Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlinin iş hayatında ve yaşamdaki zorluklar..? [Yaşam]

knockagain

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhabalar...

ben 32 yaşında ve 18 senedir ateşli silah yaralanması sonucu t-6 parapleji olan biriyim. bu 18 sene zarfında hiçbir ilaç kullanmadım ve hala da szilere ilğinç gelecek daimi sondalıyım :(
t-6 seviyesinde olmama rağmen bir tek merdivenler ve yüksek kaldırımlardan inmek dışında tüm işlerimi kendim halledebiliyorum.
tüm kişisel bakım olsun ve ev işleri olsun sehir içinde 10 km ye kadar sandalye ile dolanmak olsun okçuluk sporu ve otomobilimle bağımsız seyahat olsun
2004 kpps sınavında 69.619 puan aldıktan sonra uzun süre resmi yerlerde iş aradıktan sonra 15 ay kadar önce bir ahbab vasıtasıyla adapazarı şeker fabrikasında göreve başladım.
beni durumundan ötürü ana kapıda güvenliklerle beraber görevlendirdiler. nordaki tele bakıyor ve gün içinde giren cıkanların takibini kayıt alıyorum. ve izin zamanlarında izne cıkan revirci arkadasın yerine bakıyor doktorculuk oynuyorum yada suan oldugu gibi santralde izinli arkadasın yerine bakıyorum..
neredeyse artık müdürlere vekalet edicem :)

bu 18 sen zarfında kapsamlı bir tedevi görmedim ve vücut artık zorlanmaya başladı. önemli bir şekilde skolyoz mevcut oldu be beni en cok bu durum sıkıntıya sokuyor ve gün içinde iş olsun özel yaşam olsun yaşam kalitemi düşürüyor.. artık motorcuların tabiriyle rektefe şart :)
aslına bakarsanız mesai satlerin bir cok yere göre uygun.. sabah 8.5 aksam 5.5 ve öğlen 1 saat mola ve cumarteside izin. ama yine de görünki bu bile fazla gelmeye basladı.. eski özgür günlerimi özledim :(
bir de ben hem yay burcu hem kafkas kökenli ve de üstüne böyle hareket kısıtlı bir felçli olunca hiç bir sıkıntıya katlanamaz oldum.. :(
cok cabuk daralıyorummm.. :( hele bir de bu santral yok mu hareketsiz ve stresli ortamıyla beni deli edecek :(

şimdi sizlere sorum şu t-6 seviyesinde yada daha yüksek seviyede olup çalışan ve de anlatmış olduğum tempoda olan var mı? varsa şu anki temposundan memnun mu? hangi konularda zorlanıyor?

ben işe bazı insanların dediği gibi meşgale olsun yada zaman geçsin diye değil de sadece ihtiyaçlarımı karşılamak yani para için geliyorum.
para için bu kadar sıkılmaya değer mi?

Üst Alt