Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Bacaklarıma Botox yaptırsam kasılmalarım azalır mı?

Mathmen

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
T3 paraplejiyim.bacaklarımda sabahları inanılmaz kasılmalar oluyor...walkerla ev içi zorlada olsa yürüyorum...bacaklarıma botox yaptısam tekrar ayağa kalkabilirmiyim?aynı durumda olanlar tecrübelerini paylaşabilirmi?

Mathmen babamda beyin kanaması sonucu tüm vücut felç. Başlarda öyle kasılıyorduki tekerlekli sandalyeye değil oturmak kaydırak gibi oluyodu. Koyamıyodukki yani nasıl tarif ederim o durumu bilmiyorum. Kas gevşeticinin dozu arttça babam daha da kasılıyordu artık yatakta bile bakınca belli oluyordu bacakları falan bi değişikti. En son iğnesini vurdular gene fayda etmedi. Fizyoterapistimiz koklu bi haatabeden emekliydi bayag bilgiliydi. Ya suya girip gevşicel yada bacak kasları çalıştıkça duzelcek dedi. Suya giremedik babam tansiyondan oldu zaten . Çalışaraktan suan Allaha sukur cok zorlamadıkça bi kasılma olmuyor. Sürekli çalışma yapıyorduk ama. Babamınki beyinden gelen bi kasılmaydı. Hastalıklar aynı değil galiba da ben sadece yaşadıklarımızı anlattm umarm bi faydam dokunur geçmiş olsun

Kasılma nasıl oluşur...çok fazla bir bilgim yok ama beyinden gelen iletinin yanlış ve sürekli olarak gelmesi...kasa gelen uyarıyı azaltmak gerekiyor...lioresel işe yaramıyor artık...tek çözüm egzersiz sanırım...egzersizde geçici...sizi de geçmiş olsun..k.o

botoks yaparsan yüriyecek kuvveti kaybedersin dostum.

Üst Alt