Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilere sıcak basması hakkında deneyimlerinizi yazar mısınız?

c555

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

c5 seviyesi omurilik felçlisiyim tetraplejiyim büyük bir sorunla cebelleşiyorum sorunum ise şöyle ki aşırı sıcak basmasından muzdaribim ama sıcak basması derken ateşim çıkmıyor yani vücut ısım normal seviyede ama ben inanılmaz bunalıyorum ve serinlik ihtiyacı duyuyorum
şöyle düşünün ki dışarıda hava 0 derece sıcak bastığı zaman yani ben öyle hissettiğim zaman odanın camını açıyorum üstümü çıkarıp kısakollu yatıyorum odanın içindeki diğer kişiler oldukça serin olduğunu söylüyorlar ama ben yanma hissediyorum diğer türlü uyuyamıyorum sonra hasta oluyorum ishal sıkıntı bir çok sağlık problemleri oluşuyor

bu şekilde yanma hissi duyan varmı varsa bu durumla nasıl mücadele ediyorsunuz aynı sıkıntıyı yaşayan varsa nasıl çözüm bulduğunuzu öğrenmek istiyorum bu durumla ilgili doktora gitmek istiyorum hangisine gitsem sizce beyin cerrahimi fizik tedaviye mi gitmeliyim sizce...

C5 kırığı sanırım termostatımızı bozuyor hocam ..:) Benimde C5 kırığı, Kış aylarında yaşamasam da yaz aylarında o problemi bende yaşıyorum( sanki yeterince sıcak basmıyormuş gibi birde Antalya da yaşıyorum.. :) ) Yazın dışarı çıkarken fıs fıs şişeleri var ya şu kuaförlerin saçı ıslamak için kullandıklarından (bunu bu siteden bi arkadaştan okumuştum) ona soğuk su koyup dışarı çıkıyorum sıcak bastıgında acayip işe yarıyor..

Bu problem kışın olmayınca hasta olunmuyor herhalde çünkü yazın ki hararetten hasta oldugumu hatırlamıyorum.. Sıcak basması da terleyememekten o da felçten ileri geliyor sanırım.. Terleyemeyincede vücut ısısını ayarlayamıyor ve sıcak basıyor..

Berbat bir durum gerçekten beyin cerrahine gidecem yakın zamanda çözüm bulabilirsem buradan yazarım

olay t6 üstü of larda görülür...bknız [FONT=Roboto]Autonomic Dysreflexia

[/FONT]

Sıcak basması degilde terlemede oluyormu sizde acaba abim cok terliyor ?

bende ayak yanması var C5 kırıgı ama yıllar içinde azaldıgını soluyebilirim.hava soguksa yagıslıysa ayaklarım cok yanıyor tegratol kullandım yıllarca şimdi kulanmıyorum.biraz romatizma gibi. yaz kış sort giyiyorum evde :)) yazın daha iyi oluor hersey.sinirin defarmasyonuyla ilgili bi durum.

can2020

yok terleme yok ama sıcak basması var. özellikle yatakta iken yanıyorum resmen.

c555 genelde c seviyesinde olanlar yerleyemedigi icin sicak basmasi oluyor olabilir abimde biraz cok terliyo demekki terlemese onada sicak basacak.

Ben de C4 seviyedeyim. Bende de oluyor bazen. Barsak düzensizliginden olabilir mi acaba ? Tuvalete gidiyorum ve genel de geçiyor. Bu durum da ishalle çok karşılaştım. Ishal de olsa lavman kullanmam gerekiyor bazen.

Üst Alt