Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Omurilik felçliyim. Ayaklarım şişiyor, yanıyor, kızarıyor. Ne yapmalıyım?
merhabalar arkadaslar L1 omirilik felçlisiyim benim aykalarım sürekli 24 saat boyunca yanıyor yanmalarım var aşırı dercede şişiyor kıpkırmızı kızarıyor hangi dr gittiysem çare bulamadı ayaklarımı üstüne basamaz derceye getiriyor
yürüyüş yapmam gerekiyor sıcaga çıkamıyorum sabahlara kadar yatamıyorum son olarak dr gittim emg çektiler sonuç normal kan test lerinde ise akdeniz anemisi çıktı damarlar açık ilaç olarak lyrca 300 mg lioresel ve yeni başladıgım tegretol kullanmaya başladım soguk su uygukuyorum ama 5 dakika gecmiyor gene aynı yanıyor hele birde hareket etmeye başladıgım zaman 10 dakikadan sonra ızdırap ettiriyor aranızda böyle vakalar yaşayıp bir şeyler yapan varmı yoksa bir agrı merkezinemi gitmeliyim yardımcı olur iseniz sevinirim allah kimseyi bu durumlara düşürmesin saygılar
sesene;
evet bende neropatik agrı var yüksekten düşme sonucu bel kırıldı lryca ilacını onun için kullanıyorum en son cuma günü dr ye gittigimde naptın bu bacaklarını yaktın mı dedi o bile bu görüntü kariısında şaşırdı acayip kızarıktı muayene olduktan sonra hastanede cıktım inan bir caminin şadırvanında solugu aldım soguk su ile şoklama yaptım emar sonucumdada pek bir sey cıkmadı sürekli yangın halinde bacaklarım şişme konusuna gelincede yaklaşık bir sene önce akşam yatmadan önce ayaklarımın altına yastık koyuyordum sabaha kadar iniyordu fakat şimdi aynısını yapıyorum hiç bir degişiklik olmadıgı gibi agrılarım dahada artıyor yordu beni artık dert ne yapacagımı bilmiyorum koltuk deyneklerim ile hergün bir km yürümem gerekiyor fakat bu sorundan ve sıcakların artmasınıda ilave edersek dışarıya adım atamıyorum
aynı sorunu bende yaşıyordum rositelin tens cihazını kullanmaya başladıktan sonra çok şükür şişmede, ağrı ve kasılmalar çok azaldı birde yatarken dahi afolarımı çıkartmıyorum çok faydası oluyor tens cihazı sende işe yararmı bilmiyorum işallah deneme fırsatı bulursun ama denemeden alma
selam oturaboğa ve arkadaslar ben bunun ile baş edemiyorum artık yahu bir insanın ayakları sürekli şişermi hele hele ayaga kalkıp hareket etmeye başlayınca güneşe hasret kaldım çıkamıyorum ayakalarım devamlı serin ve soguk olmak istiyor ve şuan yazıyı yazarken bile buzlu suda duruyor geceleyin yatarken ise bende çift katlı havalı bolan yüksek yatak var pencereye sıfır hizalı sabaha kadar acık pencerem belden asagısını hiç örtmem uyurken sabah bir kalkıyorum ayaklarım soguk lavaboya gidip gelesiye kadar hayrını gör ateş gibi yanamaya başlıyor öyle normal bildiginiz gibi yanma olsa amenna sabredecegim ama yanaması deriyede vuruyor kızarıyor ayaklarım daha önce söyledim kıp kırmızı şeklinde giriyor rabbime hamdüsenalar olsun ama gerçekten çileden çıkarıyor beni gitmedigim dr bölümü kalmadı
bahsettiğiniz yanmalar ilk zamanlar şişmede dahi çok aşırı oluyordu 4. senem T12 omurilik felçlisiyim yanma sıfıra inmedi ama baya azaldı var yok arası bişe oldu ama azda olsa var ayak şişmesinede gelince o sıfıra indi artık hiçmi hiç şişmiyor bu iki sorun için özeli bir şey yapmadım belki hasarın bölgesine göre değişiklik gösteriyor olabilir sevyem t12 ama kırıklarım çok fazla yani sinire verdiği hazar çok uzun süre oturuyordum belki şişlik alıştı artık o yüzden şişmiyor inş sizlerde bu sıkıntılardan kurtulursunuz bir an önce