Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. 23 yaşındayım. Depresyondayım..?

brkfrk66

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 23 yaşındayım yaklaşık 13 14 yıl önce kaza geçirdim omurilik felciyim. belden aşşağısı tutmuyor.
aslında mutluydum sorun yoktu. hani engelli oldugumu bile düşünmüyordum farkında değildim.
fakat büyüdükce hayatın gerçekleriyle tanışmaya başladım tabi. üzülüyorum artık. ailem bilmiyor onlara yansıtmak istemiyorum, çok üzülürler çünkü. fakat artık hani damlar damlar sonunda taşar ya o duruma geldim. limitim doldu.
yürüyemiyorum artık hayata bağlanacak birşey bulamıyorum ince bir cizgideyim suan..
beni hayata bağlayacak bir kaç birşey yazın lütfen dayanamıyorum çünkü bu duruma artık.. inançsız birisiyim lütfen dinle ilgili birşey yazmayın

Burdaki herkes aynı, rahat ol yalnız değilsin.
Sana tek önerim, canın ne istiyorsa onu yap, kimseyide kafana takma.
Eğer kendini çok kötü hissediyorsan psikolojik destek al.
Hepimiz bu yollardan geçtik.

Hastalığın ve engelin için üzüldüm
çok geçmiş olsun
depresyonun ilacı bir meşguliyet bulmak ve kafayı dağıtmak
müzik kitap film
aklına gelen sevdiğin her hangi bir şeyle ilgilen
vaktini ona ayır
ilaca gerek kalmadan geçer inş.

Selamünaleyküm kardeşim ;

Ölümün olmadığı heryerde daima umut vardır.Umuduna odun taşıyarak ateşi harlamalısın.Steve jobs bile öldü.Bu hayat yazılmış senaryonun oynanması için sahne.İyi yada kötü oynamak elimizde.Sen kafayı meşgul etmezsen,kafa seni meşgul eder.
Postacı topal,haberler doğru kardeşim :)

bende 21 yaşındayım , omurilik felçlisiyim boynumdan aşağısı tutmuyo sadece biraz belim ve kollarımda hareket var parmaklardada çok az hareket var.benimde kopma noktasına geldiğim anlar oluyo ama deprasyona girecek birsey yok takma kafana ileriyi düşünme anı yaşa , maç izle , pc oyunları oyna arkadaslarınla pes fifa falan at :) dışarı çık...Ama ilerisini düşünme

@brkfrk66

Kardeşim dinle ilgili bir şey yazmayın demişsin ama bunu yazmak zorundayım affet. Bende yaklaşık 10 yıldır OF'luyum. Ölümden sonra hayat olduğuna ve orada sakatlık diye bir kavram olmadığına inan yeter. Ayrıca "her canlı ölümü tadacaktır" bunu da unutma lütfen. Bu Dünya da yürüyemeyenler orada çok farklı yürüyecek ve o kalabalıkta yürüyüşteki endamları ile tanınacaklar. Bu düşüncen ile hem bu Dünyanı hem de ahiretini maffetme. Şimdi bana "Ahiret yok, inanmıyorum" diyeceksin. YA! VARSA? Saygılarımla...

Son düzenleme:
engel seviyen tüm paralimpik branşları yapmana el veriyor.Spora başla.net.

ismin çok güzel hayırlı olsun inşallah acaba o isim söylenince ne demek gerekir kimliğimizde islam yazıyor

Kimse kimseye inancini kabul etdiremez,boyle bi niyetim de yok ama depresyonun en onemli nedeni bence manevi boslug,tutunacag bir inancin olmamasi...
Kendi hayatimdan soylemek istiyorum,ben kendi engelimin Allahin imtahani oldugunu,Onun benim icin en hayirlisini istedigini biliyorum.Yalniz olmadigimi biliyorum.
Dunya hayati onemsiz,dunya oyun oyuncak,dunya sadece ebedi hayat icin vasita,baska bi sey degil.

Beklentilerini minumum seviyede tut
İnanç olmazsa insanın ne değeri var ki.
insanı değerli kılan inancıdır.

Üst Alt