Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Evde bakım maaşı bağlanması için gelir kriterleri..?

mesele

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sitenize yeni üye oldum.

Ben evli iki çocuk annesiyim eşim beni terketti başka biriyle yaşıyor. kendim omirilik felçliyim belden aşağım tutmuyor. devlet hastanesinden raporum mevcut
maddi durumum ve iş olanağım olmaması sebebiyle bir akrabam bana hediye araç satın aldı Allah razı olsun tedavi için sık sık istanbula gidip geliyoruz, kendi çocuğuda rahatsız aynı anda arabayla işimizi görüyoruz.

Sormak istediğim ben yeğenimi şöför tayin ettim. Arabayı 5 yıl satamıyoruz. Özürlü maaşı alabilmem için bu aracı satmamız şart mı

Bir de eşiminde sigortası var şu an resmi olarak evliyiz ama ayrı yaşıyor beni terketti boşanmamız şart mıdır

Bu iki sorun için sizden fikir almak istiyorum verdiğiniz hizmetten dolayı teşekkürler.

OturanBoğa;

evde bakım değil çocuklarım bakıyorlar zaten. aylık bağlanmasını istiyorum. burada bir komşum var onunda %90 raporu var iki böbreği iflas etmiş durumda onun aylığı var onun maddi durumu kötü kocası vefat edeli 4 yıl olmuş.

2022 maaşıymış komşuma sordum %90 raporu varmış diyaliz hastası.
benim raporumda %90 oranda.
boşanmama gerek yok yani eşimden öylemi sigortası olması engel teşgil etmez heralde. zaten boşanma masarafına param yok oda ayrı dert. araba engel olmaz dediniz o tamamda boşanmama gerekde yok heralde.

2022 maaş bağlanması için siz bana detaylı izah edermisiniz ilk nereye müracaat etmem gerekir? aşamalar nedir lütfen zahmet veriyoruz ama.

Evde bakım aylığı almanız 2022 aylığı almanızdan çok çok daha kolay.
Resmi olarak boşanmadığınız için eşinizin geliri ve sağlık güvencesi size 2022 aylığı bağlanmasına engel sayılır.
Bence -gelir kriterleriniz uygunsa- evde bakım aylığından yararlanmak için yaşadığınız yerdeki sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuru yapın

Kalem;

Allah razı olsun bunlar kolay gibi görünüyorda. Bişey aklıma takıldı siz bu konuda bilgilisiniz. Beyimin yeğeni 6 ay önce bana bir araba hediye aldı ortak kullanıyoruz fakat araba benim üzerime özürlü indirimiyle aldılar beş yıl arabayı satamazmışız bu araba maaş bağlanmasında engelmi bununla ilgili kesin bilgi verirmisiniz iyi günler dilerim.

Kalem;

Araba 316bmw ama dediğim gibi başıma dert oldu 48 milyara aldılar ozaman benim maaş işi zor ben diyeyim ozaman ney o vergi almadan satamazlarmış banane ben istemiyom otobüsle gider gelirim tamam Allah razı olsun aldılar istediğim yere götürüp getiriyor yeğenlerim ama artık yapacak bişey yok satsınlar içinden kdv vergisi alınıyormuş onu düşsünler ozaman tüh keşke bilmiyorduk önce arabayı almasalardı çok zarar edecek ama mecburuz. sağolun sizde yardımcı oldunuz.

herşeyden önce eşinle ayrılmadığınn sürece ister 2022 ister bakım maaşı olsun eşinin geliri seninde sayılır ayrı yaşamak bu sorunu çözmz ikinci ötv siz 48 bin tl lik araba normalde 60 bin tl gerçekçi olmak gerekirse bunu devlete inandırmak çok zor gibime geliyor akrabanız bu parayı size her ay bakım maaş verir gibi verseydi yaklaşık 7 yl maaşlı olurdunuz bunlar hep göz önünde bulundurulmalı karamsar olmayı sevmem herkesin bu imkanlardan yaralanması için eğer burda eğer başka alanarda herkese duyurmaya ve yardım etmeye çalışırım önem verdiğim hakkı olan yararlansın sizlerde kişi başı geliriniz 348 tl geçmese alabilirsiniz ama 60 bin tllik araba ile nasıl olur bilemem benden kardeşime ait 2 "ineğin" sütününün gelrini dahi istediler

biyo;

haklısınız bize de dediler boşanmak şarmtmış arabada engel hadi arbayı satarız boşanma içinde en kısa zamanda avukat tutayım. sağolun

ben şunu anlamadım evde bakım aylığı ne 2022 aylığı ne bide iki içinde nerelere başvuruluyo

Maddi durumum iyi değil şimdi sağa sola bana avukat tutun desem ayıp olur bu boşanma işi için aşamalar nedir , maliyeti çokmudur , baro ücretsiz avukat verirmi eşimden nekadar sürede boşanabilirim. Birde üzerime olan arabayı satmamız şartmı denedik alıcı bulamadık ne yapmamı önerirsiniz. Maaş için önce kaymakamlığamı gitmem gerekiyor becerebilirmiyim zormu bu işlemler , zaten devlet hastanesi raporum hazır %90.

Kalem;
ben zaten oğluyum annem pc kullanamaz bana izah edebilirsiniz teşekkürederim.

Bizde aynı dertten muzdaribiz annemde böbrek yetmezliği var bize yardımcı olursanız sevinirim. Konyada ikamet ediyoruz.

Üst Alt