Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçliyim. Tavsiye edebileceğiniz fizik tedavi merkezleri var mı?

onuray

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Herkese selam...Ben 17 yaşında bir omurilik felçlisiyim.Rahatsızlığım yeni..O yüzden tecrübeli kişiler,bu konu hakkında bana bilgi verirlerse ve bildikleri iyi fizik merkezlerini benimle paylaşırlarsa sevinirim..:D

en iyi hastane olarak gata fizik tedavi dir.

Sayın Onuray biraz daha detaylı bilgi verirseniz size daha faydalı olunur kanaetindeyim.Örnegin; hastalıkmı, yoksa kazamı? seviyeniz nedir? Nezamnda beri bu haldesiniz? Gibi bilgiler yazarsanız daha sağlıklı yönlendirme olur kanaatindeyim.

ayrıca hangi şehirde olduğunda önemli. izmirde bildiğim yok istanbula gelebilirmisin.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de İzmir'deyim. Yaralanmamdan sonra Ege üniversitesine yatmıştım. Ancak herkesin tavsiye ettiği gibi Gata bu işin en iyisi olarak anılıyor. Ben de yatmak için sıra bekliyorum şu an. İmkanınız varsa orayı düşünün. Olmadı Ege üniversitesi ilk aşamada fayda sağlıyabilecek biryer ancak bir yere kadar. Hastaneye yatmadan ayaktan tedavi olarak gidip gelicem diyorsanız da Balçova'da Termal tesislerin fizik tedavi salonunu tavsiye edebilirim. Durumunuza göre havuzu da kullanabilirsiniz.

Kardeşim, inan yok birbirlerinden farkları! Her şey sende bitiyor... Yapman gereken bir fizyoterapist eşliğinde 10-15 gün kadar fizik tedavi görmek ve sonra ondan öğrendiklerini evde yapmak...

Kural belli: Kendi başına her ne yapabiliyorsan yapmalısın. Çalışan her kasını çalıştırmalısın. Asla tembellik yapmamalısın. Bol bol çalışmak, genel sağlık durumunu iyi tutmak, iyi beslenmek, bol bol su içmek, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak... Ve tabii, yaşamdan asla kopmamak lazım! İşse iş, okulsa okul, gezmeyse gezme, hovardalıksa hovardalık...

Merakım büyük...!

Sevgili abilerim,ablalarım ve arkadaşlarım,
Benim raporlarımı alıp,iyi bir doktora göstermem ve ona göre tedavimi devam ettirmem gerek.Sizin ver diğiniz bilgilerle biliyorum ki,en iyi hastane GATA(Askeri Hastane)'dır.Ancak benim bu hastaneye gitmek için,durumum müsait değil.Bu sebebi,maddi mana da değildir.Sebebi,çok sıra ve torpillerden kaynaklanan bir sorundur.
Bu yüzden sizden şimdilik Yaşadığım yerde(İzmir'de)bildiğiniz iyi bir profesör var mı?"diye sormak istiyorum.Ona Epikriz raporlarımı göstermek ve durumum hakkında yapılabilecekleri öğrenmek istiyorum.
Ve ayrıca "Kök Hücre" gibi büyük adımların,ne durumda olduğunu öğrenmek istiyorum.Beni,bu konuda aydınlatırsanız,teşekkür ederim...

En iyi doktor sizi ameliyat eden doktordur sizi en iyi o tanır, başka doktorlara para harcamayın, içiniz rahat olacaksa onu bilemem.Şölede yapabilirsin fizik tedavi doktoruna gideceksin her halukarda fizik doktoru ve beyin cerrahisi durumun hakkında konsültasyon yapacak durumunun değerlendirilip ona göre fizik tedaviye geçilmesi lazım.Omurilikte kopma yoksa kalıcı iyileşme sağlarsın geçmiş olsun.

Bende epikriz raporlarını en iyi seni ameliyat eden doktorunun yorumlayacağı kanaatindeyim.
Ameliyat yapan doktorun gözle omurilikteki durumu görmüş olmasından dolayı;
Basının derecesini;
Kanamanın derecesini;
Kesinin Boyutunu;
Kopma durumunu;
Mutlaka sana daha açık anlatacağını belirtmek isterim.
Fakat şu yöntemi kullanabilirsin.
Kendin değilde 1. derece aile ferdini gönder o konuşsun doktorlar genellikle yeni hastalarda susmayı tercih eder.
Ama yinede Yaptığın kazayı, kırıklarını, his nerede yok söylersen mesela omurgada kırıkmı vardı patlama mı buna benzer bilgi verirsen burada da genel bir yorumlanma daha iyi olur diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun.

istanbul bahçeli evlerdeki rehabilitasyon merkezide iyi refakatçinide düşünmek zorundasın istanbulda eminimki eşin dostun akraban vardır en azından refakatçinde rahat eder

onuray;

merhaba arkadaşım ,
öncelikle geçmiş olsun . ben fethiye de yaşıyorum ameliyetımı Ege üniversitesindeki prof.dr. mehmet zileli yaptı memnunun hala buralarda film çektirsem gönderiyorum bana geri dönüyor . birde Türkiye de şu omurililk felçlilerine yama tedavisini o yürütüyor bingin olsun.

kardeşim ben de omurilik felçlisiyim benim ameliyatım Akdeniz Üni.de oldu ve ilk fizik tedaviyi de orada gördüm en azından izmire yakın bir yer hastayla çok ilgileniyorlar ve işlerinde çok iyiler az da olsa gelişme gösteren hastayı en az 3 en fazla 3 ay tutuyorlar bence oraya başvur şansını dene.Ben orda 5 ay yattım (2 ay ortopedi ve 3 ay fizik tedavide)Eğer sen de çaba gösterirsen emin ol kolay kolay bırakmazlar ben şu an hemen hemen her işimi kendim görüyorum ve tek kanedyenle yürüyorum.Benim felcim boyun seviyesinden c4-c5-c6-c7 de bölgelerinden. seninki nedir peki

Bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim..:D

Teşekkür ederim gerçekten ama,yama tedavisini ilk kez duyuyorum.Bana onun hakkında güvenilir bilgi verebilir misiniz biraz..çok teşekkür ederim :)

Omurilik yaralanmalarının tedavisi ile ilgili olarak şu anda bir çözüm maalesef yok. Yukarıda da yazdığım gibi, fizik tedavi hareketlerini aksatmadan yapmak, kendi başına yapabildiğin her hareketi yaparak kaslarını güçlü tutmak, genel beden sağlığına dikkat etmek, kilo almamak ve günlük yaşamından kopmamak çok önemli.

sağol bülent abi sosyal hayattan istesemde kopamam.okul,dersane,tekerlekli sandlye basketi,tabi evde yapabldğm kadar fizk harektleri,ooof yani senin deyiminle hovardalığa zaman hiç yok abi,neeerde yinede sağolun görüşlrnz için

yoncalı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini tavsiye ederim hem sıra yok kütahyanın yoncalı ilçesinde kurulmuş sadece felç hastaları ile ilgileniyorlar

ben 2 kez yattım oraya hem devlet hastanesi artı bir masrafın olmuyor

yoncalı hastanesini bende tavsiye edebilirim. İzokinetik cihazları var, egzersiz salonları geniş, imkanlar bi çok fizik tedavi hastanesine göre iyi. Sıra bekleme sorunu yok en güzeli...

ya arkadaşlar ben yeni üye oldum buraya pek bi bilgim yok benim ayaklarımda sorun yürüyemiyorum gelsem banada bi faydası olurmu

Üst Alt