Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerin mesanesindeki bakteri çokluğu ve durmadan enfeksiyon olması..?

asabi

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Belirli zamanlarda ürolojiye gidip idrar kültürü verip sonucuna göre antibiyotik kullanıyorum. sorun kısa süreli çözülüyor, antibiyotik kullanımı bittikten 1 hafta, belki de daha az zaman sonrasın da takla almış olduğum idarda müthiş bakteri yoğunluğu, idrarımın içinde gözle görülür kirli minik parçacıklar görüyorum

Antibiyotik almaktan yoruldum. Neden bu kadar sık oluşur, nasıl çözüm bulurum?
sıvı kullanımım normaldir .hatta şu aralar mevsiminden dolayı bol c vitamini tüketirim, tak temizliğine (takı 4-5-6 durumuma göre ayarlarım), iç çamaşırımın temizliğine olabildiğimce dikkat ederim

Sizlerce nerde nasıl hatalar yapıyorum paylaşır mısınız,

teşekkürler

sıvı tuketimini artır, melissa cayı demle ve iç, tak yaparken hijyene biraz daha dikkat et..

nova teşekkürler dediğin hijenikliğe ve sıvı tüketimine dikkat ediyorum ben çay olarak tamamen bitkisel çayları tercih ediyorum adaçayı,kekik,papatya,nane gibi ama melisayı hiç denemedim dikkate alacağım önerini

eğer böbreklerinizde bir problem yoksa kaynatılmış maydonoz suyunu tavsiye ederim...faydası çok fazla...

Defnex maydonozu da çay olarak da tüketiyorum

İremsu teşekkürler sizlerin tecrübe ve bilgileriniz çok önemli benim için
amacım sizlerin paylaşımları çizgisinde sorunu yakalamak bu bitkisel çayları genelde sadece kahvaltı da içerim ve 1-2 bardak evet melisa çayının rahatlatıcı özelliğini de biliyorum ama onu da çay olarak deniyeceğim dediğin gibi doktoruma bunları da aktardım ilaç kesişmesi yaşamadım şimdiye kadar
dediğin gibi amacım antibiyotiklerden uzaklaşıp bağışıklık sistemimi güçlendirmek ama sorunumu da aşamayınca eli mahkum gidiyorum antibiyotik peşine

bendede aynı sorun var ben monurol şase içiyorum toz ilaç suda eritiyorsunuz bir antibiyotik ama cipro ile kullanıldıgında çok iyi bir destekçi ben faydasını gördüm umarım sizde görürüsünüz geçmiş olsun

İremsu teşekkürler tabiki bende doktoruma gidince soracağım sen de hatırlarsan lütfen buraya yaz
Kaya26 yazmış olduğun ilacı da doktora sorucam, inşallah sendeki gibi ben de etki gösterir,kurtulurum.
teşekkürler hepinizi dikkate alıp bu sorundan kurtulcam sayenizde arkadaşlar saolun

bendede aynı sorun vardı devamlı enfeksiyon kapıyordu doktorum kullandığım antibiyotiği 2 haftalık tedavi bittikten sonra 3 günde bir kullanmamı önerdi işe yarıyor ama antibiyotiğin getirdiği yan etkilerde oluyor...

Kayanın yazdığı monurol şase adlı ilacı mı?
bu toz ilacı 3 gün aralıkla ne kadar süre kullandın?
ne gibi yan etkileri oldu sen de?
şu anda nasıl mesane durumun?
cevaplarmısın? şimdiden saol,teşekkürler

Aman aman arkadaşlari, monurol bir antibiyotiktir. Kafanıza göre kullanmayın. Hem hiç bir işe yaramaz hem de aksine zararı olur ve bakterilerin güçlenmesine neden olur.

Antibiyotiği en az 2 kutu kullanın. Eğer inatı ise 3 kutu kullanın hatta.

Şefim zaten burada sizlerden almış olduğum bu değerli paylaşımlar sonucun da tabiki hemen kendi kendime bi deneme yapmayacağım tabiki bunları doktoruma detaylıca soracağım
açıklaman için de teşekkürler şefim

Fazla hareketsiz kalmamalısın. İdrarında gördüğün partiküller sperm olabilir.

Cem kardeş öncelikle teşekkürler, hareketsiz değilim bunun yanısıra idrarımdaki parçacıklar gözle görülür küçüklükte kirli renkte,minik ama uzun.

İremsu teşekkürler ilaç ismi için;sizler kendi benzeri(bağışıklık )sorunlar ve deneyimlerinizi bana yardımlık amacıyla yazıyorsunuz tabiki ve kesinlikle doktoruma danışmadan kullanmam
Sizlerin yardımlarıyla moralman bile iyiyim bu sorunu çözeceğim inşallah iyi ki varsınız yüreğinize sağlık

bu arada bazen kendinden jelli sondaların jelleri de idrarda bişi varmış gibi düşündürüyor insana..

Nova arkadaşım idrardaki tortuların kirlimsi rengi ve şekilleri jel şıkkını düşürüyor bendeki durumun
her tak sonrasında sondayı incelemiyorda değilim jelli bölümde jelin soyulması(mesanede jelin soyulmasından dolayı)gibi bişeyde görmedim
Ama herbirinizin fikirlerini çok detaylıca düşünüp irdeleyeceğim

benim kızımda da aynı sorun var ama biz devamlı koruyucu antbiyotik kullanıyoruz.yani dr verdi çok düşük dozda hergün kullanıyoruz .fakat yinede dr bunun normal oldugunu söylüyor.koruyucu antibiyotik gerçekten işe yarıyor ve tabiki her tak da yıkamak hatta fazladan yıkamak yapmak sorunu oldukça çözüyor.

Budapeşte yıkama konusunu biraz daha açarmısın?tahmin ettiğim batikonlu su veya izotonikle(serumsuyu)mesane yıkamamı,hergünmü?...antibiyotiğin ismini hatırlayabilir misin(bugün doktoruma sordum Kaya26 nın önermiş olduğu munorolu bana uygun görmedi)eğer ki ismini hatırlayıp yazarsan direk kullanmam doktorumla bunuda sorarım

hayır enfeksiyon kaptığında kültür testi yaptıracaksın üreyen mikroba karşı etkili olan antibiyotiği doktorun yazar bu ilacı 2 hafta kullandıktan sonra 15 gün ara veriyorsun vücudun bu ilaca karşı direnç kazanmasın diye sonra 3 günde bir tane kullanıyorsun... yan etkileride bende en çok 6 ay kullandıktan sonra deride kızarıklık ve kabartı,ishal gibi yan etkileri oldu yani genelde alerjik yan etkiler bunun içinde alerji ilacı kullandım geçti yan etkiler çoğaldığı zamanlarda kullanmaya biraz ara veriyorum... eskiden enfeksiyon kapıyor 2 hafta ilaç kullanıyordum ama ilaç bittikten 1 hafta sonra yine kapıyor yine gidiyordum yine antibiyotik yazılıyor yine 2 hafta kullan 1 hafta sonra aynı en sonunda doktor 3 günde 1 tane kullanmamı söyledi daha rahat ettim yinede enfeksiyon kapma riski var ama her hafta hastaneye taşınmaktan iyidir... yinede doktoruna bu şekilde kullanıp kullanamayacağını sor ona göre hareket et ...
geçmiş olsun...

İdosente kardeşim desteğine teşekkürler
İdosente konuyu başlatırken girişte yazmıştım sanırsam gözünden kaçmış
belirli zamanlarda üroloji doktoruna gidiyorum ,kültür bırakıyorum uygun antibiyotiğe doktorumun önerisiyle başlıyorum ama;engeç 1 hafta içinde yine üreme başlıyor ki kaçırma sorunları baş gösteriyor.gına geldi bu sorundan sizlere buraya açtım ki sizlerden aldığım değişik deneyim ve fikirleri doktorumla mütaala ediyorum
ben idrar enfksiyonundan kurtulmak için, tak yapma öncesi ellerin,tak esnasında üretra girişi temizliği gibi konularla çok dikkatli olmaya çalışıyorum ama biyerde eksikliğim veya yanlışlığım varsa bunu sizlerin fikirleriyle yakalamak

sevgili asabi,biz koruyucu antibiyotik olarak cipro 500 mg hap ama özellikle dikkat ikiye bölüp yarısını her akşam içiyor.aslında 250 mg ama piyasada bulunmuyor bizde 500 olanı ikiye bölüyoruz.ama lütfen siz kendi dr sorunuz.
yıkama derken izotonik serumla yıkamayı söylemek istedim.
mutlaka her tak yaptıgımızda 50cc-100cc serum sondadan içeri verip tekrar boşaltıyoruz,hatta bazı günler ben daha fazla yapıyorum,idrara bakıyorum eğer koyu ve içinde partaküller fazlaysa ogün daha sık yapıyorum.günde 5 kere tak yapıyorsak,biz herseferinde mutlaka yıkama dediğim bu işlemi yapıyoruz.
geçen yıl enfeksiyondan bizde aynı sizin gibi çok çektik ama bu yöntemden sonra çok rahatladık.serumu devlet veriyor,dr rapor çıkarınca sorun olmuyor.umarım tavsiyeler işe yarar hoşça kalın

İremsu bilgi ve moral desteğin için çook teşekkürler
Budapeşte arkadaşım geçen zamanlarda izotonik veya batikon yıkamasını yaptım haftada 1 demişti doktorum bunu tekrar ve sık yapmam gerekirmi sorucam doktora ve bunun yanısıra şunu yazabilirim benim durum seninkisinden inatçı çünkü bana hiçbir dönemde cipro hiç ama hiç fayda etmedi
tabiki sizlerin tavsiyeleri işe yarayacak teşekkürler

bazen ne yaparsan yap fayda vermiyor yinede enfeksiyon kapıyor bizim elimizden ancak her şeye çok dikkat edip enfeksiyon riskini en aza indirmek sen bu kış aylarında fazla soğukta kalmamaya bak soğuklarda etkiliyor...

evet İdosente aynen yazdığın gibi doktor kontrolünde neler yapmadım ki aza indirdim derken yine sorunlar baş gösterdi hep hakikaten yoruldum işte bundan dolayı konuyu buraya açtımki benzer sorunları yaşayan arkadaşlardan bu sorununu nasıl aştığını veya azalttığını yazması için

dediğin gibi ayaklarımıda üşütmemeye çalışıyorum öyleki dokununca fark ediyorum biri buz gibi oluyor diğeri normal üşütmeden kaynaklanan kaçırmalarımın idrar tutma kapastasi de düşüyor

• TAK aralıkları asla 4-5 saati aşmasın. Bu süre aşıldığında mesanedeki idrar bakteriler için cennet kıvamına gelir. Hatta, kronik bir bakteri söz konusuysa, yeri gelsin bol sıvı tüketin ve 3 saatte bir TAK yapın. Hatta ve hatta çok bunalırsanız bir haftalığına sabit sonda takın (hortuma açma-kapama mandalı takmak ve mesanedeki idrarın sürekli boşalmaksızın, sıkıştığınızda dışarı atılmasını sağlamak koşuluyla)
  • Baticon veya Octenisep vb. antiseptik ile kateterin giriş bölgesi temizlenmeli
  • Günde birkaç defa eller anti-bakteryen sıvı sabunla yıkanmalı. En az haftada bir kez banyo yapılmalı. En az haftada 3-4 kez üretral bölge sabunlu suyla yıkanmalı.
  • TAK yaparken kateterin içeri giren kısımlarına -bir an bile olsa- el değmemeli (ben kateter torbasıın iç yüzeyini kullanarak itiyorum. Bu şekilde el değmesi mümkün değil)
  • 2-3 günde bir 1000 mg C vitamini takviyesi mutlaka yapıyorum (tabii böbreklerde taş oluşumu olmadığından ve bol su. içildiğinden emin olmak kaydıyla)
  • Ayrıca bazen şuradaki ürünlerden de kullanıyorum (ama ne kadar işe yarıyor bilmiyorum :)) http://www.engelliler.biz/forum/sag...-icin-100-bitkisel-icerikli-haplar-bilgi.html
  • Antibiyotik kullandıktan 3 gün sonra kültür testi yapılmalı. Bu süreyi beklemeden yapılacak testler hatalı sonuç verebilir. Ayrıca kültür testi için idrar öreneği alınırken steril idrar kabı kullanılmalı.
  • Antibiyotik kullanırken geniş spektromlu olanları değil, kültür sonucuna göre en spesifik antibiyotiği kullanın. Zira geniş spektrumlu olanlar bir yandan üreyen bakterileri yok ederken diğer yandan yararlı olanlarla da savaşıyorlar. O güne dek kullanmadığınız gruba dahil antibiyotiği kullanmanız çok daha etkili sonuç verecektir.
    Ve daha önce yazdığım gibi kesinlikle 2, hatta böylesi inatçı bakterilerde 3 kutu olarak antibiytik kullanın. Antibiyotik mutlaka 12 saatte bir alınmalı ve +-1 saatten fazla sarkma olmamalı.
Asklıma gelenler bunlar

aslında bu güzel yazıyı bozmamak için bişey yazmayacaktım ama teşekkürsüz edemedim
şefim çok detaylı ve hassas olarak konuyu açmış,açıklamışsın teşekkürler
değinmiş olduğun bütün şıkları 80--90 oranında uyguladım,uyguluyorum,uygulayacağım ki inşallah kurtulcam bu illetten
tüm sorunuma uzanan arkadalara da teşekkürler

Selam,
TAK uygulayan kişilerde üremeler klinik olmadıkça (yüksek ateş, spastisitede artma, idrar kaçırma, genel durumda bozulma) antibiyotik başlanması doğru değildir. Çünkü klinik belirti göstermeyen üremeler normal kabul edilir.
sıvı alımınızı düzenleyip, c vitamini alımına önem verirseniz iyi olur.

Üst Alt