Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Son zamanlarda kasılmalarım arttı!?

Konular
37
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 4 yıldır omurilik felçlisiyim. kasılmalar için günde 5 tane lioresal kullanıyorum. ama yaklaşık 2 haftadır kasılmalarım arttı ve çok rahatsız ediyor. özellikle aynı pozisyonda oturnca oluyo bu yüzden pozisyonumu değiştiryorum bazen ayaklarımı uzatıyorum ama geçmiyo. egzersiz yaptıktan kısa bir süre sonra bile başlıyo.
bilgisi olan var mı?

bazen idrar yolu enfeksiyonu bile kasılmaları tetikleyiciymiş.....aklınızda bulunsun.....

evet enfeksiyonun kasılmaları artırdığını biliyorum enfeksiyon için iğne kullandım.daha öncede enfeksiyon oluyordu ama hiç böyle kasılmalara sebep olmamıştı.doktorumla konuştum lieoresal 1 tane daha artırdım:(ama hala değişen bir şey yok ne yazıkki:(

Bazen olması,kasılmalar dogalmış..bendede oluyor bazen,en ıyı ılac bence egzersızlerını aksatmadan yapmak.

amasra bazen lioresal sürekli aynı dozu kullanınca vücudumuz o doza karşı bağışıklık kazanabiliyor 2-3 gün dozu azaltıp mesela bir tane az kullan sonra yine eski doza dön biraz fayda ediyor ben kendimde denedim...birde emekler pozisyonda iken vücudunu ileri geri yaylandırma yapabilirsin bu seni bir süreliğine rahatlatır...
bazı şeyleri deneyerek kendimizin doktoru olmalıyız bizi bizim gibilerden başkası anlamaz...

geçmiş olsun...

Stresten tutun gribe, enfeksiyondan tutun oturma/yatma pozisyonlarına, uyku düzeninin değişmesinden tutun hava değişimlerine, barsak işevinden tutun gaz sorununa kadar her şey tetikleyebilir bu kasılmayı.

Bu kasılmaları yenmenin en iyi yolu egzersizdir. Sonra kendi bedenini tanımak ve kasılmayı arttırdığı keşfedilen şeylerden uzak kalmak önemli. Şu son iki haftada yaşamınızda ne değişti, onu düşünün. Kasılmayı tetikleyen şeyi leşfetmelisiniz...

Lioresal kullanmak bence çözüm değil. Mümkünse sayıyı azaltmayı deneyin hatta.

Üst Alt