Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Evde bakım maaşı için vasi tayin etmem gerekliymiş!?

alfonso79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kolay gelsin arkadaşlar benimde bi sorum olacak ama bilgilensirirseniz sevinirim.

Evde bakım maaşıyla ilgili eşimle ben evde bakım maaşına müracaat ettik eşimin teyzesi bakıcımız olcak eşimin öz teyzesi olduğu için onda bi sorun olmadı ama benim vasilik çıkarmam istendi benim yazacağım dilekce nasıl olmalı ve engel durumumu belirten yüzde oranlı raporumu yeni almıştım tekrar rapor almam gerekiyormu?

alfonso79
kimlerin bakıcı olabileceği yönetmelikle belirlenmiştir. tanımlar kısmında geçen akrabalar bakıcı olabilir ancak (kanun değişikliği olsa da kanuna aykırı hükümlerden olmadığı için halen yürürlüktedir).
eşinizin teyzesi de yönetmeliğe göre size bakıcı olamaz. ancak vasiniz olursa mümkün. buna da gerek yok.
ya ayrı ayrı bakıcı ayarlayacaksınız ya da her ikinize başka bir bakıcı ayarlayın. vasiliği düşünmeyin derim.

Yönetmeliğe göre şu kişiler akraba sayılır ve bunlar bakıcı olabilir:
"MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) (Değişik:RG-23/10/2007-26679) Akraba: Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, üveyler dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini,"

eşinizin teyzesi sizin akrabanız sayılmıyor. yukarıda sayılan kişilerden varsa akrabanız onlardan birisi bakıcınız olsun. var mı başka akraba?

Sorudum yönetmelik böyleymiş,eşimin 1 dereceden akrabağ bağı yoksa damat için vasilik isteniyormuş benim için eşim için problem yokmuş saçma bi durum ama yönetmelik bu şekildeymiş.kayınvalide olsa vasilik felan istemiyorlarmış

birde parantez içinde konuyla alakası yok ama bişiy sorcam araçlarda 1.6 seçeneğinin 2.0 olması için bi girişim felan varmı?

Yakınlarımda yok malesef ama kayınvalideyi yaparsak gerek olmuyormuş dediler onu yapcaz sanırım

alfonso79
evet,kayın valideniz her ikiniz için de bakıcı olabilir. bu durumda sizin için de vasilik gerekmez.

biz babam için başvurduk babama amcamın eşi bakacak yani yönetmeliğe göre eşinin kardeşi yine vasi atanması lazım dediler

Üst Alt