Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlisi olupta conpex kullanan kimse var mı?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar Ben 5 yıllık omurilik felçlisiyim Conpex kulanmak istiyorum.bu konuda fikri veya tecrubesi olan kimse varmı.? Bilgilendirirlermi lutfen.tsk ederım.

Compex'ten bahsediyorsanız, ben aldım ve kısa süre de kullandım. Aslında mantıklı bir araç, kaslara sinirler gibi elektriksel uyarı verdiği için kasılmalar sağlıyor. Pasif egzersiz araçlarından (pasif bisiklet gibi) daha yerinde bence. Ama elektrot uçları kısa sürede aşınıyor, yapışmaz oluyor. Bir de spasite artırabilir, dikkat edin - bunda kesin konuşmayayım da. Sadece günde yarım saatlik uygulamaları, hele ki sürekli egzersizli fizik tedaviler görüyorsanız ve de elektrotlardan sıkıntılandınızsa zahmet gibi gelmeye başlayabiliyor.

Tedavisel açıdan da çok büyük getirisi olduğunu sanmıyorum. Omuriliğe yani iyileşme sağar mı derseniz, sanmıyorum ne yalan söyleyeyim. Yine de belki canlanma yapabilir, kim bilir.

Fiyatları biraz tuzluydu sanki. Şimdi bilmiyorum.

ewet haklısınız..kasları daha guclendırmek ıcın ıyı degılmı.

Yani kası çalıştırıyor işte ama ne kadar? Çünkü onu bağladığınız yerden geçen 1-2 kas oluyor, iletiyle kasılan. Oysa sürüyle kas var ya... Benim bildiğim kadarıyla ayağa kalkmak bundan daha kas güçlendirici/koruyucu. Bir de spasiteyi (kasılmalar hani) artırabilmesinden çekinirim ben. Kullanmayı denediğimde daha 5 yıllık değildim, çok uzun süre de kullanmadım. O yüzden tam bilmiyorum da...Eğer başka bir şey yapmıyorsanız (egzersiz olarak) hiç yoktan iyidir herhalde. Yine de çok beklentili olmayın bence.

arkadaşlar başka kullanan varsa yazabilir mi işe yarıyor mu ?

ben cefar compex enegy-mi ready 1 yıldır kullanıyorum sol bacakta düşük ayak için bende omrilik felçine bağlı düşük ayak aslında faydasını görmedim dersem yalan olur ama kas afrobisini engellemedi ama yinede faysası var gibi

anladım sagolasınız yorumlarınız ıcın arkdaslar.

Üst Alt