Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlisiyim. 1 haftadır tuvalete çıkamıyorum. Ne yapmalıyım?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
9
merhaba ben omurilik felçlisiyim belden aşağısı tutmuyor...bende 1 hafta önce ületra darlığı oluştu çok kan geldiği için hiç bir sında girmedi son çare karnımda mesaneyi deldiler 10-15 gün öyle kalıcam sonra ülertrayı genişletiçekler amelyatla...şimdei 1 haftadır tuvalete çıkamıyorum karnım davul gidi gaz dolu normal gazda gelmiyor sanki bişey takatmış ne olur bu durumda ne yapmam lazım yazarsanız teşekkürler

mutlaka doktora git derim. bağırsaklar posadaki suyu tamamen emdiği için dışkın taş gibi olmuştur şimdi. mideden yeni gelen posalar bağırsakta ilerlemeklte zorluk çeker. ön tarafdaki taşlaşmış posa ya kanataraktan çıkacaktır yada bağırsak bir yerinden patlayacaktır.

yalpaze harbiden tebrik ederim gerçekten doğru teşiz aynı durumda bir arkadaşım olmuştu lavaboya zarzor çıkmış ve ababaawww deyim :) kan revan çıkışı tamamlamış ya tıpla alakalı bir işle meşkulsün yada doktor falansın

Bazen olabilir böyle şeyler. Panik yapmayın ama hemen bugünden tezi yok bir uzman doktora gidin. Anal lavman uygulayacaktır ve sorun çözülecektir.

Lavmanı siz evde de uygulayabilirsiniz aslında. Ama büyük olasılıkla barsak en ucuna kadar dışkıyla dolduğu için lavmanı etki edecek ileri mesafeye kadar itmekte zorlanacaksınız ve yapılan şey bir işe yaramayacak. Gene de deneyin isterseniz. Olursa ne ala...

Not: Şu anda sakın ağızdan barsakları çalıştırıcı bir şey almayın. İçtiğiniz her ey gaz yapacaktır ve bu da barsak sancısını iyice arttıracaktır.

Bu arada göbekteki kataterin kabızlığa hiç bir etkisi olmaz. Ama o işlemin yol açtığı stres biraz tetiklemiş olabilir. O açıdan moralinizi bozmayın.

böyle durumllar omurılk felclılrde normaldır ama 1 hafta fazla zaman bagırsaklara zarar verır tabıkı doktora gıt
bunun ıcın sana bır ılac verıcektır ve cok faydasıda olur yada eczaneden lahman ıcın ılac alabılirsın.
bırde dogal olarak her zaman meyva ıncır kurusu mısır gıbı urunler bagırsakları ıyı calıstırır

azizim oral yolla alınan dışkıyı yumuşatan ilaçlardan sakın kullanma sendeki rahatsızlık iki kez başıma geldi ilkinde toz ilaç verdiler suya katıp içirdiler tabi ilaç üstten alta doğru etki ettiği için sona gelene kadar tabiri caizse duman etti hem isal hem kabız olmak aşırı ağrıya neden oluyor 4-5 saat bu acıyı çektim ikincisinde bir iğne vurdular 2 saat sonrada bir tüp lavmanı boşalttım lavmandan 10-15 dk sonra tuvalete oturdum tek seferde ne var ne yok çıktı içimden ağrısız bitti işlem

vallaha tuvalete gitim bir saat oturdum karnımı elimle sıktım biraz oldu ama yine problem devam ediyor..ben müshil alsam ne olur acil p tesi ületra genişletme amelyatı olucam müshil işe yarmı... çok afdersiniz tek seferde müshil ile olurmu...tşk

Benimde başıma geldi, lavman kullan imQ. İşe yarıyor. Beklemene gerek yok eczaneden al 5-10 tane, bulunsun evde. Çok kötüyse durum büyük tüpte olanlar var onlar gayet iyi iş görüyor.

allah yardımcın olsun ınsallah tez zamanda sıfa versın rabbım

lavman kulansam da işe yaramaz kabız değilim çünkü normal hatta ishal oldum biraz gelmiyor tek çare müshil galiba....

Tilaks bitki çayı alıyosun aktardan akşamlar saat 10 gibi bi bardak kaynar suya bi poşet atıp 20 dk bekletiyorsun ve içiyorsun .. sabaha kahvaltıdan sonra işlem tamam .. 12 yıllık ofluyum son 5 yıldır kabızlık gaz şikayetim var bu yöntemden başka çözüm yok her yolu denedim .. çavdar ekmeği ye birde gaz çkışı için .. tilaks ilk zamanlar bi poşet kafi geliyodu son zamanlarda 2 poşeti birden demleyerek içmeye başladım .. Allahım hepimize sabır versin ..

Çok sıkıntı yapma kendine stresde sebep olabiliyor bizim gibi rahatsızlığı olanlarda gaz konusuna artı yediklerimize çok dikkat etmeliyiz sıcak su ile oturma banyosu yap yani sıcak suya otur faydası olacaktır ....

yatmadan önce bir tane bekunis al sabaha kadar kendiliginden geliyor tabii bu bende iyi oluyor herkeste iyi olurmu bilmem ve bekunisi kesinlikle uyanıkken alma agrısı cok kötü

Üst Alt