Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Hamilelik sürecinde nelere dikkat etmeliyim?

uzungöl

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Saglikli gunler 17 ay once aitk sonucu omurilik yaralanmasi olustu. L1omurga kirigi... 25 yasindayim. Bugun gebelik testi yaptim pozitif cikti. Simdi ben ne yapicam mesane kasilmalari icin mictonorm kullaniyorum. Acaba birakmali miyim. Ne olur bilgisi olanlar ne yapmam gerektigini yaxabilir mi

Yapmanız gereken şey, ilk fırsatta bir kadın doğum merkezine başvurmanızdır. Omurilik yaralanmanız oldukça aşağıda ama sizinki yakından takip edilmesi gereken bir durum. Forumlarda verilecek tavsiyelerle hareket edemezsiniz.

Hamilelikde mesane kasilmalari

Hamile olup mesane kasilmasi icin ilac kullanan varmi bu sureci nasil idare ediyorsunuz ben mictonorm kullaniyordum hamile oldugumu yeni ogrendim 6haftalik. İlaci biraktim ve kasilmalarim basladi hatta kacaklar.... Ben ne yapicam ya :((

Uzungöl, öncelikle tebrik ederim,
Hamilelik planladığımdan bu benim de bir süredir kurcalayan soru, hamile kalırsam ne yapacam? Ben de kasılmalarım için Mictonormun muadili olan Toviaz kullanıyorum.
Tabii ki doktora danışmak gerekiyor, öncelikle kadın doğum uzmanı sonra da üroloji.
Ben doktora gitmedim henüz ama internette kendi çapımda bir araştırma yaptım, nörojen mesane için kullanılan ilaçların listesini çıkardım, farklı üreticilerin 10dan fazla ilacı (Mictonorm, spasmex, üropan vs. ) Sonra da tüm ilaçların prospektüsünü okudum.
Maalesef içlerinden hiçbiri hamilelikte güvenilir değil, bir çoğu hamile ve emziren kadınlarda tavsiye edilmiyor. :(
Galiba yapılacak bir şey yok arkadaşım, hamilelik süresince ilacı bırakıp beze geçeceksin...
Bu benim araştırmamdan çıkardığım sonuc, sen mutlaka doktorlarına danış.
Bebeğini sağlıcakla kucağına almanı dilerim, tekrar tebrikler :)

Cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin simdi kadin dogumcudan geldim daha bebegi goremedi cok erken haftaya gel bakalim dedi. Bakalim ne olacak cok stresli yorucu kimsenin umrunda degilsin gece uyudun mu kacagin var mi kasilman vqr mi ilgilenen yok bugun git yarin gel hayat onlara guzel...

Tahmin edebiliyorum :( Devlet hastanesine gittin mi yandın zaten...
İlaç için bir tavsiyede bulundu mu peki?

Ben afypn kocatepe uni. Fizik tedavi hastanesinde yatiyordum o yuzden buradaki bi doktora gorundum. Oda urolojiye gitmen lazim dedi onun icinde hocalar alicak randevu sen bekle anca... Mictonorm saglikli bir gebelik icin kullanma dedi o kadar...ufff cok kotuyum ya ben sadece mutlu olmak istiyorum zor da olsa bebek sahibi olmak ve hayatima devam etmek istiyorum

sayın MeTePe size en güzel cevabı vermiş yönlendirmiş onu dikkate alsanız :)
bebeğinizde hayırlı olsun şimdiden sağlıkla doğsun inşallah ..

Moralinizi bozmayın, hamileilik hiçbir sorunu olmayan sağlıklı kadınlarda bile çok zor geçirilebilen bir süreç.
Kişiden kişiye değişiyor, hatta aynı kişinin her gebeliği farklı olabiliyor.
Oluruna akışına bırakmaya çalışın, doktor da söylemiş, sağlıklı bebe için ilaç almamak en iyisi. 1,5 ayı geçmiş bile 7 aycık daha sabredeceksiniz :) Moralinizi yüksek tutun derim ben.

Sagolasin sanirim fazla duygusalim ;) doktorumu aradim esk deki uroloji doktorunu ilk 9 hafta ilac kesinlikle kullanma dedi sonrasindada kullanmasan iyi olur dedi zaten gebelik kasilmalari azaltir bir saatte bir tuvalete otur kacaklar icinde bez kullan dedi ;)

Aynen öyle, hormonel değişimler nedeniyle duygusala bağlamışsın arkadaş :)
Doktorun dediği gibi, ilaçsız idare etmeye çalış, sanırım TAK yapıyorsundur zaten, onu hijyenik şekilde yapmaya çalış. Hamilelikte idrar yolu iltihabı artıyor, bizlerde ise cok daha fazla artıyor.
Önümüzdeki yıl hamilelik planladığımdan omurilik ameliyatımı yapan doktoruma danışmıştım, hiç bir sakıncası yok hamile kalmanda demişti. Ama kaç kg alacağın önemli, normalde 10-15 kg alınır ama baz hamileler 30 kg alıyor - öyle olursa sakıncalı.
Diğer yandan hamilelikte bel ağrısı olur, sağlıklı kadında bel ağrısı 5 birm ise sende 8 birim olacak.
Öyle işte, beslenmene dikkat et, çok kilo almamaya çalış, belki egzersiz yapabilrisin ama onu ilk 3 ay önermiyorlar bilgin olsun, ilaç kullanma, folik asit haplarına zaten başlamışsındır. Düzenli TAK yap.
Bez kullanmayı ise hiiiç dert etme, geçici bir süreç nihayetinde.
Bu arada mesane kasılması için kullanılan ilaçların prospektüslerini derlemiştim ya, hamilelik ve gebelik ile ilgili bir tablo yaptım. İlgilenirsen özelden bana email adresini yaz, sana ileteyim.

Merhaba Uzun göl, özelden gönderdiğin maile buradan cevap vermek istedim çünkü aynı durumdaki başka arkadaşlarımızın da bilgilerden haberdar olmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Evet, ben omurilik timöründen dolayı ameliyat oldum ve 1995 yılından itibaren omurilik felçlisi oldum. 2006 yılında hamile kaldım ve 2007 doğumlu çok şükür sağlıklı bir oğlum var. Hamilelik döneminde normalde yaşadığımız idrar yolu enfeksiyonları fazla olabilir endişesi ile çok daha fazla su içtim, maydonoz çayı yarım limonla demleyip bolbol içtim ki ben bunu hep yaparım fakat sonrasında bebeğin 5 aylıkken doktorum maydonoz çayının düşük yapabileceğini söylemişti fakat enfeksiyon içni ben yinede içmeye devam ettim ve bunun haricinde kullandığım tek ilaç Magnezie calcine toz idi, bunu da mecburen haftada bir iki kullanmam gerekti sonuçta sindirim sorunumuz da var. Fakat Uzun göl bende kaçak sorunu olmadığından sorduğun ilaç ve benzerlerini kullanmıyorum. Reçetesinde bu ilaç için C katogorisi deniyor ve C katogorideki ilaçlar hamilelikte çok gerekliyse doktor kontrolünde kullanılabiliyor çünkü testi yapılmamış ilaçlar sonucu da tam bilinmiyor. Doktorun ile istişareli olarak zaten şimdi içmiyorsun ve 9 hafta yani bebek için ilk 3 ay çok önemli ilk 3 ay dikkat etmek açısından bekleyeceksin...

İnşallah sağlıkla bebeğin doğar, tüm isteyen herkesin de çocuğunun olmasını temenni ederim, cidden çocuk sahibi olmak çok güzel :)

Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin bugun gittim bi doktora bebegimizin kalp atislarini duyduk saglikli bir bebek defi simdilik.. Buraya kadar guzel hersey ama kafin beni cok korkuttu. Bu cocugu istiyon mu gec olabilir aldirmak icin sen daha onemlisin mesanende sikinti olabilir falan dedi. Ben rabbim nasip ederse bu bebegi istiyorum benim omurilik hasarim var tek kanedyenle yuruyorum bi ayak bilegim tutmuyo bide mesane kasilmalarim var ( tuvalet hissim yok ) kadin sanki olumcul birseyden bahseder gibi konustu ben sana bakamam yuksek riskli gebelik doktorlari var onlara git dedi iuzuldum ve korktum acikcasi simdi doktor arastiriyorum bakalim rabbim iyi insanlsrla karsilastirsin hepimizi

Hacettepe Üniversitesinde Prof.Dr. Sinan Beksaç bu tür konularda çok iyidir. İsterseniz bir araştırın. Benim öğrenciliğimdeki hocalarımdan biridir. Tereddütsüz Türkiye'de doğum alanındaki en iyi hekimlerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Ben eskisehirdeyim ve her muayene icin gidip gelmek sikinti yaratacak o yuzden eskisehirden bi doktor bulmam gerekiyor

Merhaba Uzungöl, bebeğinin sağlıklı olduğuna sevindim umarım hep böyle devam eder ve sorunsuz bir hamilelik geçirirsin. Ben 7.ayıma kadar çalıştım, işe gidip geldim, otomobilimi kendim sürdüm... sonrasında raporumu alıp evde istirahat ettim... kendine çok bak, bol bol uzan bacaklarını yukarı kaldır, eşin veya bir yakının bacaklarını hareket ettirsin, vücudunu hareketsiz bırakma, beslenmene de dikkat et ve eminim sende sorunsuz geçireceksin... Tanıdığım birçok engelli bayan anne oldu ve sende olursun.. endişe eden doktor olunca değiştir kendine güvenmeyen bir doktor ile diyaloğun iyi kurulmazsa sana olumlu yansımaz.. sanıyorum bende 3 kadın doğumcu değiştirdim... idrar yolu enfeksiyonu olmamasına dikkat et... bolbol su iç... ve kendine güven bu bebek sağlıklı bir şekilde doğacak ve sende anneliği tadacaksın... zaten 8 aydan sonra sezaryan ile bebek doğabilir.... sabırlı ol herşey güzel olacak, mutlu bir hamilelik geçirmeni temenni ederim.

Cok tesekkur ederim ben inaniyorum rabbim yardimcimiz olucak insallah derdi veren rabbim dermaninida verir.. Ameliyatimi yapan doktorumla konustum. Senin omurgayla sinirle ilgili bi sikintin olmaz yeniden felc durumu ölüm falan olacak durum yok sadece mesane acisindan sikintili donem onu da asacagina inaniyorum dedi mutlu oldum :) bi urojinekoloji uzmani buldum nasip olursa ona gidicem dogumumu da o yaptiricak prof. Kendisi mesane ve idrar kacagi olunlarla ilgileniyo iyi bi hoca bakalim ... Mevlam gorelim neyler neylerse guzel eyler...

Üst Alt