Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Omurilik iltihabı olan anneme plazmaferez uygulanacak. Plazmaferez hakkında bilgi..?
annem nörolojik bir rahatsızlıktan dolayı t 12 c 6 felç teşhis transver miyelit omirilik iltihabı anneme herşey yapıldı tedaviye cevap vermedi
doktorumuz plazmaferez yapalım dedi
bu, kanı temizleme işlemi sanırım. hayati tehlikesi de varmış.
sormak istedigim bunu yaptıran varmı iyi geldimi yan etkileri ne oldu
nehir hanım öncelikle cok gecmiş olsun. ben sağlıkcıyım plazmaferez ile ilgileniyorum. nörolojı bolumunde yatan bir cok hastaya plazmaferez yaptım cogunda iyilesme oldu.ama tabıkı her bunye bır olmadıgı ıcın ıyıde gelmediği oluyor. siz yan etkılerınden korkmussunz tabıkı her seyın bır yan etkısı vardır bu plazmada 1 unıte tam kandan ayrıstırılan sarı seklınde sıvı, içinde antikorlar ve proteinler vardır. Bu kanlar farklı kısılerden alındıgı ıcın insan vucudunda reaksıyon gosterebılıyor.
bn 16 yaşında geçirdim bu omurilik iltihabını yani 10 ay önce benim sol ayağım dışında her taraf iyileşti sadece sol ayağımı hareket ettiremiorum ondan banada çapa da plazmaferez yaptılar 5 gün çok sıkıntılı geçti baya bi zor yani
ama ölüm falan olmadı.sadece çok fazla kan gerekiyo onun için hazırlıklı olun 75 ünite kan lazımdı bize.
bu işlem kanın içindeki plazma denilen sıvı sayensınde gerceklesiyor. Her bır unite kan bır unıte plazma demektır. işlem öncesi hastanın kan sayımına gore hesaplama yapılarak kaç ünite kullanılacagı bellı oluyor.
valla bana bikere oldu olduktan 1 ay sonra kontrole gittim sol ayaam hareket etmiodu doktorda kan deiştircez dedi.
bize yedek 1 ünite kan bulundurun dediler ama sonra nolduysa çok kan gerekti hergün 12 - 13 ünite kan gerekti bunu bana 5 gün yaptılar
geçmiş olsun nehirdila ben de 5 sene önce C 4 T2 seviyesinde transvers miyelit geçirdim bana 3 ay kortizon verdiler ve başka bir şey yapmadılar annenizede kortizon verdilermi neden kanını temizliyorlar ben daha önce duymamıştım anneniz nerde tedavi görüyor şimdiki durumu nasıl yazarsan sevinirim
bizede plazma ferezden kimse bahsetmemişti doktora sorduk rutinde yok dediler şimdi bakanlıktan izin aldık çapada yapılacak duydugumuz kişi bu işlemden sonra kanedyen ile yürüyor.faka ona atak olur olmaz bu işlem yapılmış annem t12 c6 seviyesinde his ve hareket yok yürüyemiyor bi umut yapılacak inşallah yürür.sizin durum nedir nerde tedavi oldunuz.annemede kortizon verildi ikinci atakta hiç fayda etmedi
merhaba nehirdila annende hiçmi iyileşme görülmedi benim ilk başta boynumdan aşağı hiç hareket etmiyordu ama sonra yavaş yavaş iyileştim ama ellerim tam çalışmıyor ve sol bacağım biraz iyi ama sağ bacağımda çok az hareket var belden aşagıda kasılmalar var bu kasılmalar yardımıyla barda yürüyorum ama yalnız kalkamıyorum
yani durumum pek parlak değil 5 senedir hastayım 1 seneden sonra iyileşmem durdu Allah tan hiç atak geçirmedim
ben bursalıyım uludağ üniversitesinde tedavi oldum 10 civarı tm hastası tanıdım herkesin hastalık seviyesi ve şiddeti değişik kimse kimseninkini tutmuyor herkesin durumu kendine özel kiminde hastalıktan eser kalmamış kiminde hiç gelişme olmamış ben orta derecede iyileşme gösterdim sanırım kollarım ve gövdem iyi ama malesef yürüyemiyorum örneğin düğme filan ilikliyemiyorum
inşallah annen iyileşir Allah hepimize şifa versin
öncelikle geçmiş olsun..bana gectiğimiz ay 6 seans uyguladılar.fakat arkadaşlar kan gerekiyor diye yazmışlar.hayır kan gerekmiyor.yan etkisi oldumu oldu.kokuya karşı aşırı derecede duyarlılık vardı buda bulantı yapıyor.faydasını gördümmü,şimdilik hayır hemen etki göstermeyen bir tedaviymiş.zor tarafı boyundan acılan damar yolu.her uygulamadan sonra kan değerlerine bakıyorlar.ben transvers miyelid hastasıyım yürüyemiyorum ..korkulacak bir tedavi değil..geçmiş olsun..
bende FSGS & böbrek yetmezliğinden dolayi böbrek nakli oldum. FSGS denen hastalık lanet gibi bişiy gercekten kurtulmak için elektroferez ve plazma ferez yapıldı bolbol. suan 10 ay oldu cok sükür iyiyim.
ilk olarak fsgs li eski böbreklerim cikarildi. sonra bu hastalıgın mikroplari kanda da tutunabildigi için. 3-4 gün diyaliz + plazmaferez yapıldı. kan epey temizlendi böylelikle. o sıralarda ameliyattan cıktıgımdan cok bitkin haldeydim pek sıkıntı cekmedim. sonraki 6 ay boyunca FSGS kendini 4-5 kez gösterdi her defasında hastaneye yatip katater acildi ve plazma ferez yapıldı. o kadar da agir bişiy deil bence. diyaliza girmekten cok daha kolay ve cok daha güvenli. biraz karıncalanma ve üşüme dışında pek bir yan etkisini görmedim bilakis şuanki sagliğimi ve hastaliğimin nüks etmemesini ona borcluyum diyebilirim.
Buradan antalya medical parkta plazmaferezci ercan abime sevgilerimi gönderiyorum allah razi olsun.
Merhaba 1 ay once miyelit oldum. Bana aferez uygulandi ancak disardan kan verilmedi. Kendi kanim temizlendi. Bana aferz icin kadiktan damar yolu acıldı. Artik nereden uygun goruyorsalar oradan aferez yapiyorlar sanirim. Ben olum falan dusunmeden yaptirdim. Oyle seyler aklin8za getirmeyin. Ayrica dr um boyle bi seyden yani ölum riskinden bahsetmedi bile. Cukurova Balcali tip fak. de tedavi gordum.. ve cok memnun kaldim. Bana erken teskis konuldu . Ben de 4 gun icinde her sey oldu bitti. Yani uyusmalar ve hastane. Hastanede yuruyemedim. Kortizon ve aferz tedavisine baslaninca yurudum. Umudunuzu kaybetmeyin. Bir de tum MIYELIT ve MS Hastalarina tavsiyem bagisiklik sistemlerini g7clu tutsunlar. Arkadasimin MSkizina 1 yil boyunca uyguladigi kure ben de badladim. Bu kür sayesin de ms kızimiz %90 oraninda iyilesti ve plakalari yok oldu. Dr bile sasirmis. Ayni kuru biz d3 yapmaliz bagisik sistemimizi guclendirmek icin. Gunde 4 dis sarimsak. Cig ya da pismiş. 4 tane ceviz. C vitamini. Alkali su ve haftada mutlaka 2 KEZ PACA corbası. Bir yil boyunca bunu yapmak cok zor olmaz arkadaslar. Herkese gecmis olsun.Ben de sol bacagimda azicik ayakta fazla dursam agri oluyor. Sizlerde de oluyormuydu ogrenmek istiyorum. Hastaligim henuz yeni. 2 hafta oldu taburcu olali. Benim de sl tarafim etkiledi bu hastalik. Sol bacagim ve sol elim gucsüz.
Cok gecmis olsun . Bana aferez yapildi . Gun asıri 8 kez. Ben asla olumcul tehlikesi var mi yokmu diye bakmadım. Eger bu tedavi iyi gelecekse yapilmali dedim. Iciniz rahat olsun. Hic bir sıkıntisı yok aferezin. Hasta anlamiyor bile kanı temizlenirken. Iciniz rahat olsunBu arada bana dişardan kan verilmedi. Kendi kanım temizlendi..