Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Mesanemdeki kasılmalar için ne yapabilirim?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Önce saframda taş oldugu ıcın cok kotu sancılarım vardı..ameliyat oldum saframı aldım Oncesıne gore cok rahatladım..Sımdı ıdrar mesanemde bıraz kasılma oluyor bunun sebebı nedır sızce...Sızdede varmı bu tur kasılmalar.?

Omurilik hasarlarında bu tür şikayetler çok olur.Mevsim kış şimdi yatmadan 2 saat önceye kadar sıvı alımını kesin ,uykunuz bölunebilir.

daimi sonda var bende sürekli kaçak ve kasılma var özellikle kaçakla ilgili yaapılabilecek bişey varmıdır?

herkese sağlıklı günler diliiyorum. Bu kasılmalar idrar kaçakları hiç geçmeyecek mi? İki gün önce tak ı bırakabileceğimi söyledi doktorum. (ıkınarak da olsa tamamını boşaltabiliyorum idrarın) takı bırakmadan bır hafta önce kültür yaptırdım temiz çıktı. Takı bıraktık belki biraz rahatlarız nefes alırız dedik ama ne yazıkki kaçaklar ve kasılmalar rahat bırakmıyor. Bugün tekrar kültür verdik bakalım sonuç ne olacak artık ne yapacağımı da bilemez oldum. Sabaha kadar uyutmuyo kasılmalar. Ne yapacağım, ne zaman bitecek bu kasılmalar bilgisi olan var mı acaba?

Mesane kasılmaları/kaçaklar için ilaç kullanmıyor musunuz? (üropan, spasmex, toviaz ilaç grubu)

sondadan kurtulup ıkınarak idrarı yapmaya başladığım ilk aylarda bendede aşırı kasılmalar ve idrar kaçakları oluyordu özellikle kola kahve meyve suyu(sıkmalar hariç) içtiğim zamanlar artıyordu bazen idrarımı yaptıktan sonra mesane kasları gevşemeyi unutuyor yarım saat civarında çok şiddetli acıya neden oluyordu 4 ay kadar bu sürdü sonra zamanla azaldı Allah'a çok şükür şimdi bu sorunlar tamamen bitti size tavsiyem bulabilirseniz girebolu suyu için idrar yollarını genişletiyor ve kasılmaları önemli ölçüde azaltıyor şekerli içeceklerden özellikle koladan uzak durun

Kasılmalar için mictonorm kullanıyorum yaklaşık 4 aydır. ben zaten kola, çay ve kahveyi hayatımdan çıkardım. Kasılmalar yüzünden çok ağrım oluyo :( kimden ne duyarsak deniyoruz ama ne yazıkki bi çare olmuyo.

Mesane kasılmasına şunlar neden olabilir:

1- Üşütmek
2- Barsakların baskısı (kabızlık vb. durumlar bu baskıyı arttırır)
3- Gaz sancısı (sağlıklı beslenmek, gaz yapan şeylerden uzak kalmak lazım)
4- Mesane enfeksiyonu

Bunlardan sakınılabildiği sürece rahatlamak mümkün. Tabii aşırı aktif mesai tanısı varsa, o zaman bu rahatlama çok da yüksek olmaz

Üst Alt