Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik hasarı sonucu hangi oranda rapor veriliyor?

ali_suna

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar daha öncede burada başlık açmıştım başka konu hakkında...
babam omurilikten hasar aldı ve şu anda yürüyemiyor tuvalet ihtiyaçlarını hissetmiyor .maaş bağlanması için rapor gerekli ve başvurdu ..
hastanedeki ameliyatı yapan doktoru beyin cerrahi %60 verdi daha sonra fizik tedavi %71 verdi....bunların dışında bir kişinin daha puanı var arkdaşlar oda fizik tedaviden verildi sanırım tam olark bakamdım raporlara yazılanlara o da % 39 onun ne anlama geldiğini anlamadım...

şimdi bunların hesaplaması nasıl oluyor bilen biri varsa bana yardımcı olabilir mi ? Balthazard diye bir formül var fakat ona göre yapıldıgında %35 gibi bir rakam cıkıyor arkadaşlar ...babmın rahatsızlığı yürüyememek ve tuvalet sorunu beyin cerrahi doktorunun verdiği puan mı geçersiz acaba ...
bilen varsa yardımcı olursa sevinirim...

tekrardan iyi günler

bendede aynı şikayetler var ve bana malülüyetten %100 bakıma muhtaç varmişler
aynı anda bulunduğum devlet hastanesinde beyin cerrahı %88 verdi

Şu şartlardan biri varsa maluliyet oranında (yani en az %60) işgücü kaybı oranı verilir:
1- PARAPLEJİ, DİPLEJİ, TETRAPLEJİ ve AĞIR PAREZİLER:
Vasküler, enfeksiyöz, travmatik, toksik, tümöral veya benzeri nedenlerle oluşan omurilik hasarı sonucu meydana gelen pleji ve pareziler veya bunlara bağlı oluşan anal inkontinans veya daimi sonda kullanmayı gerektiren idrar inkontinansı

Babanız tam olarak ne yapıp ne yapamıyor?

babamın şu anda en büyük sorunu denge problemi ayakta dikilemiyor durdugu yerde dengesını saglayamıyor fakat yardım ıle yurumeye basladıgında gıdebılıor tutunmadan uzun surelı degıl tabıkı.kendısı oturup kalkamıyor..baston olmadan gezemıyor...
tuvalet ıhtıyaclarını hıssetmıyor tak sonda raporu cıkartıldı daha onceden 2 yıl surelı rapor cıkartıldı
desteksız hıc bısey yapamıyor acıkcası

Kesinlikle maluliyet derecesinde rapor alır.

Üst Alt