Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. 2. el araca tertibat taktırmasam başkaları da kullanabilir mi?

ghn

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkeze slm ben 2,el bir araç almayı düşünüyrum otomatik vıtes olucak fakat tertipat taktırmadan aracı kolaylıkla sürebiliyorum benim sormak istedgım ben 3sene önce omurilikfelçi oldum kaza sonucu c5 c6 sevıyesnde yüzde 92 raporum var ve kazadan önce olan b sınıfı ehliyetim var bu aracı b sınıfı ehliyetle kullanabilirmiyim veya yenıden h ehlıyeti alsam ve araca tertipat taktırmasam bu aracı ben ve baskası tarafndan kullanabılır mi ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok sevınırım kafama takıldı ona göre arabyı almayı düşünoyrum hemen bu iş doktrda mı bıtıyo yoksa ona benım tertıpatsz kullandıgmı nasıl ispat etcem ben yürüyemıyorum fakat sağ tarafımı çok ıyı kullanıyorum konuyla bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.....

h ehliyetinizi aldınız diyelim raporunuzada özel teribatlı araç donanım yazdırdınız ötv siz araç sıfır araçlarda geçerlidir 2 inci el araçlarda o kadar farketmiyor sadece senelik vergisini vermessiniz

Ben ötv için sormadım zaten bu aracı 2. el alıcam ben tertipatsız kullanabiliyorum rahtlıkla sağ ayağmın sayesnde fakat bu aracı ben ve baskalrda surebılır mi alsam vergiden muaf ve b sınıfıyla kullanabılırmıyım yoksa h ehlıyeti alsam doktr nasıl bır rapor verr onlada ben ve baskalrda kullanır mı yada doktoru nasıl ınandrcam kullandıgma

araca tertibat yaptırmadan kulanabılıyorson sorun olmaz aracı baskasıda kulanabılır tertıbat olmadıgı ıcın ama sen engelli oldugun ıcın trafık kontrelerınde sıkıntı cıkabılır bıraz yureyebılıyor durumdaysan sıkıntı cıkmaz heralde ehlıyetın var sonucta ama yınede daha ıyı bılen bırınden sor saygılar

aracı çok kolay tertibatsz kullanıyrm otomatık vıtesde işte yuruyemıyrm tam anlmda bılgıyı nerden alırım ki

emnıyet trafıkten sor bence cezayı yazan onlar sonucta ne olacagını bılmelerı gerek

Ehliyetini önce H olarak değiştir. Sonra aracını al ve tertibatı taktır. Tertibatlı araçın normal insanlar tarafından normal araç nasıl kullanılıyorsa öyle kullanılabilir. Yani tertibat buna engel değildir. Tertibat takyırmassan engelli plakası alamassın. Taktır ve bulunsun. Ama sen ister tertibatlı olarak kullan istersen kullanma o senin durumuna göre değişir

Araçta ruhsata işli özel donanım varsa, o aracı araç sahibi dışında -B sınıfı sürücü belgesi bulunan- hiç kimse kullanamaz.

aracta öyle bişy yok yeni alcam 2,el arac omurılıkfelçliyim ben 2 sene önce oldu kaza sonucu ve yuzde 92 raporm var ılk raporum tabı baya gelşmeler oldu bnde kalkıp yurumk dışnda herseyımı yapıyrm sağ ayağmı bilekten yukarı çok ıyı kullanıyrum otomatık vıtes aracı kolaylıkla tertibatsz sürüyorum bu aracı alsam b sınıfyla surebılırmym yoksa yenıden h ehlıtne cevtdrsem bu araca tertıpat taktrmassm ben ve herkez sürer mi?

Bülent beyin görüşüne katılmıyorum. Benim aracımı (özel tertibatlı) eşim her zaman kullanıyor. Oğlum kullanırken bile trafik denetiminden geçti. sormadılar bile. Bence mevzuatta bu yönde. Görüştüğüm her düzeyde trafik yetkilileride bu görüşteler. Lütfen bir kişi çıksında bu nedenle araçımı bağladılar desin. benim başıma gelirse ilk işim suç duyurusunda bulunmak olur. Bırakın Engelli insanlar BM. Beyannamesini Normal İnsan haklarına ve tüm ayırımcılık yasasına açıkca aykırılık olur.Sadece 3. şahıslar kullanmamalıdır. Bu amaç dışı yasal olmayan bir durumdur (tabi bilindiği gibi bununda istisnaları mevcuttur)

yeni yasada kaldırıldı ama bu öyle degl mi.

Yok abi, benimki yorum değil, bu konu mevzuatta çok çok nettir. Sizi çeviren polisler makul olanı yapıp görmezden gelmiş, ama aslında aracı yetkisiz sürücü belgesi ile kullanan kişiye para cezası kesilmesi gerekirdi:

"Trafik denetimleri sırasında özel tertibatlı bir araçla ( otomatik vitesliler hariç) karşılaşılması durumunda, aracı kullanan kişinin özel tertibata uygun h sınıfı sürücü belgesi bulunup bulunmadığı kontrol edilecek ve uygun sürücü belgesi olmadığı anlaşılan sürücüler hakkında karayolları trafik kanununun 39/1-a maddesi gereğince yasal işlem yapılacaktır [Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek / 290 TL].

http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html"

ghn:
bak kardesım sen sımdı h sınıfı ehlıyet alır otomatık vıtes arac kullanır raporu alacaksın ondan sonra senın adına aılen arabayı 3. dereceye kadar yakının
kullanacakmıs gıbı % 90 uzerı raporunla arac alıp 3. derece yakınların kullanır ıbaresını ruhsata ısleteceksın hem sen hemde yakınların rahatca kullanacaksınız.
kımsede bır sey dıyemez senın zaten hsınıfı ehlıyetle otomatık kullanma hakkın var raporda otomatık sart yazması yalnız manuel olursa kullanamazsın.

sağolun bakalım gerekli yerlerden arastırcaz artık nasıl olucak dıye anladgm kadaryla benim iş doktrda biyiyo kısaca

Üst Alt