Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerin orgazm olamaması ve bunun partner tarafından sorun olarak..?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
1,032
Omurilik felçlilerin orgazm olamaması ve bunun partner tarafından sorun olarak algılanması konusu çok merak uyandıran bir konu. Ben sevmiyorum bu konuları ve verilecek "reçete" cevabın da olmadığını düşünüyorum ama, biraz önce bir bayan üye aşağıdaki mesajı yazınca (ve adını vermeden foruma aktarmamı rica edince,) merak edilen konular belki karşılık bulur diye aktarmak istedim:
Orgazm çok özel bir duygu olsa da, omurilik felçli erkeklerin cinselliği ereksiyonla, boşalmayla ve cinsel birleşmeyle eş tutmamaları ilk ve en önemli seçenektir.
Vücudun neresinde duyu, neresinde hareket kalmışsa onlarla yaşanabilecek ne varsa yaşanmalı, yaratıcı ve özgüvenli olunmalı, partner de böyle olması için cesaretlendirilmeli, yaşanan sorunlar varsa karşılıklı açık açık konuşularak cinsel yaşamı güzelleştirmek için gayret edilmelidir. Partneriniz sizi yeni tanıyorsa ne yapıp yap(a)mayacağınızı ve kendisinin neyi nasıl yapması gerektiğini bilemeyebilir. Bu durumda engelli kişinin yol gösterici olması gerekir

ben bir ara sizlere mesaj yazmıştım ama kimse cevap yazmamıştı.şimdi tekrar sormak istiyorum.cinsel ilişki sırasında herhangi birşey hissediyormusunuz?yani ilişki sırasında penisi ilaçla harekete geçiriyorsunuz ama zevk alıyormusunuz?yoksa sadece o görüntümü zevk veriyor?ben bunu anlamıyorum?

Bülent beye katılıyorum her iki tarafta bilinçli hareket ederse herşey yolunda ve mükemmel gidiyor..

Üst Alt