Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerin çocuk sahibi olmasında tüp bebek uygulaması..?

Konular
46
Reaksiyonlar
52
Merhaba arkadaşlar...
Omurilik felçli ve evli erkeklerin en büyük sorunlarından bir tanesi sanırım bebek sahibi olamamaktır...
Veya tıbbi olarak birçok tedavi ile bebek sahibi olunabiliyor...
Omurilik felçli erkeklerin birçoğu malesef cinsel anlamda birçok problemle karşılaşıyorlar...
Özellikle vücudun sperm üretememesi konusunda sanırım yumurtalıklardan ameliyat ile sperm alınıyor ve tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olunabiliyor...
Ben bu konuda bilgisi olan veya tecrübelerini paylaşmak isteyen arkadaşlardan bizleri aydınlatmalarını rica ediyorum...
Tüp bebek tedavisinin ve yumurtalıklardan sperm alınması için yapılan ameliyatın ödemelerini devlet karşılıyormu ???
Bu tedavilerin ödemeleri için omurilik felçli erkeklerin nasıl ve nerden hastane raporu alması ve nasıl bir prosedürü takip etmesi gerekli ???
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim...

devlet 3 uygulamaya kadar masrafları ödüyor galiba

çalışıyorsan hastaneye sevk alıyorsun.

Erkekten sperm alımı için ödeme yapıyor mu bilmiyorum. Omurilik felçli olup böylesi bi deneyimi olan arkadaşılarımız bilgilerini bizlerle paylaşabilirlerse çok güzel olur..?

İdrardan sperm alınamıyor mu? Önce bunu denemek daha kolay...

Şurada tüp bebek uygulamasında sgk'nın ne kadar ödediğine vs. dair bilgi var: http://www.muhasebeciyizbiz.com/sgk-kapsaminda-tup-bebek-uygulamasi.html

Ayrıca bir haberden:

"Türkiye'de devlet 23 yaşında gün almış ve 40 yaşından gün almamış bayanlar için tedavi parasını ödüyor. İki denemeye kadar bu parayı ödeyen SGK, tüp merkezlerine bin 240 TL+KDV veriyor. Merkezlerden vatandaştan ise sınıflandırmaya göre fark ücreti talep ediyor. Buna ek olarak ilk denemede devlet ödediği paranın yüzde 30, ikinci tedavide yüzde 25'ini kesiyor. Merkezler bu parayı da vatandaştan alıyor. SGK'nın hizmetinden yararlanmak için tüp bebek yapılabilirliğine yönelik üniversitelerden rapor almak gerekiyor. Bu raporla ilaç masraflarının büyük çoğunluğu da devlet tarafından ödeniyor."​

Bir de şunu buldum: Duyuru Detay

Tüp bebek tedavisi işlem bedeli ve ödeme esasları
(1) Tüp bebek tedavisi SUT eki EK-9 Listesinde belirtilen fiyat esas alınarak ödenir. Fiyata; tüp bebek tedavisi kapsamında yapılan ovulasyon indüksiyonu, oosit aspirasyonu, sperm-oosit hazırlanması ve inkübasyonu, embriyo transferi, ICSI (mikro enjeksiyon), invaziv sperm elde etme yöntemleri, tüp bebek işlemi öncesi kadın ve erkeğe yapılan tetkik ve tahlil bedelleri ile kullanılan her türlü sarf malzemesi dahildir.
(2) Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar katılım payından muaf değildir.
(3) (10.2.1) numaralı maddede belirtilen tüp bebek tedavilerinde her bir denemede, (10.2.2) numaralı maddede belirtilen tüp bebek tedavilerinde ise sadece birinci denemede en fazla bir yıla kadar embriyo freezing bedeli ayrıca ödenir.
(4) Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde, tüp bebek kapsamında yapılan her türlü tıbbi işlemin kaydının tutulması ve tutulan kayıtların denetim esnasında ibrazı zorunludur. Bu kayıtların doğru ve sağlıklı bir şekilde tutulması ve muhafazasında, merkez sorumlusu ve ruhsat (uygunluk belgesi) sahibi kişiler, müşterek ve müteselsilen yükümlüdür.​

peki omurilik felçli erkeğin eşinde herhangi bir sorun yoksa eğer, bu tüp bebek için uygulanan ilaç prosedürü aynen devam ediyormu?
kadında sağlık açısından bir problem yoksa ve sadece erkekte varsa ve sadece tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olunabiliyorsa ödemeler ve diğer prosedürde değişiklikler olmuyormu?
sonuçta kadının ilaç kullanması gerekli değil sanırım...
sadece erkeğin testislerinden ameliyat ile sperm alınması söz konusu ve buda bazı kurallarda değişiklik getirmiyormu???

öncelikle Allah çocuk sahibi olmak ısteyenlerın yardımcısı olsun
bu konu sıkıntılı bır konu ama aşılmayacak gıbı değil. bende omurilik felçliyim eşim sağlıklı 4 yıldır evlıyım doğal yollardan çocuk sahıbı olabıleceğim soylendı sperm tahlılerımde daha sonra sperm sayımın az olduğu soylendı omur ılık felçlilerinde enfeksıyona bağlı sperm sorunları çıkması doğal helede sonda kulanıyor olmamız buyuk dez avantaj yaşadığım sürecı anlatmak ıstıyorum bağlı olduğum ıldekı unv hastanesınde tup bebek uygulamamsının yapılmadığı soylendı ozel bır kuruluşla görüştüm orada gereklı tetkıkler yapıldıktan sonra tup bebek sonrası % 50 bebek sahıbı olabıleceğim soylendı malıyet olarak 6000 tl civarında malıyt çıkarıldı.
ancak şuan için yaptırmak ıstemedım çunku bende sperm atımı var ancak az olduğu soylendı sperm tahlılerımı bıraz rahatsız olduğum donemde yaptığım ıcın tup bebek olayını bıraz erteledım
sperm konusunu dert etmeyın her turlu spermı elde edebılıyorlarmış tabı bununda bır malıyetı var
sgk 1500 tutarında yardımda bulunuyor ancak rapor falan almak gerekıyor bu tutarı karşılanması ıçin
bence yapılmak ıstenıyor ise ozel tup bebek merkezlerıne başvurup nıhaı sonuç almak daha mantıklı geldı bana
yukarda eşimin herhangı bır sorunu yok demışsınız sorunu olmasa bıle gereklı ılaclar kulanıyor yumurta gelıştırıcı ve çatlatıcı ıvır zıvır vs
Allah çocuk sahıbı olmak ısteyenlerın yardımıcısı olsun vesselam

önce aşılama tedavisi yaparlar.aşılama tedavisinden sonuç alınmazsa tüp bebek uygulaması yapılır.gerek aşılama yöntemi,gerekse tüp bebek yönteminde,erkekten sadece sperm alınır.sperm yoksa mikroenjeksiyon yöntemi uygulanır.önceden 3 uygulamanın ücretini devletkarşılıyordu.şimdi zanndersem 2 ye inmiş.

Erkekte ereksiyon (sertleşme) sorununa bağlı sorun varsa tüp bebek yöntemi uygulanmaz. Doğrudan testislerden sperm alınır ve kadına enjeksiyon yapılır.

Bu lokal veya genel anestezi ile yapılabilen küçük bir cerrahi işlemdir. İğne ile testisten sperm alınabileceği gibi, küçük bir kesi ile testisten biopsi yönetmiyle de yapılabilir.

Alınan spermler başarının yüksek olması için, yıkama, yüzdürme gibi işlemlere tabi tutulabilir. En hareketli, faal olanlar seçilerek mikroenjeksiyon ile anneye verilir.

Eğer annede başka sorun yoksa başarı şansı oldukça yüksektir.

Tüp bebek tamamen farklı bir işlemdir. Bunda hem babadan sperm alınır, hem anneden yumurta alınır. Bunlar vücut dışında döllendirilir ve yeterli olgunluğa ulaşana kadar bir kaç gün büyütülür. Daha sonra döllenmiş yumurtalardan uygun olanlar anne rahmine enjekte edilir.
Tüp bebekte döllenme işlemi dışarda olur...

Uzun lafın kısası, erkekten sperm alarak enjekte etmek çok daha basit ve ucuz bir işlemdir. Ancak başarısız olursa tüp bebek düşünülür.

"İdrardan sperm alma" denen şeyi ben mi uydrudum acaba? Sanki böyle bir şey de vardı ama, hafızam saçmalıyor da olabilir :)

Testislerden sperm alma işi hangi hastanelerde yapılıyor? Zor mudur, pahalı mıdır?

Sayın OturanBoğa,

Sanıyorum bu işlem tüm Üniversite veya İhtisas hastanelerinde yapılabilir. Çok pahalı olduğunu da zannetmiyorum. Devlet kısırlığa yönelik tedavileri karşıladığı için bu işlemlerin ücretini de ödüyordur.

Yapılan işlem iğne ile veya küçük cerrahi ile yapıldığı için oldukça basittir. 10-15 dakikalık bir işlemdir.

İdrardan sperm alınamaz. Çünkü normal olarak spermler idrara karışmaz... karışsa bile ölürler. İdrarda sperm olsa dahi bir kaç adeti geçmez. Halbuki döllenme için yüz binlercesi gerekir. Sanıyorum aklınıza başka bir yerden takılmış bu.

İdrar kanalı ile sperm kanalı ayrıdır. Boşalma sırasında idrar kanalı kapalı olur ve sperm doğrudan dışarı atılır. Yani mesaneye doğru geri gitmez. Dolayısıyla normal koşullarda idrarda sperm bulunmaması gerekir.

Çok teşekkürler bilgi için. Vallahi yıllardır böyle bir şey kalmış aklımda, sorana da doğruymuş gibi söylüyordum hep! :) Yanlış bilgi verdiğim arkadaşlar affetsin...

Söylediğiniz aslında yanlış değil. İdrardan da sperm alınabilir. Ama bunun için spermin ejekülasyon sırasında geriye kaçması gerekir. O yüzden çok da sağlıklı ve sağlam bir yöntem olduğu söylenemez.

Ama tamamen de yanlış değil. Yanılmıyorsam bazı kliniklerde retrograd ejekülasyon olan (spermin geri kaçması) hastalarda uygulanıyor.

Yani yanlış bilgi vermiş değilsiniz.. sadece eksik diyebiliriz.

ben testislerden sperm alma konusunu konya'da özel bir hastanede fizik tedavi doktoruna sormuştum...
bana en fazla 2 saatlik bir ameliyat ile mikroskobik ortamda en sağlam spermlerin alındığını (bu yönteme "mikrotese" dediler) ve bu yöntem ile sağlıklı sperm bulma olasılığının yüksek olduğunu (yüzde 50 oran verdiler)...malesef bu yöntemide her hastanede yapmıyorlar...
ameliyat bedelinin 1.500 ile 2.000 tl arası olduğunu söylediler...
ayrıca sgk bu ameliyatın ödemesini yapmıyormuş...
ve son olarak testislerin yaprak gibi kısımlarının olduğunu ve ameliyatta bu kısımların teker teker açılarak sağlıklı sperm aradıklarını söylediler...
ameliyat sonundada genelde 7 dikiş atıyorlarmış... (ne kadar kesildiğini söylemek için yazdım)
1 gün hastanede yatırıp daha sonra taburcu ediyorlarmış...
bu ameliyattan sonra bebek için ilk önce tüp bebek uygulaması yapılmıyormuş...
aşılama tedavisi yapılıyormuş...
3 kez bu yöntem deneniyor ve başarısız olunursa tüp bebek uygulaması yapılıyormuş...
geneldede başarılı olmuşlar...

acaba doğal yolla hiçmi ihtimal yok biraz gayret derim bence ben 3 senelik omirilik felçlisiyim allah nasip ederse 20 gün sonra bir yavrumuz dünyaya gelecek 4.5 senelik arkadaşım 1 yıl oldu baba olalı ve dahası 7 senelik omirlik felçli arkadaşımın 2.ci çocuğu 1 ay önce doğdu yanlış anlama lütfende ben imkanı varsa doğal yöntem derim sizce ....

yasin kardeşim malesef elden bu kadarı geliyor :) ah olsa dükkan senin :) her omurilik felçli erkeğin durumu malesef farklı oluyor...

arkadaşlar 4 yıllık evliyim omuriliğimde tam kesi var seviyem t-10 2 yaşında bir kızım var 150 tlye bir vibratör aldım bununla sperlerim dışarı çıktı ve aşılama tedavisi ilede çocuğum oldu bana bu işlerin toplam maliyeti 1000 tl oldu.

bu bahsettiğin vibratör nedir, nereden aldın,kullanımı nasıl?
markası nedir? resmi filan varmı?

Arkadaşlar bu vibrtatöre tüp bebek merkezine gittiğimde doktorum Atilla bey mevla ondan razı olsun sperm atılımı için ejekilasyon aleti(vibratör)alacaktık yoksa ameliyat ile yumurtalıklarımdan sper alacaklardı neyse Doktorum bir medikalci arkadaşını aradı ferti carte medikal vibratörü teğmin ede bilmek için medikalci türkiyede bulunmadığını ama getirtice bileğini söyledi.Ama bu aletin pahalı olduğunu aynı işi görecek 150 tl değerinde düz bir metal dibi bir vibratör yolladı eğer bu olmazsa ferti carteyi alırız dedi.2 gün içinde geldi vibratör doktorum bunun ucunu makattan 2 ile 4 cm arasında sokarak uygulayacaksın dedi.Makatın girişinden 2 ile 4 cm içeride boşalmayı sağlayan bezler varmış vibratörün amacı orayı biz kendimiz uyaramadığımız için vibratör uyayarak boşalımı sağlıyor dedi.Benim ilk iki uygulamamda sperm gelmedi.Olmayacağını sanmıştım son bir defa deneyeyim dedim ve bir kaç damla sperm geldi.doktorumu aradım gelen spermleri bir enjektörün içene çekip bize getir dendi.Sperm sayımı yapıldı ve normal olduğunu gördüler.sonra her uygulayışımda daha çok sperm geldi ve omurilik felci olmadan önce nasıl boşalıyorsam öyle boşalmaya başladım sonra aşılama yapıldı bebişim oldu ferti carteye gerek kalmadı.Bu konuda yardım isteyen arkadaşlara her konuda yardımcı olurum çünkü ben denedim bebeğim oldu.

MeTePe;

Bu konuya vakıf olduğum için bir kaç bişey yazmak istiyorum.İlk olarak idrarda sperm mevcuttur. ama sadece omurilik felçlilerde çünkü vucut omurilik felci olsa bile sperm üretmeye devam eder ve bu ürettiğinden mecbur boşaltmak zorunda omurillik felcli hastalar kendileri boşalamadı için sperm kanalından gelen spermler direk mesanenin içine gider idrarınızı yaptığınızda idrarın içinde bazen parçacıklar olur onlar meni meninin içindede sperm olur. Ama idrarın içine giren sperm kalitesi çok düşer hızı yavaşlar idrardan toplanan spermler sadece tüp bebk işleminde kullanılır. İdrardan sperm alınarak tüp bebkle 40 yaşında çocuk sahibi olan kendiside omurilik felçlisidir Osman abimiz vardır. Biz idrar ve sperm kanallarımızı kontrol edemediğimizden sperm kanalından gelen sperm mesane kanalı kapalı olmadığı için direk idrara karışır.

Spermn ikinci alınma yolu vibratördür bir üst yazımda bahsettim oradan okursunuz ikinciside direk bir enjektörle yumurtalıklardan almaktır bunun maliyeti 150-200 dolar devlet karşılamıyor bu yöntemle sperm bulunamazsa testislerden bir parça alınırak mikroskop ile sperm aramaktır bunlara tesa ve mesa denir ben bunları bire bir yaşadım ama benim işim vibratörle hal oldu bunlara gerek kalmadı bu yazdığım bilgilerin hepsini Doktorum Atilla beyden duydukalarımı anlatıklarını size aktarıyorum.
Devlet tüp bebeğe yardım falan yapmıyor. Yardım yapması içi en 5 yıllık evli 35 yaş üzeri olmak gerekiyor bu şartlarda bile para verse öyle bir evrak işi varki tıp fakültesinden rapor falan istiyor. Omurilik felçlilerinde kadında bir problem yoksa 4000 tl çünkü çok az ilaç kullanılıyor. Bu yazdığım fiyat benim tedavi olduğum tüp bebek merkezindeki fiyattır ama

arkadaşlar evlat sahibi olmak çok güzel bişey mevla isteyen herkese nasip etsin bu konuda soru olan arkadaşlara yardımcı olmaya hazırım.

parsam;

tecrübenin gözünü seveyim...
ben o kadar doktorla konuştum bir tanesi bana bu yöntemi söylemedi...
bilmiyorlarmıydı yoksa para hırsındanmı söylemediler bilmiyorum ama tecrübeleri paylaşmak çok önemli...
teşekkür ederim arkadaşım...
bu kullanmış olduğun ürünün resmi filan varmı buraya koyabilirmisin?
bu ürünü nasıl temin edebiliriz?
kiminle görüşmemiz lazım?
telefonu filan varmı?

parsam yardımcı olmaya hazırım demişsin ama vibratörün resmini yada adresini eklememişsin. Eklersen sevinirim.

OptimusPrime;

kadın sağlılklıda olsa bütün tedaviler yapılıyor erkekten sperm alınıyor sadece bütün tedavi görenler kadın oluyor hapı iğnesi hepsi kullanılıyor kadında

izmirde özel bir hastanenin fiyatları 4 ay önce ödediğim fiyatlar
4500 lira tedavi transfer
1500 lira sperm alımı (ameliyat)
1000ile1500 arası haplar iğneler tutuyor
750 lira embriyo dondurma (isteğe bağlı)
500 lira sperm dondurma (isteğe bağlı 5 yıl saklıyorlar)
not: bu fiyatlar ilk deneme için 2. deneme toplam 2500 civarı tutuyor sosyal güvencenin özel hastanede hiç bir faydası olmuyor

arkadaşım ben daha önce parsam ile bu konu hakkında mail yoluyla haberleşmiştim. parsamın bahsetmiş olduğu vibratörün resminin bulunduğu linki aşağıya ekledim. bu titreşimli vibratör. makata 3-5 cm kadar giriyor ve titreşim sayesinde prostatı uyararak sperm atımını sağlıyor. ben denemedim ama yurt dışında filan bazı hastanelerde uygulandığını duymuştum.

Afflictor.com · Recently Posted On NYC’s Craigslist

:) malesef arkadaşım çok fazla bir seçenek yok... ya 1500 tl verip ameliyat olacaksın yada bununla birkaç kez takılacaksın... ben birinciyi seçtim...

Çocuk mevzusu yüzünden iki kere terk edildim. Ben omurilik felçliyim boşalma yok çocuk normal yolla imkansız gibi bişey dedim terk edildim.:)
Ayrılmayı göze alamayacağım biri çıkarsa karşıma ikisinide denerim.

Konunun uzmani geldi bu arada kizin 4 yaşına girdi erotik malzeme satan internet sitelerinden alabilirsiniz vibratoru düz demir 50 TL falan fiyati tel ile görüşmek isteyenler ozelden mesaj atsinlar numarami yzarim bu arada evlat o kadar tatil ki değil vibratoru fabrika sini sokarim

Helal olsun PARSAM sana.Senin duygularına bende katılıyorum.Bende 2011 de tese ameliyatı olarak sperm toplandı ve tüp bebek tedavisi ile ilk denemede bir oğlumuz oldu ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR.Şimdi oda 2 buçuk yaşında.Ve tekrar kardeşi olmasını istiyoruz.2 hafta önce yine aynı ameliyatı yarım uyuşturma yöntemi ile Çukurova ünüversite hastanesinde oldum.Tekrar tüp bebek yöntemine başladık Allahın izni ile...Dediğin gibi evlat çok tatlı onun için ikinci ameliyatımı oldum.Keşke bu aleti daha önce duysaydım denemek isterdim.İnşallah olurda 3 cüye deneriz...

Vibratoru ereksiyon saglanmadan mı kullanılıyor yoksa ereksiyon halinde mı kullanılıyor
Kullanan arkadaşlar tecrübelerinizi anlatabilirseniz seviniriz

konu hakkında yardımcı olacak kimseler yokmu. Ah bu soyu devam ettirme güdüsü 😀. Güncel olarak en son bilgiler nelerdir.

Koskoca sitede kendimi yalnız hissettim 😀. Yokmu esekten düşen.

Arkadaşlar, bu konudaki deneyimlerinizi yazarsanız herkes için faydalı olacaktır

Ben vibratörden bi sonuç almadım çokta uğraşmadım penise titreşimli masaj aleti denedim biraz ondan da bi sonuç almadım ereksiyon halinde denedim doktorları da dinleyerek tüp bebek denedim çok şükür ilk denemede sonuç aldım...

Üst Alt