Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Ağır engelli ibaresi olan rapor alabilir miyim?

KARA10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba .bayramdan önce rapor almak için çapa üniversite hastanesine başvurdum.evde bakım ücreti için .tekerlekli sandalye kullanıyorum.nöroloji doktoru bilgilerimi ve emg sonucunu sağlık kuruluna gönderdı.acaba tam bağımlı(ağır özürlü)raporu verirlermi.teşekkür ederim

Bende omurilik felciyim bende yazıyor ağır engelli ibaresi bakım maaşı önceden aldım memur olunca kapandı doğal olarak

alırsınız hiç kafanıza takmayın agır engelli veya tam bagımlı raporu

2008 yılında aldım sonra aldığım raporlarda da aynı ibare yer alıyor

arkadaşlar tekrar merhaba ; yeni engelli mevzuatı çıktıktan sonra yani şubat 2019 dan sonra alan varmı

Eylül ayında aldım. Eski yonetmelikte Özürlü ve Ağır Özürlü tanımları kullanırken, Yeni yönetmeliğe göre 1. Bağımsız, 2. Kısmî Bağımlı ve 3. Tam Bağımlı (engel oranı %50 üzeri, günlük aktivitelerini tek başına gerçekleştiremeyen) tanımları kullanılmıştır.
Benim raporda Tam Bağımlı yazıyor. Bu arada Evde bakim parasi icin engel oranına ek gelir şartına da bakıyorlar.

Üst Alt