Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerde mesane boşaltımını tetikleyecek ameliyat seçeneği...

Baben

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
[SIZE="4"]Omurilik felçlilerini rahatlatan ameliyat[/SIZE]

GATA Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Dayanç ve ekibi, omurilik felçlileri ile doğuştan omurilik hasarlı hastaların yaşam kalitesini yükselten ameliyat yaptı.
23 yaşındaki erkek hasta bu başarılı ameliyat sayesinde idrarını sonda yardımıyla değil bundan böyle bacak derisini uyararak yapacak.

9697775.jpg

DÜNYADA ilk kez Çinli bir ürolog tarafından yapılan, Türkiye’de ilk kez uygulanan omurilik felçlilerinin idrar yapmasını kolaylaştıran ameliyatla ilgili bilgi veren GATA Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Dayanç şunları söyledi:

“Operasyonda, sol bacağın motor sinirini idrar torbasının motor sinirine mikroskop altında uç birleştirme yaparak yeni bir işeme refleks yolu oluşturduk. Böylece hasta sol bacağının yan tarafının derisini uyarmak suretiyle idrarını yapabiliyor. Operasyonun uygulanabileceği çok önemli iki hedef kitle var. Birincisi trafik kazaları, düşmeler, spor sakatlanmaları ve özellikle de ateşli silahlara bağlı omurilik yaralanması olan hastalar, ikinci hedef kitle spina bifidalı (doğuştan omurilik hasarlı) hastalar. Her iki rahatsızlıkta da yaşam kalitesini en çok etkileyen problem idrar fonksiyonlarının kaybıdır.”

300 bin hasta var
“Hastaların büyük kısmı idrar torbaları üzerinde kontrolleri olmadığından, idrarlarını boşaltmak için günde dört veya altı kez kendi kendilerine idrar kanalına sonda uyguluyorlar. Ayrıca hem idrar torbasının kendiliğinden kasılmasını engelleyen hem de idrar depolamaya yardım eden ilaçlar kullanıyorlar. Bu uygulamalar maalesef kesin çözüm sağlamıyor, üstelik de çok pahalı. Türkiye’de omurilik yaralanmasının toplumda görülme sıklığına ait kesin rakamlar olmamakla birlikte, ülkemizde toplam sayılarının 300 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Yaralananların ortalama yaşı 19 ve üçte ikisi erkek.”

Türkiye’de ilk kez uygulandı
Prof. Dr. Mehmet Daneyemez, Doç. Dr. Hasan Cem İrkilata, Prof. Dr. Murat Dayanç, Doç. Dr. Yusuf Kibar, Yard. Doç. Halil İbrahim Seçer’in olduğu ekip ameliyatı gerçekleştirdi.
Kaynak: HÜRRİYET

cok guzel bir haber bu ameliyat maliyeti ne kadar birde sigorta karşılarmı acaba

inşallah kısa zamanda yaygınlaşır bizler için sevindirici bir haber : )

evet arkadaşlar çok güzel bi haber ama türkiyede ilki gerçekleştiğine göre yaygınlaşması uzun sürmese..

bu haberi siteye tasimak icin girdimdi
baben elini benden cabuk tutmus merak etmeyin antalyali meshur olmak istiyen o kadar cok cerrah varki
nasilsa ameliyati onlar yapiyorlar ama kar zarar hanesi hastalara isliyor

Bugüne kadar duyduğum OF liler için en güzel gelişme umarım bir an önce bütün arkadaşlarımız en azından sonda derdinden kurtulur

sol bacağın motor sinirini idrar torbasının motor sinirine mikroskop altında uç birleştirme :(((

iyide abıcım omurılkı felçli kısılerın cogunda motor hareketi zaten sıfır , aktif olmayan motor sinir ucuna birleştırse nolacak. istem dışı kasılmalar kullanılacak desek oda mantıklı deil. azda olsa ayaklarında hareket olanlara yönelik güzel bir gelişme gibi görünüyor.. neyse yorumum yanlış anlasılmasın ben 10 senedir sonda kullanıyorum , ınsallah dogrudu cıkar. saygılarımla , tüm kader arkadaslarıma acil şifalar.......

güzel bi gelişme;
şu aklıma takıldı eğerki sinir uçları eğerki birleşiyorsa yada birleştiriliyorsa ki sinir hasarı olan daha önemli boyun ve bel bölgesinde de bunlar yapılamazmı?
benmi yanlış okudum,düşündüm....

sayın babur allah sizden razı olsun bu haberle bizleri biraz olsun rahatlattınız
inşallah bu ameliyat şekli tüm cerrahlar gerçekleştirebilir.Bizlerin hareketini
engelliyen sorunların en önelilerinden biriydi.İnşallah daha iyi buluşlar umuduyla .selamlar.

Sanırım ayaklarını hissedebilen ve az da olsa hareket ettirebilen omurilik felçlilere yönelik bir operasyon.

arkadaşlar 05-ŞUBAT-2010 SAAT 17,00 de Murat hocadan randevu aldık.inşallah gideceğiz.gelişmeleri sizlere aktaracağım.

Serkan, gelişmeleri bizimle paylaşırsan çok seviniriz...

İnşallah tüm of lulara uygulanabilir ve başarılı sonuçlar alınır.

Herkeze iyi akşamlar.dün ve bugün ankarada murat hocaya muayenemizi olduk.ameliyatın bize uygulanabileceğini söylediler.ürodinami ve ultrason yapıldı.ameliyattan 8-12 ay sonra sol bacağın dışını kaşımak suretiyle idrar ve gaitayı kendi kemdine boşaltabileceği söylendi.başarı şansı %85 miş.birde % 5 sol ayak düşüklüğü olabilirmiş.ameliyatları özel hastanede yapıyorlarmış.fiyatıda 10-15 bin tl arasıymış.doğuda çatışmış ve of lu bir gaziye bu ameliyat uygulanmış ve başarı sağlanmış.

InsaAllah bi caresini bulsunlar Allahin iznyle. VAllahi sandalyede oturmak hic uzmuyo beni. Sukur bu gunumuze. Bi bu problem cozulse de InsaAllah

bu tür amalıyatlarda gülhane hocaları 1 numaradır. böyle bır gelısmeyıde ılk ülkemızın yasayan gurur abıdelerı gazi lerımıze uygulayacaklardır. insallah aslı vardırda en kısa zamanda parasız gata da hızmete sunulur.

butcemı aranıyor alınsıze butce alın sıze kaynak 300 000 kişinin yıllık sonda ucet tutarı ne kadardır varın sız hesaplayın üretim üretim başkada bişey değil ülkemızı düze cıkaracak

siyasetçiler hıkaye anlatmayı seslerını biri diğerinden daha gur cıkarmayı bırakıp üniversitelere araştırma merkezlerıne yatırım yapsın bakalım sorun kalıyormu bu memlekette

devletler ıhtıyarlaştıkça gevezeleşir

tıpda hergun güzel haberler alıyoruz bu haberde bizler umut oluyor sag ol paylasımın için

Serkan, ne yaptın, oldun mu ameliyatı? Gelişmeleri olabildiğince ayrıntılı yazarsan çok seviniriz

serden, benım merak ettıgım bu işlem nasıl olcak bacagın uyarılması ıyı de, kasıyarak demıssın pekı bu hıc olmadık bi yerde ya bu uyarma fakında olunmaksızın yapılırsa? soyle bı sey mı uckere bes kere art arda uyarılırsa gıbı mı? cevaplarsan sevınırım..

Bu konuyu bende takip ediyorum.. İnşallah şu sonda derdinden bizi kurtaracak gelişmeler olur.. Yoksa sandalyede oturmak ne ki..

arkadaşlar

benim kızıma yapılacak bu ameliyat fakat şu anda bekleyeceğiz. hem maddi açıdan hem de spina bifidalı çocuklara bu ameliyat yapılmamış
.kızımın ayaklarında sorun yok yürüyebiliyor. % 5 ayak düşüklüğü riski bizi biraz düşündürüyor.

Atatürk boşuna dememiş beni türk doktorlarına emanet edin bravo hekimlerimize

SERDEN;
gelişmelerden ayrıntılarıyla haber verirseniz sevinirim

Bu ameliyatı olan arkadaşlar tecrübelerinizi yazar mısınız lütfen. Merakla bekliyoruz...

arkadaşlar spida bifida lı kesesi alınan hastalara uygulanuyormu....cvppp

Spina Bifida olup olmaması önemli değildir diye düşünüyorum. Önemli olan mesanenin durumudur...

Bu ameliyatı tekrar gündeme getirelim. Görmeyen üyeler görsün.Ameliyat olan varsa lütfen tecrübelerinizi paylaşın Özelliklede spina bifidalılar...

Üst Alt