Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Çok çabuk üşüyorum ve sonrasında idrar yolu enfeksiyonu oluyor..?

neverland

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
12 senedir omurilik felçliyim ve seviyem T7.

Sorunum vücudum çok kolay üşüyor(belden aşağı kısım) ve buna bağlı olarak idrar yolları iltihabı oluyorum.
Bugün yine dışarı çıktım,hava sıcaklığı 16 idi ve lodos esiyordu.Ayaklarımı kalın battaniye ile örtmeme,kalın pantolon ve yün içlik giymeme rağmen gene eve döndüğümde üşütmüşüm. Gene sağ böbrek tarafında ağrım vardı ve idrar kaçırmıştım.
Emsallerime bakıyorum da pantalon giymeleri yetiyor ki bugün iki arkadaş gördüğümde öylelerdi. Artık kendime şaşıyorum.Ne var bende diye?
Benim gibi olan var mı diye soruyorum kendime.Öyleki dışarı çıkacağım zaman,oturmadan minderin üstüne deri seriyorum ve bacaklarını ve arkamı onunla da örtüyorum.Ama sonuç değişmiyor. Benim bünyemde bir bozukluk mu var ?Kan değerlerim hep iyi çıkıyor.Sık sık idrar kültürü yaptırıyorum böyle olduğu için.Bol su da içiyorum.Ne yapayım bilemiyorum.

Yardımcı olursanız memnun olacağım.

merhaba arkadaşım bu konuda yalnız değilsin aynı sıkıntı bendede var benim seviye t5 t6 8 sene olacak kış aylarında her zaman dolaptan çıkmış et gibi oluyor banyo yapmadığım müddetçe ısınmıyor benim birde sağ böbrekte taş var çarşıya çıkıp eve gelene kadar bez dolduğu gibi nerdeyse arabanın altından damlıyor mümkün olduğunca çıkmamak çıkıncada banyo şart oluyor enfeksiyon kaçınılmaz hal alıyor bol su yerine limonlu greyfurt suyu iç çok iyi geliyor haftada en az 5 kilo greyfurtla 2 kilo limon rahat tüketiyorum çok faydasını gördüm tavsiye ederim

kan dolaşımıyla alakalı olabilir. sıkı giyinmek, cep ısıtıcısı almak, sıcak havaları tercih etmek, sıcak bir şehre taşınmak ilk aklıma gelenler...

Allah selamet versin..

içlik çok işe yarıyor bende, uyku tulumunu bacaktan bele kadar gıyıncede soğumuyor ayaklar

Benimde seviyem t-7 2 günde bir kinzy 5 mg. İlaç alıyorum.Tavsiye ederim.Şükür bu güne kadar öyle bir sorunum olmadı

benim tavsiyem aktardan bitkisel bir karışım yaptırın

neverland

Ben de çok çok üşüyenlerdenim. Kalın giyinmekten, zorlandığında kimyasal ısıtıcı torbalar var, onlardan bir tane kullanabilirsin.

Onun dışında, kan değerlerini kontrol ettirmeni öneririm. Özellikle demir, D-E vitamini vb. eksikliğinde insan daha çok üşüyor.

Son olarak, yazın daha çok güneş değmeli vücuduna...

Merhaba . Bende bir bayan olarak üşüyenlerdenim , ben öyle birüşüyorum ki bacaklarım morarıyor his olmadığından oturduğumuz zaman ayaklarımız sallandığından dolaşım pek sağlıklı olmuyor ondan ötürü olduğunu düşünüyorum bence bir doktora gözükün iyi günler

Üst Alt