Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik hasarı sonrası idrar kaçırma, TAK ve bası yarası hakkında..?

chaoticneutral

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba,

foruma yeni üye oldum,öncelikle hepinize geçmiş olsun diliyorum,

Benim babam Ankilozan Spondilit hastası (40 senelik) 62 yaşında.Postür bozukluğuda mevcut.(Bilmeyenler için Ahmet Mete Işıkara ve Suna Pekuysal'ın rahatsızlığı).

16 Ağustos 2015 tarihinde sırt üstü düşmesi nedeniyle Omurgasında ve Belinde birden fazla kırık oluştu bu teşhisi 19 Ekim 2015 tarihinde koydular.

Ertesi gün Şifa Üniversitesi Hastanesinde,Yeşilyurt Devlet Hastanesinde çekilen röntgenlerde kaburga çatlağı denilerek eve gönderildik,

Bu süreçte babamın ağrıları şiddetlenmeye başladı yaklaşık 2 hafta sonra Gazi Hastanesi Ağrı Merkezine giderek Mr çektirdik Mr sonucunda belinde kırık ve kaburga da kırık var denildi ve çimentolama ameliyatı önerildi ancak %1 ihtimal omuriliğe kaçabileceği bu durumda ameliyatın genel cerrahiye dönebileceği riski anlatıldı.Bu ameliyat bize çok güvenli gelmediği için kabul etmedik.Daha sonra iyi ki kabul etmedik dedik.

Babamın bu süreçte bacaklarında his kaybı ve güç kaybı oluşmaya başladı,yerinden kalkamama kalksa bile birinin yardımıyla yürüme gibi.

Ege Üniversitesinde ki bir Profösörün özel muayehanesine gittik Mr üzerinden ameliyat denildi. Mr sonucu aslında hatalı olduğu için gittiğimiz ilk iki doktor sadece Mr üzerinden konuştu.O gün kısmi felç geçirdiğini öğrendik.

Eşrefpaşa Devlet Hastanesinde Beyin Sinir Cerrahının Bigisayarlı Tomografi istemi üzerine Omurgasında birden fazla kırık olduğunu belinde kırık olduğunu öğrendik.Acil ameliyat olması gerektiğini ameliyat olmadığı durumdaki sonuçlarını öğrendik.

14 Ekimde daimi sonda takıldı.His kaybı ve güç kaybı tamamen oluştu.

Ve Yeşilyurt Devlet Hastanesinde 21 Ekimde ameliyat için hazırlandı ancak ciğerleri yüzünden ameliyat riskli bulundu AS hastalığından dolayı göğüs kafesi ciğerlerini daraltmış,ciğerlerinde sıvı birikimi bulunduğu (aynı zamanda da sigara kullandığı için) 3 haftalık ciğer tedavisi uygulandı.

12 Kasında ameliyat alındı ameliyat sonrası da 9 vida ve 1 platin takıldı.

16 Aralıkta Fizik Tedavi ve Rehabilatasyona başlandı.As yüzünden tedavi biraz yavaş ilerledi,bası yarası oluştu bu süreçte ve Pico isimli vac cihazı ile tedavi uygulandı yaklaşık 4 aylık daha yeni daralmış bası yarası mevcut.Mart ayının başında taburcu edildi.

Hastaneden taburcu edilmeden 1 hafta önce tak sondaya başladık. O sürece kadar hep daimi sonda vardı. Doktor spinal şok olduğunu idrar hissinin bir süre sonra geri geleceğini belirtmişti.Ancak sonda olmadan vücudu idrarı atmıyordu kaçıramıyordu da zaten hissetmiyor.

Ancak bu sabah idrarını kaçırmıştı.Ve bazen ayak parmakları,ayakları istemsiz olarak oynuyor.

Biraz uzatarak yazdım farkındayım ancak bu rahatsızlığı yeni yaşadığımız için ne gibi önlemler almalıyız bilemiyoruz,

İdrarını kaçırmaya başlaması iyi bir şey mi?ya da ayak parmaklarının istemsiz oynaması kasılmalardan mı?

Vakit ayırıp okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Geçmiş olsun bende babanız gibi düştüm ve belimde kırık oluştu ve vida platin var aynı şekilde , Ayaklarda olan hareketler kasılmalardan dolayı kaçak ise idrar torbası dolduğu için veyahut kasılmaya başladığı için diye düşünüyorum Allah şifa versin

chaoticneutral

Çok geçmiş olsun.

İdrar kaçağının ve kasılmaların olması çok büyük olasılıkla enfeksiyon kaynaklıdır. İdrar kültür testi yaptırmalı, sonucuna göre 2 kutu doğru (En dar spektomlu, bakterinin en hassas olduğu) antibiyotik kullanmalısınız.
TAK yaparken eldivenle de olsa asla asla asla katatere el değmemelisiniz.
Bol su içmeli, 4-5 saatte bir 400-600cc idrar çıkacak şekilde su tüketiminizi ayarlamalısınız.

Fizik tedaviyi aksatmamalısınız. Özellikle ilk iki yıl fizik tedavi çok önemlidir.

Üst Alt