Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlisi ile sağlıklı birinin evliliği nasıl olur?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
9
Merhaba Arkadaşlar boşanmanın trent olduğu ülkemizde ben engelime ragmen evlenmek istiyorum, omurilik felçlisiyim belden aşağısı tutmuyor, yani evlilik için uygunu değilm ama evlenmekte istiyorum, sevdiğim biri var o sağlıklı öğretmen evlenirsem nasıl olur bilmiyorum, omurilik felçlisi biri sağlıklı biriyle yaparmı, çocuk tüp bebek yöntemiyle olacak onun dışında bişey bilmiyordum onada söylemedim bu durumu, yani omurilik felçlisi sağlıklı biriyle evlenirmi cinsel hayatı nasıl olacak evlenen varsa tecrübelerini paylaşsın teşekkürler 🤗 vereceğiz güzel cevaplar için...

Asla umutsuzluğa düşürmek istemem tabi evlenebilir karşındaki insanın sabrına sevgisine sana yaklaşımına çok bağlı... Yaşam standartları düşer belki cinsellik hapı iğnesi çok rahat halledilir dediğin gibi çocuk için tüp bebek denenir bunlar çözülecek sorunlar önemli olan günlük yaşam içinde işte tatili birlikte bir yerlere gitmek zaman geçirmek gündelik yaşam içinde yaşanacak karşına gelecek sıkıntılar daha çok zorlar sizi malum ülkemiz ve engelli uyumu çok zor

Kardeşim Allah rızası için birlikteyseniz ve seviyorsanız bırak OF u iki elin iki ayağın olmasa dahi evlenirsin OF olunca ne oluyor ki bende OF um ama her işimi tek basıma görüyorum normal eskisi gibi, sende neyi yapıp yapamadığını dürüstçe söyle karşıdakine çok harama da girmeden uzatmadan evlenin yani ekonomik sıkıntı yoksa ve baştada dediğim gibi işin içinde birde Allah için sevmek varsa tsandalyede yarış bile yaparsınız eşinle :D

Madi bir problem yok çok şükür, ama bir ömür iğneyle geçermi haplar pek işe yaramıyor, kafam çok karışık seviyorsun yanında dünyanın en mutlu insanısın amaa 😔

Evlenir. Çok da güzel olur.

Omurilik felçli olmak evlilikte önem sırası açısından ilk 10'a bile girmez. Evlilikte sevgi, saygı, geçim planı, yaşam alanı, kişilik, uyum, gönül bağı varsa, omurilik felci aklınıza bile gelmez. Eğer aşk deyince aklınıza gelen ilk şey omurilik felciyse, evlenme zamanı gelmemiş demektir.

OturanBoğa

Omurilik felçlisi olmak sadece yürüyememe sorunu değil bir çok sorun var, en önemlisi evlillktte bazı şeyleri yerine getirmeme...

Tam olarak ne seviyedesin kardeşim? Ben sevdim kavusamadım ama sebebi felç olmam değildi yani en azından görünen sebep o değildi doktor hanımın kriterleri baskaydı:d yani özetle felç durumu neye engel olabilir diye düsünüyorum bulamıyorum

SystemError

Seviyem T10 11 göbekten aşağısı his yok 15 yıl oldu kaza geçireni, felç bir çok şeye engel

Oturan boğa gerekeni söylemiş bende ek olarak nick vujicic'i örnek gösteririm sana :) hayatında bi çok şey olur ha zor olur yorar, bıktırır, usandırır ama olur.. yapman gereken iyi taraftan bakmak ve bakabilmek! sahip olduklarını, yapabildiklerini düşün birde bunlara sahip olmayanları bunları yapamayanları, senin durumundan daha zoruna katlanıp altından kalkabildiklerini düşün işte o zaman bu kaygılarının yersiz olduğunu göreceksin :) mutlu ve örnek olun her daim..

Güzel bir başlık olmuş.
Allah mutlu etsin.

b07b

Çok sağol inşallah mutlu oluruz imkansız olan bazı durumları atlatırsam, her gece düşünmekten kafayı yicem, bu güzel sevgiyi bir durum yüzünden kaybetmekten korkuyorum...

Bu biz engellilerin genel anlamda yaşadığı bir sorun sağlıklı bir insanın yanına yakıştıramıyoruz kendimizi bende de aynı sıkıntı var reddedilme korkusu aslinda bunun tek sebebi insanların bize bakış açısından kaynaklanıyor tabi bir de karşı tarafın ailesinden bizi oğullarına / kızlarına layık görmüyorlar

Çok kaotik bir durum tadından yenmez:cool:

imQ

Felç engelmi bilmiyorum ama çok sevdim ben o benim kadar sevdimi öğrenmekte istemedim hiç çünkü anlamı kalmamıstı kader ajanları diye bir film var onun gibi kavuşamadık yani hiç:d gerçi onlar filmin sonunda kavuştu fakat ben filmin sonunda kaza yaptım felç kaldım:) araya yıllar girdi bana tekrar ulaştı falan yinede biliyormusun dostum şikayetçi değilim hiç bir şeyden.. sen Allahı seversen ki o seni zaten çok seviyor.. kalbine kimi yerleştireceğinide bilir.. neyse özetle onu sevmekte tek başına güzeldi zaten o yüzden kardeşim herseyden önce asıl önemli olan Allahı sevmek ve felç diye üzülmemek unutmaki senin acziyetin insanlara karşı değil Allaha karşı... ben ayaktayken kimseye yüz vermezdim şimdi felcim haliyle albenim kalmadı:d belkide imtihanın kendisi budur .. Seni gerçekten helal bir şekilde sevecek saliha bir insanın olması dileğiyle hoşkal

imQ dostum sever çok örnekleri var mesela bir video izlemiştim YouTube de var zaten o video hala haberlere falan çıktı belki sen bile izlemissindir adamın iki bacağı yoktu sapasağlam bir kadınla evliydi çocukları vardı o kadın sevmiş kabullenmiş karşındaki seni sevdiyse olay bitmiştir kabul edecektir hatta burada bizim komşu vardı felcti çocukken felç olmuş sağlam bir bayan ile evlendi çocukları oldu ama böbrek hastalığına yakalandı vefat etti ama felcti karısı onu öyle sevdi ne takıyorsun severse evlenir cinsel olayı kafana takma o an olmayan şeyler bile olur :)

Üst Alt