Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerinde şeker hastalığı..?

mutlu...

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar aranızda şeker hastası olan var mı? zorluklarını anlatır mısınız? bi de nasıl dengede tutuyosunuz şekerinizi?

Şekeri dengede tutmak açısında omurilik felçli olmanın farklı bir uygulama gerektirdiğini sanmıyorum. İşte, sağlıklı beslenme ve gerekiyorsa insülin vs.
Omurilik felçlilerinin bir farkı, bedensel hareketleri kısıtlı olduğundan, kan dolaşımının yaratacağı risklere karşı fazladan özen gerektirmesi olabilir. Bacakların sürekli oturur pozisyonda olmasından dolayı şişmesi vs.

Tabii bunları el yordamıyla yazıyorum. Bu konuda farklı bilgilere ya da deneyimlere sahip olan arkadaşlar varsa ve yazarsa iyi olur.

insülin

merhabalar öncelikle geçmiş olsun dileklerimi ileterek başlayım
durumunuz hakkında fazla bilgiye sahip değilim ama genelde yapılanları yazayım:
benim de şekerde dengesizlikler çok oluyordu bu yüzden insülin pompasına geçtim insülin pompası biraz masraflı ama ssk bir kısmını karşılıyor ve şeker hastalarına rahatlık sağlıyor. firmanın ismini yazayım ve telefonunu yazayım, internetten bulabilirsiniz. yedğiniz kadar insülin alıyorsunuz tabii doktor ve diyetisyen den iyi bir eğitim aldıktan sonra rahatlığa erebiliyorsunuz
internet adresini yazayım firmanın www.diafit.net
firma malzemeleri kargoyla gönderiyor adrese teslim firmadan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz
benim şekerim pompadan önce hga1c 8 di şimdi 4 lere düştü tabii bunun için karbon hidrat sayımını iyi bilmek çok sık ölçmek gerekiyor.....
hepimiz için sağlık ve mutluluk dileklerile ..

ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. peki sizdede sürekli uyuma isteği oluyomu? ya bıraksak adam akşama kadar uyuyacak:)

uyuma hissi diyabetli hastalarda sıkça görülen bir belirtidir...halsizlikten dolayı uyuma hissi doğar..

gazıantep'te şeker hastasının bırıne kök hucre naklı yapılmıştı gecenler....

besalti,
o çok uzun zaman önceydi..hastanın bacağı ampute olmak kurtulmuş....(güya)

yınede cok sukur en azından kutarılmıs bır taraf var.Sızde köök huucre naklı oldunuz...

Üst Alt