Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik Hasarı olanlarda kalça kaslarındaki zayıflık sebebiyle kalça çıkığı..?

AZİZ ZAHARA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
7 ay önce kaza sonucu L1 kırığım oluştu... her iki ayak bileğinde de düşük ayak mevcuttu... şu an sağ ayak bileğimi hereket ettirebiliyorum,parmaklarımda da biraz hareket var..

**malum kalça kaslarında da zayıflık oluyor... sol kalçam sağ a göre daha zayıf...ama sağ tarag kadar olmasa da kalça eklemine ait her hareketi yapabiliyorum..şimdilik çift kanedyenle yürüyorum...

**sol kalçamda belirli bir hareket sırasında sanki femur başı kalça ekleminin bir yerine takılıyormuş veya kasların arasında sıkışıyormuş gibi bir hareket meydana geliyor..

**özellikle ayaktayken sol dizim bükülü vaziyetteyken kalça kaslarımı sıkıp bacağımı düz hale getirirken sanki eklemde bir dişli çark varmış gibi tıkır tıkır bir hareket oluyor..ve bu çok bariz belli oluyor... sanki kalça eklemi yerine girip çıkıyor veya hareket sırasında biyere takılıp öyle hareket ediyor gibi... ama ağrı yok..

bu olay ilk zamanlardan beri var... kalça kaslarındaki zayıflık sebebiyle olduğunu söylediler,film çekildi normal dediler...
fakat kalça kaslarım o ilk zamanlara göre daha kuvvetli ama bu olay hala hiç azalmadı...

bu olay,tek kadenyene geçmemi engelliyor ve yürüyüşümü etkiliyor...

acaba omurilik hasarına bağlı kalça kaslarındaki zayıflık ve hareket zorluğu sebebiyle kalça çıkığı veya kalça ekleminde deformasyon oluşabilir mi...

bu konuda bilgisi olan veya byle bir durum yaşayan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim...

Bu konuda deneyimi olan arkadaşlarımız var mı?

Benim aklıma kireçlenme geldi. Böyle bir kalsifikasyon orada hissettiğiniz şeye neden olmasın?

benim de aklıma geldi ama böyle bir durum da ağrı yapmaz mı... kimse bişey yok kaslardan diyor ama bu beni çok rahatsız ediyor... birşey varsa da ilerlemesinden,o kalça ekleminin iyice deforme olmasından korkuyorum bülen bey...

Üst Alt