Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Kemik erimesi ve femur başı erimesi için neler yapabilirim?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
11 yıldır paraplejik omurilik felçlisiyim.

İlerlemiş osteoporoz mevcut.

Son 2 aydır sağ femur başı kemiğimde inanılmaz erime ve sonucunda sivrilme oldu. Yatar veya oturur pozisyonda sürekli batıyor ve hareket kabiliyetimi kısıtlıyor. Psikolojik olarakta tam bir yıkım.

Dün Bahçelievler Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Polikliniğe randevu alıp gittim.
Fizik doktoru hemen hemen ilerlemiş bütün parapleji hastalarında öyle bir sanı doğduğunu söyledi ve ilaç yazmaya kalkıştı.Yni durumu biz öyle algılıyor olabilirmişiz gibilerinden konuştu.
Sağ ve sol kemiklerimi gösterip kıyaslama yapmasını, durumun öyle olmayacağını söyleyince kalça röntgeni ve kemik yoğunluğu ölçümü istedi.

Röntgeni ve kemik ölçümü sonucunu getirdim, femur başında ilerlemiş erime ve az buçuk kireçlenme gördü.
Bir vitamin şurubu ve haftada 1 kullanılması gereken kemik ilacı yazdı.

İnternette bazı makaleler ve doktor görüşleri okudum. Durumun 1 kemik ilacıyla kurtarılmayacağını, erkenden mücadeleye başlamamın ilerisi için sorunları en aza indirgeyeceğini düşündüm. Sivrilmiş femur başı hala ve hızla eriyor gibime geliyor. Kemik ölçümü sonucu çok kötü çıktı.

Herhangi bir ameliyat yada değişik bir müdahale ile bu duruma çare bulmak istiyorum.

Bu konu hakkında pek bilgili değilim, tecrübe zaten yok. Kemik erimesine karşı kalsiyum ve d vitamini içeren besinler almaya başladım. Pararalel barda uzun bacak cihazıyla ayakta duruyorum. Bunun dışında herhangi bir doktora yada tedaviye ihtiyacımın olduğu ortada.

Bu sefer iş işten geçtikten sonra birşeyler öğrenmek istemiyorum.

Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

o haftalık ilacı + kalsiyum u bende kullanıyorum.bunlar durumu iyileştrmez,ilerlemessini önler.
kemik sağlığı ayakta durma ile güçlenir. atrofiyide kısmen tens cihazı önlersek tüm baskı kemiklerde toplanmazz

dansometri çektirdiniz sanırım, kemiklerde erime varsa D vitamini desteği artı fizik tedavi yapacakssınız... yanlış fizik tedavi, farklı yerlere aşırı basınç uygulanması da farklı sorunlara yol açabilir... ara sıra kemik ölçümü yaptırarak ki genelde yılda bir yapılır durumunuzu yakından takip edebilirsiniz... geçmiş olsun...

@Cloud. @dostempati

Arkadaşlar durum vahim. Canım yanıyor. Oturken ayrı dert yatarken ayrı bir dert.
Gittiğim doktor kesinlikle benden kötüydü iyi niyetli ama sorunumu bir kalıbın içinde değerlendirmek gibi acemilik yaptı.

Femur başı kemiği çok erimiş ve sivrilmiş durumda psikolojimi alt üst etti.
Sizler hangi sandalye minderini kullanıyorsunuz ?
Kemik ölçümü yoğunluğu tam tanı koyamaz, MR yada farklı bir yöntemle film çekilmem gerekir mi.
Egzersiz ollarak haftada kaç kere uzun bacak takıp ayağa kalkıyorsunuz.

malesef ben ayağa kalkamıyorum çünkü fzyoterapist femurumu kırdı ve anı anda kalçamı çıkardı...bacak by farkı çok fazla doktorlar sakıncalı buluyor şuan dik durmamı.
bence üniversite hastanesıne gözuk..daha detaylı bakılsın...

bLaCkRaCe

kemik survey(röntgen), dansometri, kemik taraması, mr gibi yöntemler var. Uzun bacak cihazı uzun süredir kullanmıyorum, faydadan çok zarar verdiğini düşünüyorum çünkü dengesiz bir şekilde ayakta duruyorsunuz. Farklı basınç noktalarına aşırı yük binmesi oluyor. Biz ne yazarsak yazalım her hastanın vücut değerleri, kemik değerleri vs farklıdır. İyi bir hastane, iyi bir doktor, arada film çekimi, vitamin desteği, fizik tadavi dışında yapılacak çok bir şey yok. En iyi doktor kendinizsiniz. Ben çoğu şeyi kendi tecrübelerimden yola çıkarak yapıyorum. Doktorlar vucudumuzu bizim kadar bilmiyor. Ancak hangi tetkikler lazım o konuda uzman yardımı almalısınız...

Allah şifa versin...

Üst Alt