Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Araç almak için ilk önce nerden nasıl başlamak gerekiyor?

nedenben

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
ben omurilik felçlisiyim engelli arabası almayı düşünüyorum ilk önce nerden nasıl başlamak gerekiyo işlemlere lütfen bilenler yardımcı olurlarsa sevinirim

Öncelikle H sınıfı ehliyet almalısın. Bir sürücü kursu ile görüşmen de fayda var
Daha sonra genelde Eğitim ve araştırma hastanesinden aldığın sağlık kurulu raporunda
Özel tertibatlı araç kullanabilir
H sınıfı ehliyet alabilir
ibareleri yazması gerekmekte.
Bu rapor ile araç bayiisine giderek aracını alabilirsin. Bayii halleder işlerini..

Arkadaşlar unutmayalım engellinin kendisinin araç kullanabilmesi için, raporda engel oranın % 34 in altInda ve % 89 un üzerinde olmaması ve sürekli ibaresinin yazılıması gereklidir.

ilk önce sürücü kursuna mı gidilicek rapor icin hastaneye mi. ben t4 altı parapilejiyim ve sağ el parmaklarımı tam hareket ettiremiyorum rapor oranı ne verirler sizce ehliyet verirler mi

önce hastaneden rapor alman gerekir. % 90üzerinde verebilirler, ancak yinede siz iyi niyetle anlattın ve aracın sizin yaşam kalitenizi arttıracağını, tabii o kolunuzun gücüde önemli onuda kontrol edecekler.

wedo, raporda bir alt sınır söz konusu değil. Önemli olan tek şer rapordaki ibaredir.

Bülent, 2 hafta önce arcımı değiştirirken yeni aldığım raporumda yaşadığım bir aksaklık sonucu, trafik şube müdürü ile yüzyüze konuyu görüştük onun bana verdiği bilgiye dayanarak oranların olması gerektiği bilgisini aldım.H sınıfı ehliyet alabilmek için Alt sınır %35 üst sınırın %89 oranında olması gerekiyormuş.

Külliyen hatalı bir bilgi. Hiç bir dayanağı yok.

abi bu sabah tıp fakültesine gidiyorum rapor icin bakalım ne olacak ne diyecek doktorlar.

%97 özür oranı ile tıp fakültesiden tam kurul kararı ile h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı arac kullanabilir raporumu aldım şimdi nasıl ilerleme yapmam lazım önce ehliyet almam mı gerekiyor yoksa ehliyet olmadan da aracı alabilir miyim ehliyet almamda ve aracı kullanmamda özür oranımın %97 olmasının engeli olur mu bilen arkadaşlar lütfen cevap yazarsa sevinirim

wedo;

merhaba wedo arkadaş
ben % 98 raporluyum ve kullanıyorum kendim . neye istinaden yazdınız bu oranları %34 altı % 89 üzerini.

Önce ehliyet almalısın. Sonra özel donanımlı aracı vergi istisnası ile satın alabilirsin...

Not: Raporu noterde çoğalt ve o nüshaları kullan. Asla orjinali verme.

slm bülent abi raporu tıp fakültesinde tastik onay da cogaltıp aslı gibidir kaşesi vurdurdum bunlar gecerli olur mu. birde sürücü kursu ile şimdi görüştüm benim raporum da h ehliyet alabilir gaz firen elden kumandalı özel tertipatlı arac kullanabilir yazıyo ama kurstaki bayan bu rapor ehliyet alman icin arac almak icin başka bir rapor daha alman gerekli diyo böyle bir şey var mı yoksa kusdaki bayan beni yanlış yönlendirme mi yapıyo lütfen bilenler bena akıl versin

Evet, o nüshalar geçerlidir. Aslı her zaman sende kalsın. Asla aslını kurumlara verme. Gerekirse noterde çoğalt, onları kullan.

Raporda "h ehliyet alabilir gaz firen elden kumandalı özel tertipatlı arac kullanabilir" ibaresi varsa o raporla hem ehliyet hem de araç alabilirsin. Aksini söyleyen kişi yanlış söylemiş. Yeni rapor alsan orada ne yazacakmış, "vallahi h sınıfı sürücü belgesi alabilir" mi!? :)

Üst Alt