Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. İdrar kacakları için ne yapmalıyım?

on-off

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
İyi aksamlar bir t10 vakasi olarak mesane darligi, enfeksiyon olmamasina ragmen piyasadaki bir cok ilac tedavisine basvursamda idrar kacaginin onune gecemedim. Bu durum bez kullanmama neden oluyor. Buyuk abdestimde ishal haricinde sikinti yok. Kacaklar zorlanmama gore mesaneyi bosalabiliyor. Buna cerrahi islemler haric nasil bi cozum bulabilirim ? Denedigim ilaclar spazmeks Taviaz Uropan Kinzi

sayın onof kendi açımdan cvp vermem gerekirse ben tak yapıyorum bu nedenle tak aralarında belli saatlerde su içiyor kontrol altına almaya çalışıyorum kışın haliyle kaçaklar ara ara oluyor ayaklarınızı üşütmeyin derim belli zamanlarda su için bunlar bir çözüm olabilir ilaç olarakda ben günde 2x1 mictanorm kullanıyorum bana iyi geliyor geçmiş olsun dileklerimle

Murat tesekkurler bilgiler icin.Benim sıkıntim kacakdan ziyaze mesanede idrar durmuyor pusap yaptigim zaman mesaneyi bosaltiyorum. Tranfer yaparken bile vucudu zorladigim surede cikis oluyor yuke girdigim an cikis basliyor idrarda bi bakima guzel bi durum gibi gozuksede (bobreklere kacma ihtimalinin dusurmesi) bezden dolayi sıkınti yaratiyor. Kullanabilecegim baska ilac yada fikri olan arkadaslar varsa bekliyorum.

Bilal kardeşim aklıma sadece mesanende tahriş olma durumu geliyor ki gerildiği zaman böyle bir etki olabilir. diğer türlü de enfeksiyon olursa kaçırma olur bunun içinde bitkisel-doğal dan şaşma derim

prezervatif sonda + bacak torbası ;) tabi ara ara tak yapmaya devam :)

Prezervatif sondayi denedim cok rahatsiz etti beni ya ben baglarken deli baglar gibi bagladim yada alisik olmadigindan dolayi cok rahatsiz etmisti

Duocid 375 mg
Spasmex 30 mg
1 hafta boyunca 12 saat arayla birer tane,1 hafta sonra günde birer tane içiyosun.
kaçağın k si olmaz.ama alkol mesaneyi bozuyor.ben alkol aldığımda 2-3 gün kaçak oluyor.ilaçkarı düzenli aldığımda tekrar düzene giriyo mesane

on-off,
TAK şart. Aksi halde mesanede idrar kalması kaçınılmaz. Ve dahası her zorlanma böbreklere idarar kaçma riski demek!

Bu kadar kolay tetikleniyorsa:
1- Mesanede fazla idrar kalıyor olabilir
2- Enfeksiyon olabilir
3- Mesane iç basıncını azaltacak başka ilaçlar deneyebilirsin
4- Mesane çıkışında yapısal bir bozukluk olabilir
5- Mesane barsağın basınç yapacağı bir yere sıkışmış olabilir. Ultrasonla mesanenin yerini bir kontrol ettir derim.
6- Henüz eski üyelerden deneyip yazan olmadı ama, şu etken maddeli takviyeler de mesanede etkili olabilir: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ulmak-icin-d-mannose-vitamini-oneriyorum.html

Üst Alt