Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik hidatik kist hakkında bilgisi olan var mı?

Elifsavas05

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar size hikayemizden bahsedeceğim biraz uzun olacak okuyanlardan şimdiden teşekkür ederim.
Eşimle 5 yıldır evliyiz eşim Omurlik hidatik kist hastası ben 25, eşimde 30 yaşında.
Onu o kadar çok seviyorum ki ailemden her şeyden çok seviyorum, şuan durumu çok kritik onun için hiç bişey yapmamak o kadar ağır ki bunu kelimelerle anlatamam. Hastalığı binde bir olan bir tür Google arıyoruz bile bişey çıkmıyor sürekli akciğer, karaciğer çıkıyor, bu hastalık yüzünden eşimi kaybetmekten çok korkuyorum.
Şuan morali o kadar bozuk ki sürekli ağlıyor ne desem ne yapsam hiç mutlu olmuyor. Eski günlerini özlüyor, eski günleri dediğimde kistlerin bu kadar yayılmadığı zaman destekli az buçuk yürürdü, kendi ihtiyaçlarını giderirdi şuan herşey çok zor olmuş. Psikolojisi çok bozuk psikiyatriye götürdük ilaç aldık ama ilaçlarını da kullanmadı ne yapıyorsam hiç fayda etmiyor. 3 ay oldu sürekli ağlıyor, çok üzgün. Bu konuda ne yapsam morali düzelir.

Ve bu hastalık hakkında bilgisi olan arkadaşlar yada bitki ilaç önerecek birileri varsa lütfen yazsın.😔😔

eşim omurilik hidatik kisten 8 kez ameliyat oldu, ve şuan desteksiz yürüyemiyor. Kistler 4 yıldan bir büyüyormuş, en son geçen sene artık ameliyatsız tedavi aradık Ankara da girişimsel radyoloji uzmanında tedavi (ameliyatsız,pertül) gördük maalesef daha kötü oldu kistler her yerine yayıldı. Ve hiç bir doktor artık ameliyatta önermiyor, hem maddi hemde manevi o kadar zor günler yaşıyoruz ki anlatamam. Şuan kollarına kadar gelmiş kistler. Tıpta da hiç bir tedavi kalmadı bizim için doktorlar hikayemizi duydukları gibi bizden kaçıyorlar,
lütfen bu konuda bilgisi olan yada aynı hastalıktan muzdarip olan arkadaşlar varsa yardım için yazsınlar. Bide bitki ilaçları etki olur mu ?

@Elifsavas05,

Çok geçmiş olsun, sabırlar diliyorum. Çok zor bir süreç ve psikolojik olarak bu türden bir çöküntüyü başlangıçta hepimiz yaşadık. Atlatmanın çok kolay bir yolu da yok maalesef.
Bu hastalığı tedavi edecek ya da kontrol altına alacak bir çözüm yok. Bitkisel ya da başka türlü alternatif bir yol zaten yok. Bundan sonra var olan hareket yetisi ile konforlu bir yaşam sürmenin yollarını aramanız gerekecek. Yani, var olan sıkıntıları daha da zor hale getirebilecek yan (bası yarası, enfeksiyon vb.) risklerden korunarak keyifli bir gündelik yaşam planlamalısınız. Bu aşamaya ne kadar erken geçilirse işler o kadar erken yoluna girmeye başlar.

Bir de tabii moral çok önemli. Kendisini iyi hissettirecek şeyleri bulup ona sarılmak lazım. Bu bazen din olur, bazen kitaplar, bazen müzik vs.vs.vs. Böylesi bir zaman geçirme yolu da hastalığı dışarıda bırakan bir yol olabilir.

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.Rabbim darda olan herkesin yardımcısı olsun. Eşim biraz sert ne yapsam, ne etsem sen anlamıyorsun diyor, kabullenemiyor sürekli ağlıyor. Sizce kendi haline mi bıraksam ?

Çok üstüne gitmeden ama yalnız da bırakmadan beraberce yol almanız gerek. Psikiyatrik bir ilaç kullanıyor mu? Bir profesyonelle konuşmayı denedi mi?

Profesyonel destek aldık yalnız eşim yarıda bıraktı. Hayatta her şeyden vazgeçmiş

Ben de omurilik felçlisiyim. Bolu izzet baysal fizik tedavi hastanesinde (gölcük tarafında) 3 ay yattım. Burada kalırken çok şey öğrendim ve kendim gibi olan ve hayata tutunmaya çalışan hastaları görünce bir aydınlanma yaşamıştım. Belki böyle bir yerde bir süre kalması iyi gelir.

@Elifsavas05,

Belki de bir süre üstüne gitmemek lazım. Bu o kadar kişisel bir şey ki, böyle uzaktan fikir verilmesi dahi mümkün değil. HAyat bir tane. Elindekiyle en iyi şekilde yasamanın yolunu bulmak gerek. Yoksa cehennem olur her şey...

@Aocal,
Bu yerle ilgili biraz bilgi verirmisiniz lütfen? Ücretli mi ? Lütfen detaylı anlatır mısınız. İstanbul’da baktık fiyatı çok yüksekti

@OturanBoğa,
Haklısınız. Lakin biz bıraksak o tamamıyla bırakır kendini

@Elifsavas05

Hayır ücretsiz. Bolu Karacasu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı bir hastane. Bir de aynı üniversitenin bolu merkezde hastanesi var. Ama karacasuda ki daha güzel. Doğanın içinde.
Bolu merkeze 10-15 dk mesafede. Öncelikle gidip muayene olursanız sizi sıraya alırlar ve engel grubunuza göre 1-2 ay içinde çağırırlar. Yeri de çok güzel. Gölcük e de çok yakın.

Üst Alt