Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Sürekli üşüyorum!?

CCM

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,

20 yaşındayım ve omurilik felçliyim. C3, C4 seviyeleri kırılmasının sonucunda boynumdan aşağısını kullanamıyorum. Beni fazlasıyla rahatsız eden bir üşüme sorunum var. En büyük etkenin hareketsizlik olduğunun farkındayım. Bunun bir çözümü var mıdır?

Bende çok hareketsizim ama çok üşümüyorum belki başka bir sorun olabilir. Kan tahlili yaptır istersen.

Allah yardımcınız olsun öncelikle...

yapabildiğiniz ne, nasıl bir hareket/hareketler varsa basit filan demeden o hareketi/hareketleri sık sık ve setler halinde yapın... mümkünse ve hareket kolaylaşırsa hareket tekrar etme sayısını artırın... elinizi açıp kapatabiliyorsanız onu, kolunuzu oynatabiliyorsanız, kaldırıp indirebiliyorsanız onu, yapabildiğiniz hangi hareket varsa yapın...

artı olarak derin nefes alıp verme egzersizi yapın... ciğerlerinizin kapasitesini tümüyle dolduracak şekilde derin nefes alın ve yine ciğerlerinizdeki tüm hava bitinceye kadar verin, sonra yine alın-verin, bunu 10 kez yapın, sonra 20-30 kez normal soluk alıp verin, sonra yine 10 kez derin alıp-verin...

bir de şu anda mevsim geçişindeyiz, bu gibi dönemlerde vücudumuz değişen mevsim koşullarına adapte olmaya çalışır ancak havanın abartılı değişkenliği, bir gecede 5-6 derece sıcaklık düşümü, gündüz vakti güneşle birlikte yine 6-7 derece sıcaklık artışı bünyemizi zorlar ve üşümemize sebep olur...

son olarak, sadece siz değil bütün hareketsizlik ve dolayısıyla üşüme sorunu olan ortopedik engelli arkadaşlarımızın kış mevsimi kıyafetleri normal sağlıklı insanların kıyafetlerinden daha kaliteli ve sıcaklık izole eden türde olmalı... normal sağlıklı insanlar hareket etme yoluyla vücut ısılarını sürekli üretirler, ayrıca ani soğuk rüzgar gibi çok ani ve şiddetli soğuklardan kolayca kapalı bir mekana kaçıp kendilerini korumaya alabilirler ama benim gibi akülü sandalyesiyle uzunca bir yolda giden bir engelli o ani soğuk rüzgarı kemiklerine, iliklerine kadar yer... o yüzden bizler kış kıyafetlerimiz için daha büyük bütçe ayırmalıyız...

üşümeyeceğin bir kış geçirmeni dilerim...

Öncelikle bedenimin hiçbir yerini hareket ettiremiyorum. Günde 2 kez fizik tedavi yapıyoruz ve istemsiz şiddetli kasılmalarım var, bunlar az da olsa vücudumun hareket etmesini ve kan dolaşımını sağlıyor. Ancak bunlara ve tüm gün battaniyeye sarılmama rağmen çoğunlukla üşüyorum. Ayrıca üşümeye bağlı kırık yerimde kasılmalar oluyor ve fazlasıyla ağrıyor. Yardımınız için teşekkür ederim.

Kardeşim Mevlam şifalar versin İnşaallah, her gün bir adet coraspirin iç az da olsa faydası olacaktır üşümene ve kan dolaşımına da olumlu etki yapacaktır.

Tamamdır teşekkür ederim.

Cihazlarin varsa muhakkak hareket et veya ayakta dur hareketsizlik baska turlu problemlere de yol aciyor...ayni sorun bendede var...corapsiz yatamiyorum...altta battaniye ustte yorgan,yorgan ustu battaniye islem tamam :))hareketsizlik bizim gibi olanlarin en buyuk sıkıntılarından biri.. ayak bisikletleri var voit oxcycle tavsiye ederim...pedallara afo da yaptirdinmi ayaklarinda cikmiyor...hareket hareket hareket...gecmis olsun...

idrar yolu enfeksiyonundan dolayıda üşüme belirtileri olabiliyor halsizlikle beraber

Pasif bisiklet ve afo var, sürekli kullanmaya çalışıyorum. İdrar yolu enfeksiyonu için "Cipro" kullanıyorum, işe yarar değil mi?

Doktora muayene olmadan, tahlil yaptırmadan ilaç kullanmak doğru değil.

doktor konrtolü altında idrar kültürü vererek sonucunda antibiyotik kullan kardeşim aksi taktirde zararı daha fazla olur

Haklısınız ancak her doktor Cipro veriyor.

Hareketsizliğin yan etkisi sanırım. Vücudumuzun en çok ısı kaybeden yerleri olan baş, eller ve ayaklar kapatılmalı.

Kafaya yün başlık takınca çok faydası oluyor. Allah şifa verisin ...

bende terleyemediğim için tam tersi , yanıyorum hava biraz sıcak olsa.üşüme hiç olmuyo şu an tişörtle duruyorum :D benimde boyun kırığı c5 c6

Kardeşim beni anlattin resmen ben de acayip Üşüyorum sadece baddaniyenin altında yatinca geçiyor ve malum sıkılıyorum yatmaktan ee bu sefer kalkiyosun üşüyosun valla çok kötü bir durum benim anlam veremedim bu kadar önemli bir damarin vücutta ne işi var? ? Abi bir Omurilik bu kadar seyi etkiler mi ya allah herkese yardım etsin
.

ANA SAYFA
burdakı ürünlerden yelek ve bel bacak korsesı işine yaraybilir diğer ürünlerede bakabilirsin

Evet ürünler güzel de fiş elimizdemi gezecez mesela disarda kabloyu nereye takacazz😅

Murtiii

disarda kabloyu nereye takacazz

mesajı yazan arkadaşın engel durumuna gore linki verdim işine yarayabilir diye ayrıca burdakı ürünler masabaşında çalışan yada evde olan engelli arkadaşların işine faydası olabilir düşüncesiyle cevap vermiştim
gelelim senin soruna :D kabloyu nereye takarsan tak onuda mı ben söylicem her şeyi devletten beklemeyin yav :D

şaka bi yana kullanmıyorum ama akülü sandalye kullananlar belki aküye bağlayıp kullanabılır bilgim yok sadece tahmınen dıyorum

Üst Alt