Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Primlerimi tamamladığımda malulen emekli olabilir miyim?

hakanurak

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba 2004 gırısım var 1800 gunden emekli olmam ıcın 15 ay askerlik yatırıp ve 8 ay ıstege baglı yatırmam gerekmis. eger bu sartlar olusursa kac tl alrım acaba normal engelli raporum 93 felclıyım.

Yatan primlerin belirliyor net bir şey söylemek zor.ama kanun teklifi yasalasirsa 1000 lira altında kimse kalmayacak diyorlar

bu cıkan kanuna gore emeklı olsam 1000tl altında baglanmayacak o zaman

hakanurak

Şu şekilde ek ödemeyle 1000 liraya tamamlanacak mesela benim 880 lira oldu bu ay Şubat'ta 1000 olacak

bırde sormak ıstedıgım eksık sıgortamı tamamladıgımda yanı kaza gecırelı 10 yıl oldu bu suredır calsmadım hıc sonradan yatırdıgımda ıstege baglı emeklılık kabul edılır mı

1800 günden emeklilik

merhaba trafik kazası sonucu 90 raporum var ve calısma olanagım yok suan 1800 gunden emeklı olabılırmıyım eksık olarak 9 ayım var ıstege baglı yatırsam 1800 gun tamamlansa emeklı olabılıyormuyum.

hakanurak

Evet, isteğe bağlı yatırabilirsiniz. 1800 tamamlandığında da isteğiniz üzerine malulen emekli olursunuz.

tesekkuler suan ıstege baglı tutarı 2000tl mı acaba birde benım engellı raparum mu gecerlı olacak

hakanurak

isteğe bağlı prim detaylarını bilmiyorum. Ama mümkünse olabildiğince yüksekten yatırmak emekli maaşı için iyi olur.

Malulen emeklilikte sgk sevki ile hastaneden rapor almak gerek. Eldeki raporun doğrudan bir etkisi olmaz

Üst Alt