Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik hasarım var, boyunu öne eğince elektriklenme hissi oluşuyor!?

_halit_

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 4 yıldır C4-C5 omurilik hasarım var 4-5 aydır boynumu öne eğdiğimde bacaklarımda ve belimde elektriklenme oluyor. Bu şikayeti olup da kurtulan arkadaşlar var mı kötü bir şey midir acaba?
Bir de vücudumda aşırı kasılmalar başladı 4 aydır devam ediyor iyiye mi kötüye mi işaret yaşayan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim...

geçmiş olsun omurlik felcinde çoğu kişide istem dışı kasılmalar oluyor ilaçlarla azaltılabiliyor mesane dolup idrara sıkışınca da kasılmalar çoğalabiliyor yatakta yatış yada oturuş pozisyonu yanlışsa hasarlı sinire baskı olursada olabiliyor hiç bir şey yokkende kasılma ağrı olabiliyor kısacası of lu kişilerde genelde bunlar olağan şeyler fizik tedavi doktoru çözüm önerir

bende C5 kırığıyım yıllarca hiçbirseyim yoktu 2008de yanlış teshiş sonucu boyun egzersizleri yaptım.boyun kırıgı olan hastaların yapmaması gereken.sonuç kırık olan bolgelerdeki eklemler ve sinirler daha kotu oldu. devamlı elektrik atmaları oluyordu. psikolojimi cok bozdu ama artık onemsemiyorum ve olabilidiğince az atma oluor. bu durum mr de gozukmez ama sinirlere azcık bile oynatsan kolay kolay duzelmiyor. sende bi doktora git mr a baksınlar eskilerle beraber. eger doktor noropatik derse korkma.

kasılma ağrı elektriklenme polinoröpati de olabilir..

deathless

Polinöropati Sinir Uçlarının Erimesidir Genetik Bir Durum Yok İse Bu Tür Şeylerin Olması Pekte Olağan Bir Durum Değildir

Sinir Yapısının Hasarından Kaynaklı Radikülopati Olmasıda Muhtemeldir Ama Şikayetleri Belirli Pozisyonlarda Oluştuğu İçin Sinir Yapılarında Bulunan Bir Basıya İşaret Eder.

_halit_

Bir An Önce Beyin Cerrahına Görünmenizde Fayda Var Anlattıklarınıza Bakacak Olursak Tahminen Sinirlerinizi Sıkıştıran Bir Durum Var Ama Detaylıca Araştırılması Gerekiyor

Araknoid Kist,Karpal Tünel,BOS Birikimi Nedeni İlede Olabilir Vakitlice Bir Doktora Başvurunuz

Geçmiş Olsun

Merhabalar, aynı problem bende de var. 2 ay önce c5-c6 arası boyun fıtığı ameliyatı oldum. İşe başladıktan sonra aynı durum bende de oluştu, kafamı öne eğince kollarım ve vücudumda elektriklenme oluyor. Doktorum günlük hayata geçişlerde normaldir korkma dedi. İnşallah yakın zamanda geçer.

DR.Onur..2 sene önce geçirmiş olduğum beyin sapı kanamasına bağlı oluştu ben de noröpati,ona istinaden yazdım belki olabilir diye,ama tabi geniş bir tetkik gereklidir..

Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim...
Şu an Afyon üniversitesi hastanesinde fizik tedavi bölümünde yatmaktayım, bir hafta oldu.
C4-C5 seviyesinde hem önden hem arka taraftan ameliyat olmuştum zaten myelomalazi alanı geniş olmasına rağmen topallayarak da olsa yürüyebiliyorum, ellerimi de çok iyi kullanabiliyorum, sadece 4-5 ay önce günde 4-5 km yol yuruyebiliyorken, şu an anca 500 metre yürüyebiliyorum, kaslar o kadar gergin ki kalçamla belim sağ tarafta boynuma kadar kalıplaşmış gibi...
Bugün beyin cerrahıyla görüştüm boyun bölgesini rahatlatmışlar dedi, öne eğildiğinde olan elektriklenme hatta iyi bir şey dedi anlamadım, sinirlerin zorlandikca açılacağı anlamına gelir dedi. Yine de bi emg istedi onu cektircem bakalım...
Dikkat ettiğim bir şey boyun bölgesindeki kaslar azcık rahatlayinca öne eğdiğimde elektriklenme olmuyor, ama örneğin sabah ilk kalktığımda one eğince aşırı elektriklenme oluyor, acaba kasların kasılmasiyla mı alakalı bilemedim...

_halit_
Elektriklenme o sinirin halen çalışır halde olduğu ve zamanla düzelme oranlarında artış olacağını gösterir hiç bir tepkime alınmıyorsa sorun var demektedir zaten

Geçmiş olsun

Niyahet aradan geçen 8 ay boyunca geçen hafta teşhis konuldu, fizik tedavi doktoru belde normal olmayan fazla kireçlenme olduğunu söylemişti, hastaneden taburcu olup hemen Ankara'daki ameliyat yapan doktorumla görüştüm, belden ince kesit tomografi istedi bel ile kalça arasında l5-S1 hizasında kemik oluşmuş o da içeride kırılmış o da sinire baskı yapıyor haliyle bu da sırtta, belde ve sağ bacakta kas spazmına neden olmuş.
Kas spazmları da fizik tedavide çözülemeyince bir çok fibrozit oluştu bu da fibromiyalji tarzında ağrı yapıyor, ağrılar ve kasılma çok fazla biraz ayakta durunca aşırı yanma ve ağrı yapıyor.
Sanırım spazm boyuna ulaştığı için boynumu öne eğdiğimde myelomalazi bölgesi zorlanıyor bu da elektriklenme yapıyor. Doktorum zor bi ameliyat olur dedi, birkaç kişiye daha danışıp haber vericek. Yine zorlu bi ameliyat beni bekliyor anlayacağınız...
Herkese geçmiş olsun...

Üst Alt