Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik hastalarında bacaklarda oluşan sancılar için ne tavsiye edersiniz?

sadık amca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
lütfen bana yardım edin... Nereye başvuracağımı kimden yol gösterici bilgi alabileceğimi bilmiyorum. bu siteye sadık amca adına biraz önce üye oldum. sadık amca bundan 20 yıl önce kaza geçirerek felç olmuş bir tanıdığım. o yıllarda gatada amaliyat olmuş sonrasında da yatağa bağımlı olarak yaşamaya başladı. çok sancısı var bacaklarında. ona nasıl yardımcı olabileceğimi bilmiyorum. köylerine gelen doktorlara derdini anlatmaya çalışıyormuş ama ona sadece novalgin gibi ilaçlar veriyorlarmış ve buna katlanman gerek diyorlarmış. sancıdan duramıyor. amasyanın bir köyünde oturuyor ve mali durumları iyi değil. bu acıları geçirecek bir yol var mı? ne olur yardım edin.

ağrı polikliniğine gitmelisiniz bence. benimde dayanılmaz ağrılarım vardı hala da var.
ordaki drlar bana ilaç yazdı, şuanda kullandığım ilaç contramal retard çok etkili bir ilaç yalnız yeşil recete ile veriliyor ama dr nuzun rapor da isteyebilir. ayrıca bu ialçla geçmesse ağrılarım devlet hastanesine gidiyorum.. orda da bu ilacın eş değerinde daha etkili dolantin,aldolan yine kesmesse bu sefer morfin veriyoalar bana... ama dediğim gibi sıkıntılı bu ilaçlar ayrıca bağımlılıkta yapabilir..

amcamın ellerinden öperim.. rabbim şifa versin. sağlıcakla kalın..

bu arada ben of'ci(omurilik felci) değilim.. ben bacağımın ağrıları veya sancıları için kullanıyorum.. makine parçalamıştı bacağımı.. dr larda ağrı ve sancılarım için fantom teşhisi koydular buna bağlı olarakta bu ilaçları kullanmaya başladım.

benim tavsiyem bir ağrı polikliğine başvurun derim ordaki personel yardımcı olacaktır.. sağlıcakla kalın..

kaderimsee çekerim, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. size de rabbim acil şifalar versin...

köyde olmak hastalıklara çare bulmakta ınsanın elını kolunu bağlar. Sadık amcaya ALLAH tan yardım ve şifalar diliyorum, benımde omurılıkte sorun var bacaklarımın ağrısını hafıfletmek için NORONTIN denen 600 mg bir ilaç verdiler günde yarım içiyorum iyi geliyor ama yinede bir dr dan tavsiye alınmalı bence

ben bu kadar yardımcı olabilirim elimden gelen bu. ama dediğim gibi eğer ki sancıları çok fazla ise bir ağrı polikliniğine başvurun derim.. ALLAH yardımcınız olsun..

bizim oralarda ağrı polikliniği yokmuş. devlet hastanesindeki sekreter fizik tedaviye ya da ortopediye yönlendirdi. amca oraya gidecek. ilaçların isimlerini amcaya verdim. ilginize teşekkür ederim. inşallah doktorlar amca ile ilgilenir.

norontin ilaç yeşil reçete ile mi veriliyor? doktora şu ilacı verin demek olmuyor. daha önceki doktorlara gittiğinde novalgine vermişler göndermişler. bizim yapabileceğimiz bir şey yok demişler. acaba zengin olsaydı daha ilgili davranırlar mıydı? keşke yakınında olabilseydim. etrafındaki insanlar da onun önüne düşüp de götürebilecek ya da yönlendirebilecek insanlar değil. amca da bunun farkında ve çaresiz kalıyor bu durumda...

yani yardımsever birileri yok mu arabasıyla bi üniversite hastanesine götürüpte muayne ettirecek?
ALLAH yardımcın olsun arkadaşım sadık amcama da rabbim sabır ve dayanma gücü versin..
aile hekimine bir gösterin yani ağrıları olduğu gibi anlatın.. ben kullandığım ilacımı aile hekimine yazdırıyorum yaz diyorum oda yazıyor.. tabiki beni tanıyor iyi birisi yani.. norontin ilacını bilmiyorum yeşil reçete ile mi veriliyor?

ama dediğim gibi sıkıntılı bu ilaçlar rapor istenebilir, mesela aldolanı aydan aya vuruyolar normalinde..
hergün yada her hafta olmaz.

en önemliside bu ialçaları kullanırken dr kontrolünde olması gerek yani doktorun dediği gibi kullansın yoksa tehlikeli olabilir..sağlıcakla kalın..

dikkate alacağım teşekkürler, yazdıklarınızı sadık amcaya ileteceğim teşekkür ederim. ayrıca bir şey de söylemek istiyorum. buradaki insanlar ne kadar duyarlı, ne kadar ilgili. inanın ilk mesaj yazdığım zaman böyle ilgilenileceğini düşünmemiştim, çok sevindim. Allah hepinize sağlıklı, hayırlı ömürler versin. sizin verdiğiniz bilgileri doktorlardan bile almadım ben. baştan savma şekilde konuşuyorlardı. sadık amcaya da aynısını yapmışlar. adamcağız gözümüzün önünde acı çekerek yaşıyordu. her telefonda şu ağrılar olmasa çok iyiyim de, deyip duruyordu. etrafındaki bizler, çocukları, yakınları çok mu ilgisiziz, çok mu bilgisiziz anlayamadım. keşke biraz araştıran okuyan insanlar olsaydık hepimiz. ben istanbuldayım o amasyanın bir köyünde. yanında oğulları var kızları var ama adamcağız çaresiz. çocuklarının ilgili ve bilgili olmasını, başında bilinçli bir insanın olmasını çok istiyor. ben de uzuktan uzağa kendimi çok çaresiz hissediyordum. hangi doktora gitsem danışmak için, hastayı görmek istiyor, bir yönlendirme yapmıyorlardı. genelde böyle yaşamak zorunda diyorlardı. sadık amca da köyleri dolaşan doktorlara söylüyordu ağrıma çare bulun diye ama basit basit ilaçlar verip bunu böyle çekmek zorundasın diyorlardı. burada sizin sayenizde çaresiz olmadığımızı, yapılabilecek birşeylerin olduğunu gördüm. sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun... sağlıcakla kalın...

,Nöropatik ağrılardan kazadan sonraki ilk aylarda ben de çok çektim,bacaklarımda ağrı ve yanma oluyordu,nöroloji doktoru neurontin isimli ilacı yazmıştı,ilk sene kullandım biraz faydasını gördüm,daha sonrasında sürekli zihnimi bişeylerle meşgul etmeye başlayınca sinirsel kaynaklı olduğu için azaldığını hatta bir işe konsantre olduğumda hiç hissetmediğimi farkettim,amcamız da kendini fazla dinlemezse birşeylerle meşgul olursa zikir çekmek,(özellikle ya şafi çekerse manevi olarak çok faydasını görecektir inşallah)tv izlemek,kitap okumak,sohbet etmek gibi acılarına odaklanmazsa zamanla azalacak hatta hissetmeyecektir inşallah,Ama öncelikle mutlaka nöroloji uzmanına muayene olmasını öneririm,çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...

Yüce Rabbim acil şifalar versin. Amasya daysa bir yolunu bulup Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ne veya diğer büyük hastanelerden birine getirsinler. Yanlış ilaç kullanırsa faydadan çok zarar açabilir. Hakkari den uçakla hastaları Ankara ya taşıyorlar da Amasya dan mı getiremiyorlar. 4443833 ü arayın evde sağlık hizmetini, geçen ben aradım. Aile hekimi bana telefon açıp, randevu istedi. İlgileniyorlar mutlaka. Arayın ambulanssa ambulans, uçaksa uçak ayarlasınlar götürsünler. İlgilenmezlerse alo 184 sağlık hattını arayıp şikayet edersiniz. Annem aile hekimine evde sağlık hizmetini sormuştu, adam öyle bir şey yok demiş. Aradım 4443833 ü derdimi anlattım, öyle bir şey yok diyen adam beni aradı da randevu aldı. İstese ambulansı da, helikopteri de ayarlar. Kaymakamlık, valilik, bimer, Alo 184 sağlık hattı her yere başvurun, derdinizi anlatın.

Gerçi ben Gazi fizik tedavide yatarken odamda bir hasta vardı. Kemikleri ağrıyormuş, senelerdir gitmediği doktor kalmamış. Doktorlar sebebini bulamamışlar. Tıbbın çaresiz kaldığı durumlar da olabiliyor. Ama öncelikle tıbbın tüm imkanlarını denemelisiniz.

Hasbünallah ve nimel vekil ( Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.)

MELEKDERYA;
teşekkür ederim ilginize, neurontin ilacının yasaklandığını duymuştum bu siteden. daha doğrusu başka ülkelerde yasaklanmış. konsantrasyon çok önemli.tavsiyenizi ileteceğim. teşekkür ederim.

dostempati;
numarayı hemen kaydettim. sabah hemen ileteceğim sadık amcaya. umarım onun için de faydalı olur. çok teşekkür ederim bilgi için

Tam teşekkülü hastanelerde Algoloji bölümleri vardır.
Sizin gerçekten ağrınızın olup olmadığını bu poliklinikler bilir.
Yukarda ilaç veren arkadaşların yazdığı ilacları ancak ameliyat sonrası hastanelerde verirler.
O ilaçlar bağımlılık yapan kırmızı reçeteli ilaçlardır.
Ağrı hayatın her anında vardır. Ağrıyla yaşamayı öğrenmek lazım.! Bazen durup duruken bir sancı, bir bıcak saplanıverir...
Anlıktır. Gelir geçer... Beyne ağrı olmadığı telkini verilmeye çalışılmalıdır...
Ağrı bilimi ile ilgili bilimsel link;
. : : Algoloji.org.tr : : . . . . . . . :powered by \oo/s : : .
Geçmiş olsun!

saww;
gönderdiğiniz yazıyı okudum, ilginize teşekkür ederim. evet herşey beyinde bitiyor...

Geçmiş olsun. Amcayı Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerin üniversite hastanelerine götürme imkanız yoksa Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Algoloji bölümü var. En azından oraya yönlendirmelisiniz. Yapılan tedavi sonrasında ağrısı azalacaktır...

alarakaragoz;

bilgi ve ilgi için teşekkür ederim. sadık amcaya biraz önce telefon edip bilgileri verdim.

Üst Alt