Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlileri günde kaç litre su içmeli?

c555

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar of li arkadaşlar günde bize en az 2 3 litre su içmemiz söyleniyor hep bunun tek sebebi idrar yolu enfeksiyonlarının önüne geçmek mi ?
eğer öyle ise tak yapmayan bir of lu içinde aynı şey geçerlimi örneğin ben hiç tak yapmıyorum artık kendim yapabiliyorum dolayısıyla içeri giren çıkan birşey kalmadı enfeksiyon riskim sıfır yinede günde 2 3 litre su tüketmem şartmı sizce valla ben 1 litreyi zor içiyorum hele bu kış günlerinde ama çay vs bol siz ne durumdasınız ?

öncelikle geçmiş olsun bende omurilik feelçliyim bana söylenen en az 2 litre su hem böbreklerimizin ölmemesi için hem idrar yolu enfeksiyonu için dendi birde size bir sru sorayım önceden tak yaptığını ve şimdi yapmadığını yazmışsın iyileşmen kaç yılda oldu nasıl oldu bilgi verebilirmisin teşekkürler

Enfeksiyon ve Böbrekler için 2-3 litre su içmek şart..TAK yapmasanızda böbrekleri korumakiçin su içmeye devam edin bence..

Bu günlerde fazla su içemesekte ,sıcak acık çay içmek te çok faydalı.Kendin yapabilmen güzel fakat ,içerde idrar kalıyorsa buda intihaplanma ve taş oluşma riskini artırır.Aklında soru işareti kalmaması için ürodinami testi yaptırmalısın, içerde kalan idrar ne kadar ölçtürmelisin.Spor da çok faydalı, vucud zinde ve sağlıklı kalması açısından.

nasıl içeceksin??? daha doğrusu içmeye içersinde nasıl çıkartacaksın?? nerede çıkartacaksın??
çalışman lazım yani temiz olman es kaza altına işememen lazım, sosyal olman lazım hayatın içinde olman lazım.. devlet sana 6 tane sonda veriyor.. bugun çok sıvı aldın, yada alman lazım, hava soguk daha çok işeyebilirsin, bugunun yada hayatın stresli daha çok tuvaletin gelebilir demiyor.. kaza yada kaçak olduğunda rezil olmaman yada tuvaletini yapabilecegin yer bulana kadar kaçak olursa yada transfer sırasında kaçak oluırsa diye prezervatif sonda kullanman lazım, devletin sana onuda ödemiyor!!! pratik ve hijyen olması için kit kullanman lazım.. ama devletin sana eğer kendin çalışıyorsan günde bir tane, eğer ebebeyninden faydalanıyorsan 0 kit veriyor.. hadi bakalım çıkın işin içinden.. hemde tuvalet bulmanız gerek şart..
hep diyorum ben çalışmamaya hayatın içinde bu kadar var olmamaya razıyım eğer istenmiyorsam ama o zaman da sosyal devlet bana ve aileme baksın..

oyle bır sart yok.sadace su degıl gun ıcınde yedıgın sulu yemek meyve cay bunların hepsı sıvıya gırer
illaki su ıcmen gerekmıyo hele tak yapmıyosan sorun olmaz ama ınsan vucuduna su ıhtıyaç oldugu ıcın
tabıkı ıcecegız 1 lıtre yeter artarda bence bu kıs ayında vucut terlemıyo cunku.bırde sana bır sorum olacak
ne kadar zaman ıcınde ıdrarını yapmaya basladın yanı felçlı olduktan ne kadar sonra duzelme oldu

valla arkadaşlar ben 5 sene önce of li oldum seviye c5 boyundan altı kollar kısmi felç düzelme hiç olmadı hala da iyileşmiş değilim fakat bunu herkes dikkatli okusun bakın ben 4 yıl boyunca sürekli tak yaptım günde 6 hatta bazen 7 8 defa son 2 yıl artık enfeksiyonlar canıma tak etti çözümde yok yok echoli üredi dayıyorlar antibiyotiği yok klepsiella üredi daya antibyotiği belli bir süre sonra bu mikroplar bu antibiyotiklere iyice direnç geliştiriyorlar faydada etmez hale geliyor antiboyotik manyağı olduk resmen sonra bundan 7 8 ay önce bursa da bir felç hastasıyla tanıştım adam 30 yıldır felçli fakat sürekli prz sonda kullanıyor banada bu taktan kurtul mutlaka diye tıklama yöntemini tavsiye etti bende en son bi enfeksiyondan sonra karar verdim birdaha tak yapmamaya ilk zamanlar biraz zorladı fakat tıklama yöntemi gerçekten işe yarıyor arkadaşlar ilk zamanlarda sıkıştığımda zorlanıyordum baya bir tıklamam gerekiyordu şimdi idrar gelince elimi hafifce meshanenin üstüne bastırıp 10 saniye tutmam yetiyor bir iki kerede tamamına yakınını yapıyorum hatta zaman geçtikçe işerkenki tazzik ve bir defada çıkardığım miktar sürekli çoğalıyor conveninde bacak torbasını kullanıyorum süper rahat boşa uğraşmışım 4 sene herkesede tavsiye ederim çok rahat gerçekten antibiyotikten ve taktan kurtuldum..

hayatım değişti yöntemde çok basit idrar gelip sıkıştığınızda meshanenin üstüne vurarak ilk zamanlar biraz hızlı vurun hatta bastırın (aşırıya kaçmadan) ve üstten alta doğru yapınki geri kaçmasın ufak ufak sızıntı halinde kaçak şeklinde yapmaya başlıycaksınız ilk zaman ama sonra bu sürekli çoğalıcak 5 6 ay içinde şakır şakır yapıyor olucaksınız bu arada belirteyim yakın zamanda kontrolüme gittim tüm değerlerim normal çıktı idrar kültür meshane böbrekler vs herkese tavsiye ederim

Günde 2-3 lt su içmek ve günde 5-6 defa mesaneyi boşaltmak lazım.

Mesaneye tık-tık vurarak idrarın boşalmasını tetiklemek kesinlikle çok iyi bir yöntemdir. Bu yöntemle mesanesini boşaltanlara ne mutlu :) Ama boşaltılamıyorsa, o zaman TAK kaçınılmaz. Ve ne olursa olsun, ama ne olursa olsun iki TAK arasında 5 saati aşan bir süre geçmesin. Geçerse, hem enfeksiyona ortam hazırlanmış olur hem de mesanedeki basıncın artması böbrekleri riske sokar...

enfeksiyon riski hiçbir zaman 0'a inmez :) ayrıca içtiğiniz diğer sıvılar (çay vs.) yine böbreklere ve yine mesaneye gidecektir. Hepsinin toplamı 2 litre idealdir (Normal eforla yaşayan sağlıklı bir insan için) ben 4 litre içiyorum en az, 3 saatte bir de tak yapıyorum. Saygılarımla :)

merhaba aynı sorunlar bende yeni çıktı ne yapsam diye yazılarınızı yeni okudum benim sondamı hep annem yapardı, nisan ayında annemi kaybettim. ve şimdi kendim yapmaya çalışıyorum fakat çok zor oluyor, küçük bi yaramda var oda ıslanınca işim zorlaşıyor çok düşünüyorum ne yapsam diye çareler arıyorum. en kısa zamanda hepimize bir şifa çıkması dileklerimle.Allah yardımcımız olsun.

Selvi, ayna kullanarak yaparsan sanırım daha kolay olur.

insan günde yetişkin bir insan 10 bardak su kaybedermiş ve bu kaybedilen sıvıyı yerine koyabilmemiz için 13 14 bardak su içmemiz lazımmış bir doktorun yorumunu dinlemiştim

[FONT=Verdana]İnsan vücudunun su içeriği yaşa ve cinsiyete göre %42 ile %71 arasında değişiyor. Çocukların vücudunun su oranı yüksekken, yaş ilerledikçe suyun yerini yağ almaya başlıyor. Yetişkin insan vücudunun ortalama %59’unu su oluşturuyor. Bir yetişkin günde ortalama 10 bardak su kaybediyor ve bu kaybedilen suyun yerine konması gerekiyor. Günlük tüketilen 8-12 bardak su, sıvı ihtiyacımızı karşılıyor.[/FONT][FONT=Verdana]Suyun yaşamımızda çok önemli bir yeri olmasına karşın, su içme kültürüne sahip olunmadığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, suyun vücudumuzdaki işlevlerini şöyle anlatıyor: “Hem kendimiz hem de çocuklarımız için su içme kültürü kazanmalıyız. Yediğimiz besinlerin sindirimi, emilimi ve hücrelere taşınması; hücrelerin, dokuların organ ve sistemlerin çalışması, metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin taşınması ve atılması; vücut ısısının denetiminin sağlanması; eklemlerin kayganlığının sağlanması; çeşitli biyokimyasal olayların oluşması suyun sayesinde olmaktadır. Sabah kalktığınızda ilk yapmanız gereken işlerin başında iki bardak su içmek olmalıdır.”[/FONT][FONT=Verdana]Kilo kontrolü için, yemekten önce su tüketin[/FONT][FONT=Verdana]Suyun kilo kontrolünde de çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Demir, yemeklerden önce su içmenin erken tokluk hissi duyulmasını sağladığını söylüyor. Su iştahı bastırıyor ve bedenin depolanmış yağlarını metabolize etmesine yardımcı oluyor. Çağatay Demir, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Araştırmalar göstermiştir ki alınan su miktarı azalınca vücutta depolanan yağ miktarı artmaya başlamaktadır. Su, kilo kaybetmek ve bir daha almamak için ideal bir alternatiftir. Çoğu insanın suyun değerini önemsememesine rağmen sürekli kilo kaybı için öncelikli formül sudur. Kilolu bireylerin daha çok suya ihtiyacı vardır. Çünkü bu bireylerin metabolik yükleri fazladır. Yağların kullanılmasında suyun özel bir yeri olması nedeniyle kilolu bireyler suya çok daha fazla ihtiyaç duyarlar. Kilolu bir kişi her 12 kilo fazlası için bir bardak daha fazla su içmelidir. Eğer egzersiz yapılıyorsa ya da hava sıcak veya kuru ise yine tüketilen su miktarı artırılmalıdır. İdrarınızı yaptıktan sonra, kaybedilen sıvıyı yerine koymak için bir bardak su içmelisiniz.”
Su içerken soğuk suyun tercih edilmesi gerektiğini belirten Demir, soğuk suyun bedende daha çabuk yayıldığını ve kana daha hızlı karıştığını söyledi.
kaynak Türkiye sesver.com [/FONT]

Üst Alt