Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerde mevsim değişikliklerinin olumsuz etkilerini nasıl aşabiliriz?

Mathmen

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
havalarin yaza donmeye baslamasiyla bende asiri derece yorgunluk,bitkinlik olustu...hasta olmaya yakinim...bulent abi kullanmis oldugun c vitaminleri ise yariyormu?elimde parmaklarim aciyor...birde normal hastalikla ugrasmak cok kotu oluyor....onerilere acigim...

ultra mega gold without iron & iodine
ve balık yağı kullanıyorum. gerçe hastalıkla balık yağının alakası yok..
multivitaminde olabilir.
bol su için

selam

ilaçlar son çare olsun, meyve-sebze, doğal beslenme en güzeli ...

Takviye olarak Solgar Korean Ginseng aldım, çok övülüyor bu ürün bakalım işe yarayacak mı ?

2 ay önce kan tahlili yaptırmıştım demir ve b12 eksikliği çıkmıştı.

İsterseniz bir kan tahlili yaptırıp neye ihtiyacınız var onu öğrenin.

Bunaltıcı sıcaklarda ılık suyla duş alın sonrada yavaş yavaş soğuk suya döndürün, kan dolaşımını arttırıyor.

eyv blackrace vitamin destegi onemli b12 kullanmaktayim...digerlerini sebze-meyveden...mineraller icinse soda iciyorum...simdilik idare ediyorum bakalim...

Cloud. [FONT=sans-serif]ultra mega gold ürününü doktor tavsiyesiyle mi kullanıyorsun ?
Kullanmak istiyorum ancak içinde demir ve iyot olmaması kemik erimesi için iyi mi kötü mü ?[/FONT]

yok ama maraton koşan iyi bi sporcu arkadaşım tavsıye etmışti. demır ve ıyotsuz olmasının espırısi sındırımın daha kolay olmasıydı öle hatırlıyorum. kemık için kalsıyum magnezyum ayrıca kulln bence.bu multivitamin çünkü.

Mathmen

Mevsim değişiklikleri bağışıklık sistemini olumsuz etkiler ve beraberinde bir sürü sıkıntı getirir. Enfeksiyon bunlardan biridir. Bir diğeri de işte yorgunluktur.
Enes'İn dediği gibi vitamin kullanabilirsin. Ben haftada bir C vitamini alıyorum. Bazen iki tane aldığım da oluyor. Ayrıca bol su içmek ve güneşe çıkmak da iyi gelir.

Omurilik felçlilerde mevsim geçişlerinde idrar yolu enfeksiyonu sorunu..?

Omurilik felçlilerde mevsim geçişlerinde idrar yolu enfeksiyonu bi kendini belli etmeye çalışıyor. Erken sıkışmalar, daha sık TAK yapma ihtiyacı vb. tüm belirtiler kıştan-ilkbahara, yazdan-sonbahara geçişte her zaman kendini gösteriyor. 23 yıllık deneyimim bana bunu net olarak söylettirdi. Sizlerde durum nasıldır?

Ben böyle olduğunda iş gerçekten enfeksiyona dönmesin diye aşağıdaki şeyleri yaparım ve hiç bir zaman enfeksiyona dönmez süreç:

Daha çok su içerim ve doğal olarak günde 6 olan TAK sayısını 7-8'e çıkartırım.
İki günde bir Solgar'ın 1000 mg'lık C vitaminini içerim.
TAK yaparken çok daha dikkatli olur, temizliğe çok daha dikkat ederim. Sık duş almak, genital bölgenin tüyden arındırılması vb. temizlik konularına ekstra dikkat ederim.
Üşümemek için daha dikkatli olurum.
Eğer tüm bunlar rağmen işlerin yolunda gitmediğini düşünürsem sabah ya da akşam bir tane Piyeloseptyl 100 mg içerim (işler hala yolunda değilse sabah-akşam birer tane içerim).

Bu şekilde iki hafta ekstra dikkat ettiğimde süreç hiç bir zaman enfeksiyona dönmez.

Üst Alt