Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerde bacaklarda şişme ve yaralar..?

asabi

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar,
sizin bacaklarınızda şişme ve yaralar oluyr mu? bunu nasıl tedavi ediyorsunuz?
.teşekkürler

beni çok oturunce bacaklarım şişiyor,bende uzanıp ayaklarımı yüksege koyunca geciyor,ayrıca egzersizde iyi geliyor.yara yok.

şişmenin yanısıra su topluyor ve patlayıp kan akıyor.bu tip rahatsızlığı olanlar ın fikir yardımlarını bekliyorum.ayrıca sanada tşekkürlr Necoist kardeş fikir beyanın için.

tekerlekli sandalyede olanların hemen hepsinde şişme ihtimali var.ben de oluyor.ayaklar aşağıya sarkmaya başladıktan sonra şişmeler başlıyor. mümkün olduğu kadar ayaklarımı yükseğe kaldırıyorum.
bilgisayar çalışmaya başladığım zaman bile ayaklarımı tabureye uzatıyorum.
su toplama ve kan akma başka ise birşey.sitede yazışarak vakit kaybetmekten ise hemen damar cerrahine başvurmanı tavsiye ederim.
dopler çekilmesi lazım vs.....
bulunduğum yerde kalp -damar cerrahisi yoksa genel cerrahi bölümüne de başvurabilirsin.en azından acilen ne yapman gerektiğini söyleyebilir.
ihmal etmemeni tavsiye ederim asabi.geçmiş olsun

merhaba

benim şişme filan olmuyırda çok karıncalanmalar var arkadaşım

T.sandalyede otuıran bir hastanın ayaklarında şişme olmaması kaçınılmazdır. Kan dolaşımının azlığı ve kas gücünün yetersizliği vb. sebeplerden dolayı..
Genelde ayaklarımı başka bir tabure desteği ile kaldırırım. Şişmenin önünede ancak böyle geçebiliyorum.

Bunun önüne geçmek için ayaklarınıza rutin olarak hareket yaptırmalısınız. Tamamen kan dolaşımıyla ve hareketsizlikle alakalı bir sorun. Çoğu OF'li için de uzun süreli oturmalar da kaçınılmaz bir hadise. Bana ilk yıllarda sandalyeye kalkmadan önce ayak bileklerinden yukarı dize doğru hafif bir bandaj sarmamı önermişlerdi. Ayrıca günde 1 adet asprin/ecoprin türü birşeyler almanız iyi olur kanı sulandırmanız ve dolaşımı rahatlatmak için.

slm

önce geçmiş olsun kardeşim evet benim bacaklarımda şişiyor ama ben variz çorabı giyiyorum onu giymesem hiç oturamıyom ayaklarımı çorapsız saldıgım zaman hemen şişiyor doktorum sürekli giydiye önerdi sende doktoruna bi danış ben rahatladım işallah sende rahalarsın

arkadaslar benım dızden altımda da cok asırı yanmalar oluyor ve bu canımı acıtıyor hele dokununca :( sızce ne yapmalıyım...

Benimde bacaklarımı aşağı sallarsam sadece ayaklarım şişiyor mümkün olduğunca destekle yukarı kaldırıyorum ve şişmeyi engelliyorum.

ben de şişme olmuyorda dizden aşağıda zayıflık var özellkle ayak bileklernde spor yapınca biraz şişiyor sonra tekrar inior yapmayınca sürekli egzersiz yapmak gerekio herhalde başka yapcak bişey var ise söleyin kas zayıflığına bacak inceliğine

selam arkadaşlar banimde şişme oluyor ayrıca ayak baş parmaklarımın tırnakların altından iltihap ve kan geliyor ayrıca dikkat ettim bu tırnaklar büyümüyor zannedersem yerinden çıkacak sizce normalmi ?

sanırım o iltihap akması kullanılan ilaclardandı bi yakınımdan duymuştum kullandığı ilaclardan olmuştu doktorunuza danışın isterseniz

MUR37;

MUR37 nin sorununu daha yeni gördüm. Büyük bir ihtimalle mantar hastalığı.

Emin olmak için dermetiloji ye (cildiye)gidip göstermek.tırnaktan alınan döküntüyü tahlile sokmak.
Bunun için de üniversite hastanelerini tavsiye ederim

Benim ayak parmak araları kanıyordu.gittim gösterdim.'2 tane pomat vermişti.biri sabah biri akşam sürülmek üzere.
Tekerlekli sandalyede oturduğumu görünce koruyucu olarak haftada 1-2 kere sürersin ayak parmaklarınızı bizim gibi
açamıyorsunuz ve havalanmıyor demişti.

Kanamalar geçti.uzun müddet pomatları devam ettirdim.Ama ayaklarımı bütün yaz açık bıraktım.parmak aralarına da
pamuk soktum havalansın diye.
Aynı zamanda ayaklarımı çarpmamaya özen gösterdim.

Omurilik felcinde sürekli oturmak ayakların şişmesini kaçınılmaz hale getiriyor. Gün içinde bacakları uzatmak, mümkünse wolker vb. birşeyle ayağa kalkıp ayağı yere basmak, günde bir tane coraspin vb. kan sulandırıcı ilaç kullanmak, kesinlikle sağlıklı beslenmek, bol su içmek ve 4-5 saatte bir TAK yapmak, böbreklerin sorunsuz olduğunu teyit etmek, tuzdan, şekerden, bira vb. mayalı içeceklerden ve sigaradan uzak durmak gerek...

Ve, eğer yara oluyorsa ayaklarda, ayakları mutlaka her gün sabunlu suyla yıkamak, temiz olmalarını sağlamak, sıkı ayakkabı ve çorap giymemek, yara varsa iyileşmesi için ne gerekiyorsa yapmak gerek...

Ayak şişmeleri sadece tekerlekli sandalyede oturanlarda olmuyor.uzun müddet sabit olarak ayakta duranlarda da oluyor.
Sebebi:Yürüme hareketi tulumba görevi görüyormuş kalpten çıkan kan diğer organlara oksijen taşıdıktan sonra
kalbe geri dönerken yürüme hareketinin yaptığı basınç
kanı yukarı (kalbe) gönderiyor.

Bizlerde kanı kalbe pompalıyacak basınç olmuyor.
Bunu bildikten sonra yapılacak şey ayakları yukarıda tutmak.hatta doktorlar ayakları kalpten yukarı tutun derler.Yani ayakların altına destek olarak yastık konması lazım

Ama yara olayı oluyorsa onlar başkadır.

bende de şişme çok oluyor. sürekli varis çorabı giyiyorum; ama onlarla da çok oturursam şişme oluyor.
şu pedal çevirme aletleri işe yarayabilir gibi gelmişti bana; bir süre kullandım. çok bir faydasını görmedim, ama mantıken yarar gibi geliyor.

he, bir de sigara çok zararlı kan dolaşımına. zifti mifti geçtim nikotin kendi başına da direkt dolaşımı yavaşlatıyor. diyorlar

cekirdek yukarıda yazdığım bilgiyi okudun mu?
Ayak şişmelerinin sebebi bundan.Bir de seneler içinde kılcal damarlarda daralmalar vs.oluyor.Gündüz ben de ayaklarımı yukarıda tutma imkanı bulamıyorum,ama gece yapabildiğim sürece ayaklarımın altına yastık koyup yatıyorum

pr_01_705_max.jpg

Kifidis-A Anatomik Ayak Yastığı / AD 01209 - Medikal Market Türkiye'nin Tek Kurumsal Medikal Sitesi

buna benzer yatıyorum.

evet, nine sağol; okumuştum. işte hani otomatik pedal çevirmek de hareket olur, işe yarar diye düşünmüştüm de, bana pek yaramadı. tabii, dediğin gibi, ayakları yukarıda tutmak lazım.

cekirdek , hepsinin yeri farklı.gene pedal çevirmeye devam et.egzersiz yapın ama dinlenme sırasında yukarıdaki pozisyonda ayakları tutarsanız şişler daha kolay iner ve kan akımına yardımcı olursunuz.

Yalnız topuklar dışarıda olsun ki yara açılmasın

Üst Alt