giymenizdir. ben bu şekil çareyi buldum..

Bende ayaklar şişmesin diye gün içinde ayakkabı kullanıyordum uzun yıllar hiç bir sorun yoktu gecen hafta farkettim ayak şişmiş ve ayakkabının arkası da bası yarası yapmış bir kaç gün içinde .. :(

kesin çözümü buldum elastik bandajla sarın şişmeyi engelliyor.

arkadaşlar benimde ayaklarım şişiyo..ama ben bir kaç gündür ayakkabı kullanmıyorum....ayağım zaten şişiyor bide ayakkabı bası yapıyo ayağımda izler oluşuyo..yanlışmı yapıyorumm acaba .... acaba sıvı alımının ayak şişmesinde etkisi olabilirmi...önceden bu kadar çok ve çabuk şişmezdi...bu günlerde biraz az sıvı alıyorum ondan olabilirmi??

arkadaşlar öyle naylonla falan sarmayın. dikkat edin kendinize. ne o öyle
arkadaşın da dediği gibi varis çorabı alın ve onu giyin gerekirse. ama bütün gün de giymenin iyi olmadığını sanıyorum. en güzeli imkan buldukça ayakları uzatarak dinlendirmekte

Üst Alt